Artikel top billede

Så stor en salgssucces er cloud computing

Sort på hvidt: Med nye IDC-tal er der ingen tvivl om, at cloud computing er inde i en rivende vækst både ude i verden og hjemme i Danmark. Se her, hvor hurtigt det er gået.

Begrebet cloud computing var stadig en eksotisk ret i slutningen af sidste årti

Men i de seneste år er it-fænomenet og -udtrykket gledet ganske gelinde ned og har vundet stor genklang i folks bevidsthed.

Med alt lige fra billed-uploads i Apples iCloud til store virksomhedsløsninger hos IBM, Microsoft og Amazon er cloud hamret ind i bevidstheden hos både privatforbrugere og it-professionelle.

Selv it-giganten Oracle er faldet til patten, efter at selskabets karismatiske topboss Larry Ellison for få år siden hånede begrebet 'cloud' som et erstatningsord for 'internet' til i dag, hvor orakel-selskabet selv sælger cloud-produkter i stor stil.

Her er salgstallene

Nye tal fra it-analysehuset IDC viser sort på hvidt, at cloud-teknologien i sin korte levetid har været en dundrende salgssucces.

I de seneste fire år er salgstallene på alle tre cloudområder, SaaS, PaaS og IaaS, således mere end fordoblet, som du kan se i nedenstående figur.

Rykker i Danmark 
Også i Danmark har cloud computing bidt sig fast som en salgssucces med kraftigt stigende vækstrater.

Her er der dog ikke tale om en fordobling på fire år - men derimod næsten en tredobling alene på SaaS, som altså både herhjemme og internationalt er det klart største cloud-område.

Et eksempel på en SaaS-løsning er Microsofts Office 365, hvor man lejer kontorsoftware til slutbrugere.

Her kan du se udviklingen på salget af SaaS, PaaS og IaaS i Danmark:

Hvis du hellere vil kigge på IDC's rå data, er de her:

Giv din mening til kende i debatten: Ud over de økonomiske aspekter, hvad mener du så om cloud computing? Har det været en sikkerhedsmæssig succes? Brugervenligt? Godt for din egen forretning? 

Læs også: 
Ingen særlige besparelser i cloud: Her hopper kæden af

Bruger du Dropbox, SkyDrive, Google Drive - eller noget helt andet?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere