Artikel top billede

"Brancheløsninger og salg vores egen software er i fokus for vores forretning," siger koncernchef i Columbus, Thomas Honoré.

Kunøe-selskab får rekordindtjening

Konsulenter, der løber stærkere, og salg af egen software sikrer dansk ERP-koncern den bedste indtjening i 10 år.

It-investoren Ib Kunøes ERP-forretning, Columbus, opjusterer sine forventninger til det netop afsluttede regnskabsår.

I en børsmeddelelse skriver Columbus' koncernchef Thomas Honoré, at man i det kommende regnskab forventer en indtjening før afskrivninger, renter og skat (EBITDA) på 70 millioner kroner. Det er 10 millioner mere end hidtil forventet og det bedste resultat i koncernens historie.

Samtidig angiver Columbus, at man i 2013 forventer at ende på en omsætning på 870 millioner kroner, hvilket er en smule under niveauet fra året før på 893 millioner kroner. Det endelige koncernregnskab ventes at være klar i marts.

Den forbedrede indtjening er ifølge Thomas Honoré drevet af øget produktivitet i koncernens konsulentforretning, ligesom man har haft en overraskende stigning i salget af koncernens egenudviklede software, som ifølge koncernchefen efterhånden udgør ni procent af den samlede forretning.

"Vi kan se, at vi har haft en bedre slutspurt på 2013, end vi havde forecastet. Derfor opjusterer vi vores forventninger til EBITDA med ti millioner kroner. Det er øget produktivitet i vores serviceforretning og salget af vores egen software, der driver forbedringen af vores indtjening," siger Thomas Honoré til Computerworld.

Columbus har de seneste år skåret sin forretning til og har fokuseret på sine aktiviteter i USA, Storbritannien, Rusland, Danmark, Norge og Baltikum.

Til gengæld har man lukket helt ned for sine aktiviteter på mindre markeder som Frankrig, Italien, Spanien
Holland, Belgien, Polen og den mellemøstlige region.

"Vi har reduceret antallet af tabsgivende datterselskaber på markeder, som er små og ubetydelige for os. I stedet fokuserer vi på større operative enheder i de lande, hvor vi er over 150 ansatte. Det er godt for indtjeningen," siger Thomas Honoré.

Læs også:

Ny Microsoft-salgsmodel: Kunøe-selskab vil selv

Ib Kunøe strammer grebet om Dynamicsgigant




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere