Artikel top billede

Nu indtager Google kunstens verden - og du kan være med

Hvis du med kode og teknologi kan være kreativ, kan du ende med at udstille på en af verdens største kunstudstillinger.

Teknologi, koder og den digitale verden flyder mere og mere ind i vores kulturelle og æstetiske verden, og nu giver Google dig muligheden for at udstille dit "digitale kunstværk" på en af verdens største digitale kunstudstillinger.

Det sker i forbindelse med et samarbejde mellem Google og Londons Barbican Centre, hvor kunstudstillingen 'Digital Revolution' vil finde sted fra juli til september.

Udstillingens tema er at vise teknologiens påvirkning på kunstverdenen de sidste 40 år, hvor designere, kunstnere, dansere, musikere, arkitekter og udviklere vil vise deres kunst.

Men en udstillingsplads står stadig tom. Og det er her, at Googles nye 'DevArt'-projekt kommer ind i billedet. Det bedste værk, udvalgt af et ekspertpanel, vinder den sidste plads til udstillingen.

Projektet skal få udviklere og programmører til at dyrke deres kreativitet, og med en ny hjemmeside og konkurrencen giver Google dem en platform og et incitament.

Lys og lyd fra hele verden

På Googles hjemmeside kan man samle inspiration fra de andre 'kunstnere', der allerede har smidt deres værker på sitet, hvor du kan følge værkerne på Github, et open source-forum for kodere og udviklere, og måske få inspiration til at lave dine egne værker.

På sitet kan du blandt andet se videoer fra udvalgte kunstnere. Blandt andet finder man en video om Zach Lieberman, der har arbejdet med digital kunst i over 10 år. Hans kunstværk til DevArt har fået titlen 'Play The World'.

Kunstværket er interaktiv installationskunst, hvor de besøgende kan trykke på et keyboard, og høre forskellige lydbidder fra radiostationer verden over, så det passer med den rigtige tone på keyboardet. Lyden vil være live og vil komme ud af surroundhøjtalere, alt efter hvor i verden lyden kommer fra.

At skabe det umulige

Et andet eksempel er tyskeren Karsten Schmidt, der tidligere har udstillet i London. Han vil bringe et udviklingsværktøj og en UV 3D-printer til udstillingen.

Han opfordrer tilskuerne til at komme og hjælpe med at danne et kunstværk i form at en umulig figur, der så efterfølgende - live - vil blive udformet i UV 3D-printeren.

Meningen med kunstværket er, at tilskueren skal få en forståelse af, at det umulige skal kunne opstå ud af nærmest ingenting.

Udstilles blandt de største

Konkurrencen vil køre hen over otte uger, og hovedpræmien vil være udstillingspladsen i Barbican Centret i London, hvor værket vil stå blandt verdens mest prominente digitale kunstnere.

Barbican Centret har tidligere haft lignende udstillinger, hvor digital kunst promoveres.

Om den digitale kunst provokerer eller kun fascinerer, kan du selv se fra den 3. juli til den 15. september i London. Udstillingen vil efterfølgende gå på verdensturné, men det er endnu uvist, om den kommer til Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommune optimerede adgangen til digitale tjenester, styrkede sikkerheden – og mindskede omkostningerne
Med en samlet netværks- og sikkerhedsløsning giver Viborg Kommune medarbejderne lettere, hurtigere og sikrere adgang til digitale tjenester.