Gør din iPhone og iPad børnesikker: Spær de frække sider

På din iPad og iPhone er det let at begrænse adgangen til udvalgte sider. Se her hvordan du gør.

I Storbritannien har staten trukket et pornofilter ned over borgerne, og internetudbydere er blevet pålagt at bortcensurere frække sider, og adgangen til siderne åbnes kun, hvis du har anmodet om det.

Men den slags tiltag er dog overflødige, hvis du har en iPad eller iPhone med iOS 7.

Her er det superlet at oprette dit eget filter, hvis du ikke ønsker, at dine børn skal bruge din iPad til at surfe rundt på internetsider, der er forbeholdt voksne.

Sådan gør du:
Det er ganske simpelt. Du skal blot følge denne vejledning:

1) Gå ind i indstillingsmenuen.

2) Vælg "generelt".

3) Scroll ned og tryk på punktet "begrænsninger" og vælg en kode.

4) Scroll ned og vælg "websteder".  Tre forskellige begrænsninger: 
Under menuen websteder kan du vælge mellem tre forskellige indstillinger, der begrænser adgangen til forskellige hjemmesider. 

1) Du kan vælge at tillade "alle websteder" og så eventuelt blokere for enkelte udvalgte sider. Du blokerer for udvalgte sider ved at tilføje et websted under punktet "tillad aldrig".

2) Du kan vælge "begræns indhold for voksne", hvilket betyder, at visse sider, som Apple har registreret som "voksensider", bliver blokeret. 
Herudover kan du selv vælge blokere for yderligere sider. Det gør du under punktet "tillad aldrig." Du kan også vælge at tillade adgang til sider, som Apple ellers har valgt at blokere. Det gør du under punktet "tillad altid."

3) Du kan vælge at blokere for alle sider bortset fra dem, som du specifikt har godkendt. Når du vælger dette punkt, har Apple udarbejdet en kort liste med godkendte sider som eksempelvis disney.com, apple.com og andre ukontroversielle hjemmesider. Du kan naturligvis selv tilføje og fjerne sider fra listen.

Læs også:
Vrede danske forældre vinder over Apple i flere app-slagsmål

Undgå at ungerne ribber kreditkortet på din iPad

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.