Artikel top billede

(Foto: Kunst google)

Nu indtager Google kunstens verden - og du kan være med

Hvis du med kode og teknologi kan være kreativ, kan du ende med at udstille på en af verdens største kunstudstillinger.

Teknologi, koder og den digitale verden flyder mere og mere ind i vores kulturelle og æstetiske verden, og nu giver Google dig muligheden for at udstille dit "digitale kunstværk" på en af verdens største digitale kunstudstillinger.

Det sker i forbindelse med et samarbejde mellem Google og Londons Barbican Centre, hvor kunstudstillingen 'Digital Revolution' vil finde sted fra juli til september.

Udstillingens tema er at vise teknologiens påvirkning på kunstverdenen de sidste 40 år, hvor designere, kunstnere, dansere, musikere, arkitekter og udviklere vil vise deres kunst.

Men en udstillingsplads står stadig tom. Og det er her, at Googles nye 'DevArt'-projekt kommer ind i billedet. Det bedste værk, udvalgt af et ekspertpanel, vinder den sidste plads til udstillingen.

Projektet skal få udviklere og programmører til at dyrke deres kreativitet, og med en ny hjemmeside og konkurrencen giver Google dem en platform og et incitament.

Lys og lyd fra hele verden

På Googles hjemmeside kan man samle inspiration fra de andre 'kunstnere', der allerede har smidt deres værker på sitet, hvor du kan følge værkerne på Github, et open source-forum for kodere og udviklere, og måske få inspiration til at lave dine egne værker.

På sitet kan du blandt andet se videoer fra udvalgte kunstnere. Blandt andet finder man en video om Zach Lieberman, der har arbejdet med digital kunst i over 10 år. Hans kunstværk til DevArt har fået titlen 'Play The World'.

Kunstværket er interaktiv installationskunst, hvor de besøgende kan trykke på et keyboard, og høre forskellige lydbidder fra radiostationer verden over, så det passer med den rigtige tone på keyboardet. Lyden vil være live og vil komme ud af surroundhøjtalere, alt efter hvor i verden lyden kommer fra.

At skabe det umulige

Et andet eksempel er tyskeren Karsten Schmidt, der tidligere har udstillet i London. Han vil bringe et udviklingsværktøj og en UV 3D-printer til udstillingen.

Han opfordrer tilskuerne til at komme og hjælpe med at danne et kunstværk i form at en umulig figur, der så efterfølgende - live - vil blive udformet i UV 3D-printeren.

Meningen med kunstværket er, at tilskueren skal få en forståelse af, at det umulige skal kunne opstå ud af nærmest ingenting.

Udstilles blandt de største

Konkurrencen vil køre hen over otte uger, og hovedpræmien vil være udstillingspladsen i Barbican Centret i London, hvor værket vil stå blandt verdens mest prominente digitale kunstnere.

Barbican Centret har tidligere haft lignende udstillinger, hvor digital kunst promoveres.

Om den digitale kunst provokerer eller kun fascinerer, kan du selv se fra den 3. juli til den 15. september i London. Udstillingen vil efterfølgende gå på verdensturné, men det er endnu uvist, om den kommer til Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere