Artikel top billede

Gør din iPhone og iPad børnesikker: Spær de frække sider

På din iPad og iPhone er det let at begrænse adgangen til udvalgte sider. Se her hvordan du gør.

I Storbritannien har staten trukket et pornofilter ned over borgerne, og internetudbydere er blevet pålagt at bortcensurere frække sider, og adgangen til siderne åbnes kun, hvis du har anmodet om det.

Men den slags tiltag er dog overflødige, hvis du har en iPad eller iPhone med iOS 7.

Her er det superlet at oprette dit eget filter, hvis du ikke ønsker, at dine børn skal bruge din iPad til at surfe rundt på internetsider, der er forbeholdt voksne.

Sådan gør du:
Det er ganske simpelt. Du skal blot følge denne vejledning:

1) Gå ind i indstillingsmenuen.

2) Vælg "generelt".

3) Scroll ned og tryk på punktet "begrænsninger" og vælg en kode.

4) Scroll ned og vælg "websteder".  

Tre forskellige begrænsninger: 
Under menuen websteder kan du vælge mellem tre forskellige indstillinger, der begrænser adgangen til forskellige hjemmesider. 

1) Du kan vælge at tillade "alle websteder" og så eventuelt blokere for enkelte udvalgte sider. Du blokerer for udvalgte sider ved at tilføje et websted under punktet "tillad aldrig".

2) Du kan vælge "begræns indhold for voksne", hvilket betyder, at visse sider, som Apple har registreret som "voksensider", bliver blokeret. 

Herudover kan du selv vælge blokere for yderligere sider. Det gør du under punktet "tillad aldrig." Du kan også vælge at tillade adgang til sider, som Apple ellers har valgt at blokere. Det gør du under punktet "tillad altid."

3) Du kan vælge at blokere for alle sider bortset fra dem, som du specifikt har godkendt. Når du vælger dette punkt, har Apple udarbejdet en kort liste med godkendte sider som eksempelvis disney.com, apple.com og andre ukontroversielle hjemmesider. Du kan naturligvis selv tilføje og fjerne sider fra listen.

Læs også:
Vrede danske forældre vinder over Apple i flere app-slagsmål

Undgå at ungerne ribber kreditkortet på din iPad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere