Artikel top billede

Pc'en er slet ikke død - den lever bare længere

Dell lever fortsat stærkt af hardware på trods af et vigende marked. For pc'en er ifølge Dell ikke død - se hvorfor her.

Austin, Texas: Samuel Burd, Dells Vice President for Personal Computing Product Group, kender godt forudsigelserne fra Forrester, IDC og alle de andre, som lover pc'ens snarlige undergang.

"Men det er vist kun folk på kysterne her i USA, som tror, at iPad kan bruges til alt. Andre, som skal lave noget arbejde med deres maskiner, bruger stadig Windows-computere. Skal du lave en bil eller et design, skal du have hestekræfter og store skærme," forklarer han om sin optimisme da vi møder ham på Dells årlige konference i Austin, Texas.

Det er i sig selv ikke et overraskende budskab fra en mand, som lever af at skabe computere i et firma skabt af den personlige computer; et firma som dog nu er i gang med en større transformation.

Læs også: Michael Dell: Her er Dells 4 vigtigste mål

Men troen på computere som et levedygtigt område er ikke baseret på ønsketænkning, understreger Samuel Burd og fortæller, at folk ofte shopper på tværs af Dells produkter: Lidt bærbare der, noget enterprise-storage der og så lidt sikkerhed der.

"Faktisk kommer to tredjedele af vores kunder ind via en Dell pc som den første oplevelse med vores firma. Og så opdager de, at Dell faktisk er et ok produkt - og så køber de servers og services," fortæller Samuel Burd om sammenhængen mellem Dells dybe rødder i pc-verdenen og så de nuværende og nye kunder.

"Det er vist kun folk på kysterne her i USA, som tror, at iPad kan bruges til alt"

Da jeg spørger, om ikke hans fortælling om hardware - inklusive budskabet om at Dell i år tjente flere penge på pc-salget end sidste år - mudrer Michaels Dells budskab, om at Dell nu er et enterprise-selskab, slår Samuel Burd ud med armene som for at vifte mit argument væk. Han har tydeligvis hørt det før:

"Det er, som om analytikerne vil have, at vores pc-salg absolut skal falde, for at vi er et ægte enterprise-firma. Men de ting er uafhængige af hinanden. Vi arbejder med åbne standarder og undgår lock-in for kunderne. I stedet kan folk få hvad som helst ind og kombinere mellem vores hardware og software," fortæller han om balancen mellem hardware og de services, som Dell gerne vil være førende på.

Med den logik kunne Dell i princippet sælge computere med tab og så satse på opsalg senere, men det afviser Samuel Burd med et grin som "et usundt forhold i længden".

Kunder vil stadig have hardware

I steder oplever Dells pc-boss Samuel Burd, at kunderne stadig fokuserer på hardware.

"Men også i hardware og software. Kunderne er interesseret i konvergens af enheder. Folk går jo rundt med 2, 3 eller 4 enheder - derfor er der et ønske om at begrænse det. Så kodeordene er mobilitet, kraft og keyboards. Måske ikke for alle, men det er populært lige nu hos os," siger Samuel Burd og fortsætter:

"Folk med rigtigt mange enheder har stadig pc'en som en hub for alle deres enheder. Også selvom de bruger tjenester på nettet. Og så er maskinerne nu ofte så kraftige - og suppleres af andre enheder - at de lever længere.".

Nettet har i øvrigt også, ifølge Burd, skabt interesse for et andet pc-produkt fra Dell: Kryptering.

For i efterdønningerne af Snowden-afsløringerne oplever Dell en øget interesse for deres sikkerhedsløsning, som krypterer filerne, og hvor nøglerne er hos kunden.Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.