Artikel top billede

Ny version af Bluetooth: Det kan du bruge den til

Bluetooth 4.1 er klar til frigivelse, og vi ser nu for alvor, hvilken rolle den populære, trådløse teknologi vil komme til at spille fremover.

Bluetooth 4.1 er nu klar til frigivelse, og dermed tager den trådløse teknologi endnu et stort skridt i retning af at blive en stor del af fundamentet for Internet of Things.

"Opdateringen vil forbedre brugervenligheden med øget understøttelse af sameksistens med LTE," lyder det i en pressemeddelelse fra Bluetooth Special Interest Group, hvor det også fremhæves, at Bluetooth gør det nemmere for enheder at klare flere opgaver på samme tid.

"Den nye frigivelse lægger også fundamentet for IP-baserede forbindelser, hvilket udvider Bluettooth-teknologiens rolle til at være det vigtige trådløse link i forhold til IoT."

Samtidig fremhæves det, at udviklere nu får nemmere ved at give deres produkter specifikke roller og at begrænse sammenstødet med andre trådløse teknologier, der har det med at forstyrre hinanden.

Endelig får data-hastighederne endnu et nøk i vejret, samtidig med med at der er understøttelse af, at data fra eksempelvis en cykeltur eller løbetur kan opsamles via sensorer til et ur og overføres samlet og mere effektivt, når brugeren igen er i nærheden af Bluetooth-modtageren.

"Disse opdateringer afspejler den efterspørgsel, vi ser i markedet. Vi vil fortsætte med at forme den trådløse Bluetooth-teknologi til at udvide dens kritiske rolle i at muliggøre Internet of Things og sikre de bedste løsninger for producenter, udviklere og ultimativt forbrugerne," skriver interesseorganisationen bag Bluetooth.

Bluetooths betydning

ABI Research har vurderet, at vi i 2012 nåede op på i alt 3,5 milliarder Bluetooth-enheder på verdensplan - og at det tal vil være steget til næsten 10 milliarder i 2018, deraf en stor del af enheder med Bluetooth 4.x

Samtidig stiger antallet af enheder, der understøtter teknologier som Wi-Fi, ZigBee, RFID og mobilnetværk.

Denne udvikling er forklaringen på, at mange også mener, at Internet of Things nu for alvor står over for et gennembrud.
For når alt fra vandpumper til biler, briller og køleskabe pludselig er koblet til nettet og kan kommunikere med hinanden, åbner det op for en masse nye anvendelsesscenarier.

Den nye version 4.1 af Bluetooth sendes automatisk ud til det udstyr, der understøtter det.

Læs også:

Denne teknologi skaber gennembrud for Internet of Things

Internet of Things: Derfor vil alt ændre sig nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere