Artikel top billede

Foto: Ubuntu

Ubuntu vender telefon-fiasko til en ny succes

Et forsøg på at skrabe penge sammen til en Ubuntu-telefon gennem crowdfunding gik helt galt, men nu er der fundet en ny løsning, og Ubuntu-fonen er på vej.

Efter alvorlige pengeproblemer er Ubuntu Phone nu på vej med en rigtig telefon, og det bliver angiveligt allerede næste forår.

Det fortæller den sydafrikanske grundlægger af Linux-distributionen, Mark Shuttleworth.

Ordene faldt på web-konferencen Le Web i den franske hovedstad Paris, hvor Shuttleworth overraskede tilhørerne med informationer om, at der er underskrevet en kontrakt med en telefonleverandør, som er klar til Linux-platformen.

Og det kan der være god grund til, for Linux er uhyre populær på verdens telefoner med Android som den absolutte spydspids på cirka 80 procent af de solgte smartphone-enheder.

Men også Sailfish OS, Firefox OS, Tizen og nu altså Ubuntu Phone gør sig bemærket.

Læs også:
Ny spændende Nokia-konkurrent fra telefonrebeller

Man skal dog igennem et meget lille nåleøje for at få lagt sin software på en fysisk telefon og markedsført sin enhed.

Og det har længe været uklart, om Ubuntu Phone ville knibe sig igennem det lille øje, ikke mindst i lyset af det crowdfunding-forsøg, som tidligere på året gik helt i vasken.

Men på Le Web kom der altså en løsning.

Telefon kommer næste år

Mark Shuttleworth fortalte til CNET, at teamet bag platformen "nu er vokset fra et udviklingsprojekt til at blive et reelt produkt", og "det har givet fornyet energi til projektet."

Han vil ikke fortælle, hvilken leverandør der er tale om, men siger, at der kommer en højtydende smartphone baseret på Ubuntu i 2014.

En unik ting ved Ubuntu Phone er, at platformen er designet til dobbelt-brug.

I praksis betyder det, at der er tale om både en telefon og en arbejdscomputer.

Det er nemlig muligt at docke sin telefon og bruge applikationerne i desktopmode med mus og tastatur.

Læs også:
Ny spændende Nokia-konkurrent fra telefonrebeller

Nokia er kongen af Windows Phone

Ubuntu mangler 110 millioner kroner inden i morgen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere