Artikel top billede

Foto: Ubuntu

Ubuntu vender telefon-fiasko til en ny succes

Et forsøg på at skrabe penge sammen til en Ubuntu-telefon gennem crowdfunding gik helt galt, men nu er der fundet en ny løsning, og Ubuntu-fonen er på vej.

Efter alvorlige pengeproblemer er Ubuntu Phone nu på vej med en rigtig telefon, og det bliver angiveligt allerede næste forår.

Det fortæller den sydafrikanske grundlægger af Linux-distributionen, Mark Shuttleworth.

Ordene faldt på web-konferencen Le Web i den franske hovedstad Paris, hvor Shuttleworth overraskede tilhørerne med informationer om, at der er underskrevet en kontrakt med en telefonleverandør, som er klar til Linux-platformen.

Og det kan der være god grund til, for Linux er uhyre populær på verdens telefoner med Android som den absolutte spydspids på cirka 80 procent af de solgte smartphone-enheder.

Men også Sailfish OS, Firefox OS, Tizen og nu altså Ubuntu Phone gør sig bemærket.

Læs også:
Ny spændende Nokia-konkurrent fra telefonrebeller

Man skal dog igennem et meget lille nåleøje for at få lagt sin software på en fysisk telefon og markedsført sin enhed.

Og det har længe været uklart, om Ubuntu Phone ville knibe sig igennem det lille øje, ikke mindst i lyset af det crowdfunding-forsøg, som tidligere på året gik helt i vasken.

Men på Le Web kom der altså en løsning.

Telefon kommer næste år

Mark Shuttleworth fortalte til CNET, at teamet bag platformen "nu er vokset fra et udviklingsprojekt til at blive et reelt produkt", og "det har givet fornyet energi til projektet."

Han vil ikke fortælle, hvilken leverandør der er tale om, men siger, at der kommer en højtydende smartphone baseret på Ubuntu i 2014.

En unik ting ved Ubuntu Phone er, at platformen er designet til dobbelt-brug.

I praksis betyder det, at der er tale om både en telefon og en arbejdscomputer.

Det er nemlig muligt at docke sin telefon og bruge applikationerne i desktopmode med mus og tastatur.

Læs også:
Ny spændende Nokia-konkurrent fra telefonrebeller

Nokia er kongen af Windows Phone

Ubuntu mangler 110 millioner kroner inden i morgen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.