Artikel top billede

Det skal være slut med at vende USB-stikket forkert

Ny USB-teknologi skal på snedig vis sætte en stopper for, at man ikke kan få stikket ind i computeren, fordi det vender forkert.

Næste generations USB-standard er ved at tage form.

Interesseorganisationen USB 3.0 Promoter Group meddeler, at det bliver i form af en ny USB Type-C, der bygger videre på teknologierne fra USB 3.1 og USB 2.0.

Den nye standard skal dog muliggøre endnu slankere produkt-designs, idet den bliver på størrelse med mikro USB, som blandt andet anvendes i mange mobiltelefoner.

Den største nyhed er dog, at det skal være slut med, at man ikke kan få stikket til at passe ind i indgangen, fordi man vender det forkert.

"Brugerne vil ikke længere skulle bekymre sig om plug-orienteringen/kabel-retningen, hvilket gør det lettere at slutte til," skriver USB 3.0 Promoter Group i en pressemeddelelse.

Derfor vil USB Type-C-stik heller ikke passe sammen med de stik, der anvendes i dag, og derfor vil der også blive produceret adaptere.

Til gengæld vil fordelen på sigt være, at USB Type-C vil kunne anvendes på alle typer hardware - fra pc'er til mobiltelefoner og kameraer.

"Det her gør det muligt i fremtiden at øge ydeevnen med USB og fortsat gøre det let at anvende på adskillige produktkategoier."

Det ventes, at den endelige USB Type-C specifikation kan være klar omkring sommeren 2014, hvorefter de første produkter, der benytter standarden, kan begynde at nå forbrugerne.

Læs også:

USB 3.1's hastighed blæser sokkerne af dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?