Artikel top billede

Gør din iPhone og iPad børnesikker: Spær de frække sider

På din iPad og iPhone er det let at begrænse adgangen til udvalgte sider. Se her hvordan du gør.

I Storbritannien har staten trukket et pornofilter ned over borgerne, og internetudbydere er blevet pålagt at bortcensurere frække sider, og adgangen til siderne åbnes kun, hvis du har anmodet om det.

Men den slags tiltag er dog overflødige, hvis du har en iPad eller iPhone med iOS 7.

Her er det superlet at oprette dit eget filter, hvis du ikke ønsker, at dine børn skal bruge din iPad til at surfe rundt på internetsider, der er forbeholdt voksne.

Sådan gør du:
Det er ganske simpelt. Du skal blot følge denne vejledning:

1) Gå ind i indstillingsmenuen.

2) Vælg "generelt".

3) Scroll ned og tryk på punktet "begrænsninger" og vælg en kode.

4) Scroll ned og vælg "websteder".  

Tre forskellige begrænsninger: 
Under menuen websteder kan du vælge mellem tre forskellige indstillinger, der begrænser adgangen til forskellige hjemmesider. 

1) Du kan vælge at tillade "alle websteder" og så eventuelt blokere for enkelte udvalgte sider. Du blokerer for udvalgte sider ved at tilføje et websted under punktet "tillad aldrig".

2) Du kan vælge "begræns indhold for voksne", hvilket betyder, at visse sider, som Apple har registreret som "voksensider", bliver blokeret. 

Herudover kan du selv vælge blokere for yderligere sider. Det gør du under punktet "tillad aldrig." Du kan også vælge at tillade adgang til sider, som Apple ellers har valgt at blokere. Det gør du under punktet "tillad altid."

3) Du kan vælge at blokere for alle sider bortset fra dem, som du specifikt har godkendt. Når du vælger dette punkt, har Apple udarbejdet en kort liste med godkendte sider som eksempelvis disney.com, apple.com og andre ukontroversielle hjemmesider. Du kan naturligvis selv tilføje og fjerne sider fra listen.

Læs også:
Vrede danske forældre vinder over Apple i flere app-slagsmål

Undgå at ungerne ribber kreditkortet på din iPad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere