Artikel top billede

"Brancheløsninger og salg vores egen software er i fokus for vores forretning," siger koncernchef i Columbus, Thomas Honoré.

Kunøe-selskab får rekordindtjening

Konsulenter, der løber stærkere, og salg af egen software sikrer dansk ERP-koncern den bedste indtjening i 10 år.

It-investoren Ib Kunøes ERP-forretning, Columbus, opjusterer sine forventninger til det netop afsluttede regnskabsår.

I en børsmeddelelse skriver Columbus' koncernchef Thomas Honoré, at man i det kommende regnskab forventer en indtjening før afskrivninger, renter og skat (EBITDA) på 70 millioner kroner. Det er 10 millioner mere end hidtil forventet og det bedste resultat i koncernens historie.

Samtidig angiver Columbus, at man i 2013 forventer at ende på en omsætning på 870 millioner kroner, hvilket er en smule under niveauet fra året før på 893 millioner kroner. Det endelige koncernregnskab ventes at være klar i marts.

Den forbedrede indtjening er ifølge Thomas Honoré drevet af øget produktivitet i koncernens konsulentforretning, ligesom man har haft en overraskende stigning i salget af koncernens egenudviklede software, som ifølge koncernchefen efterhånden udgør ni procent af den samlede forretning.

"Vi kan se, at vi har haft en bedre slutspurt på 2013, end vi havde forecastet. Derfor opjusterer vi vores forventninger til EBITDA med ti millioner kroner. Det er øget produktivitet i vores serviceforretning og salget af vores egen software, der driver forbedringen af vores indtjening," siger Thomas Honoré til Computerworld.

Columbus har de seneste år skåret sin forretning til og har fokuseret på sine aktiviteter i USA, Storbritannien, Rusland, Danmark, Norge og Baltikum.

Til gengæld har man lukket helt ned for sine aktiviteter på mindre markeder som Frankrig, Italien, Spanien
Holland, Belgien, Polen og den mellemøstlige region.

"Vi har reduceret antallet af tabsgivende datterselskaber på markeder, som er små og ubetydelige for os. I stedet fokuserer vi på større operative enheder i de lande, hvor vi er over 150 ansatte. Det er godt for indtjeningen," siger Thomas Honoré.

Læs også:

Ny Microsoft-salgsmodel: Kunøe-selskab vil selv

Ib Kunøe strammer grebet om Dynamicsgigant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”