Artikel top billede

I Silicon Valley er dygtige teknologi-folk jaget vildt.

Sådan jagter de eftertragtede it-folk i Silicon Valley

Flere af de hotteste Silicon Valley-virksomheder tager alternative metoder i brug, når de skal ansætte.

I Silicon Valley udkæmpes der i disse år en krig. En krig som mange danske jobsøgere kun kan drømme om.

I Californien kæmper verdens største it-virksomheder nemlig om at få fingre i de mest talentfulde medarbejdere på den amerikanske teknologi-scene.

Krigen omtales ofte som en "talent war", og slagene i krigen er så benhårde, at flere firmaer tager utraditionelle metoder i brug, når der skal rekrutteres nye medarbejdere.

Virksomheder som Facebook, Dropbox og angiveligt også Twitter anvender et koncept, der ofte bliver omtalt som "searchlight meetings".

Det skriver den amerikanske erhvervsblog Business Insider.

Et typisk "searchlight møde", som folk som regel deltager i frivilligt, forløber ofte ved, at grupper af medarbejdere samles om et bord og brainstormer over mulige kandidater i deres netværk.

I et blogindlæg fortæller virksomheden YesGraph, der selv har udviklet en digital rekrutteringsplatform, at virksomhederne i nogle tilfælde forsøger at lokke de ansatte til at deltage i møderne ved at stille dem gratis iPads i udsigt.

Møder omdannes til fest

Nogle virksomheder forsøger angiveligt også at lave rekrutteringsprocessen om til en konkurrence, hvor der løbende føres statistik over, hvilke medarbejdere, der kan bidrage med flest mulige kandidater, mens andre virksomheder forsøger at skabe en afslappet og skabe en fest-agtig atmosfære ved at servere alkohol og spille musik til "searchlight møderne".

Selv om atmosfæren kan være lystig til møderne, anbefaler YesGraph dog, at virksomheder, der overvejer at anvende metoden, ikke lader processen blive alt for tilbagelænet.

Hvis møderne skal være effektive, er det ifølge YesGraph afgørende, at virksomheden forklarer sine ansatte, hvad indholdet i de stillinger, der skal besættes præcist er. På denne måde er det lettere for medarbejderne at gennemskue, om der er nogen i deres netværk, som kan være oplagte kandidater.

Derudover anbefales det også, at virksomheden er præcis, når den definerer, hvilket niveau ønskekandidaten skal være på.

Det kan eksempelvis gøres ved at beskrive kandidaten som "bedre end den gennemsnitlige ansøger," "bedre end dig selv" eller "en du gerne selv vil arbejde for".

YesGraph anbefaler desuden, at du i din virksomhed opbygger "en anbefalingskultur", hvor de ansatte bliver gjort opmærksomme på, at tip om mulige jobkandidater modtages med kyshånd.

Samtidig er det vigtigt, at folk der kommer med tip bliver takket og gerne holdes opdateret om ansættelsesprocessen, hvis en kandidat, som de har anbefalet, bliver kaldt til samtale.

Læs også:
It-virksomheder til jobsøgere: Sådan tjekker vi dig på nettet 

Sådan køber jobsøgere sig til et bedre image på nettet

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.