Artikel top billede

"Brancheløsninger og salg vores egen software er i fokus for vores forretning," siger koncernchef i Columbus, Thomas Honoré.

Kunøe-selskab får rekordindtjening

Konsulenter, der løber stærkere, og salg af egen software sikrer dansk ERP-koncern den bedste indtjening i 10 år.

It-investoren Ib Kunøes ERP-forretning, Columbus, opjusterer sine forventninger til det netop afsluttede regnskabsår.

I en børsmeddelelse skriver Columbus' koncernchef Thomas Honoré, at man i det kommende regnskab forventer en indtjening før afskrivninger, renter og skat (EBITDA) på 70 millioner kroner. Det er 10 millioner mere end hidtil forventet og det bedste resultat i koncernens historie.

Samtidig angiver Columbus, at man i 2013 forventer at ende på en omsætning på 870 millioner kroner, hvilket er en smule under niveauet fra året før på 893 millioner kroner. Det endelige koncernregnskab ventes at være klar i marts.

Den forbedrede indtjening er ifølge Thomas Honoré drevet af øget produktivitet i koncernens konsulentforretning, ligesom man har haft en overraskende stigning i salget af koncernens egenudviklede software, som ifølge koncernchefen efterhånden udgør ni procent af den samlede forretning.

"Vi kan se, at vi har haft en bedre slutspurt på 2013, end vi havde forecastet. Derfor opjusterer vi vores forventninger til EBITDA med ti millioner kroner. Det er øget produktivitet i vores serviceforretning og salget af vores egen software, der driver forbedringen af vores indtjening," siger Thomas Honoré til Computerworld.

Columbus har de seneste år skåret sin forretning til og har fokuseret på sine aktiviteter i USA, Storbritannien, Rusland, Danmark, Norge og Baltikum.

Til gengæld har man lukket helt ned for sine aktiviteter på mindre markeder som Frankrig, Italien, Spanien
Holland, Belgien, Polen og den mellemøstlige region.

"Vi har reduceret antallet af tabsgivende datterselskaber på markeder, som er små og ubetydelige for os. I stedet fokuserer vi på større operative enheder i de lande, hvor vi er over 150 ansatte. Det er godt for indtjeningen," siger Thomas Honoré.

Læs også:

Ny Microsoft-salgsmodel: Kunøe-selskab vil selv

Ib Kunøe strammer grebet om Dynamicsgigant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere