Artikel top billede

Det skal være slut med at vende USB-stikket forkert

Ny USB-teknologi skal på snedig vis sætte en stopper for, at man ikke kan få stikket ind i computeren, fordi det vender forkert.

Næste generations USB-standard er ved at tage form.

Interesseorganisationen USB 3.0 Promoter Group meddeler, at det bliver i form af en ny USB Type-C, der bygger videre på teknologierne fra USB 3.1 og USB 2.0.

Den nye standard skal dog muliggøre endnu slankere produkt-designs, idet den bliver på størrelse med mikro USB, som blandt andet anvendes i mange mobiltelefoner.

Den største nyhed er dog, at det skal være slut med, at man ikke kan få stikket til at passe ind i indgangen, fordi man vender det forkert.

"Brugerne vil ikke længere skulle bekymre sig om plug-orienteringen/kabel-retningen, hvilket gør det lettere at slutte til," skriver USB 3.0 Promoter Group i en pressemeddelelse.

Derfor vil USB Type-C-stik heller ikke passe sammen med de stik, der anvendes i dag, og derfor vil der også blive produceret adaptere.

Til gengæld vil fordelen på sigt være, at USB Type-C vil kunne anvendes på alle typer hardware - fra pc'er til mobiltelefoner og kameraer.

"Det her gør det muligt i fremtiden at øge ydeevnen med USB og fortsat gøre det let at anvende på adskillige produktkategoier."

Det ventes, at den endelige USB Type-C specifikation kan være klar omkring sommeren 2014, hvorefter de første produkter, der benytter standarden, kan begynde at nå forbrugerne.

Læs også:

USB 3.1's hastighed blæser sokkerne af dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.