Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Advokat kræver en million kroner retur til konkursbo

Firmabiler og it-udstyr for en million kroner blev solgt kort før konkurs i jysk it-firma. Nu kræver boets kurator pengene retur.

En langstrakt nordjysk konkurssag er nu endt med, at konkursboets kurator har anlagt sag ved skifteretten i Aalborg for at få en million kroner betalt tilbage.

Sagen begyndte tilbage i januar i fjor, da it-brokeren CESS Danmark gik konkurs.

Ifølge advokat Finn Bødstrup, der som kurator i sagen repræsenterer kreditorerne, solgte CESS Danmark kort før konkursen flere biler og noget it-udstyr til søsterselskabet Peakoptical. Salget skete angiveligt, dagen efter at CESS Danmarks bankforbindelse Nordea havde afvist at udvide selskabets kredit.

Pengene fra salget blev i samme omgang ført tilbage til Peak Optical som dækning for et internt tilgodehavende.

På den måde blev pengene ifølge Finn Bødstrup ført ud af CESS Danmark på et tidspunkt, da CESS Danmarks ledelse og bestyrelse måtte have vidst, at en konkurs var nært forestående.

Pengene skal retur

Han har nu rejst krav om, at pengene skal retur til konkursboet, så de øvrige kreditorer kan få deres andel.

"Vi har anlagt en omstødelsessag på et punkt, hvor vi mener, at der er foregået noget salg mellem CESS Danmark og søsterselskabet Peakoptical, som har betydet, at der er sket en forfordeling af kreditorerne," siger Finn Bødstrup til Computerworld. Han fortæller, at de samlede krav fra kreditorerne løber op i 10,5 millioner kroner. Den største kreditor i konkursboet er Nordea.

Efter konkursen blev kundeforhold og en stor del af CESS Danmarks aktiviteter videreført i Handelsselskabet Nordjylland A/S, som CESS Danmarks direktør Nikolaj Johansen kort forinden havde stiftet. Han er i dag direktør i både Handelssselskabet Nordjylland A/S og Peakoptical.

Overfor Computerworld bekræfter Nikolaj Johansen, at der er verserer en sag. Men han afviser, at Peakoptical er blevet stillet bedre end de øvrige kreditorer.

"Salget af aktiverne er sket lang tid før selskabet gik konkurs som led i helt ordinære dispositioner. Det havde vi drøftet med banken og kommunikeret ud i vores budget-opfølgning lang tid før konkursen, uden at banken havde nogen bemærkninger til det," siger Nikolaj Johansen.

Han ønsker derudover ikke at kommentere sagen, ligesom han heller ikke vil bekræfte størrelsen af det beløb, som kuratoren kræver ført tilbage til konkursboet.


Læs også:

CESS-Danmark konkurs med milliongæld

CESS-partner dømt for ulovlig eksport til Iran
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere