Artikel top billede

Advokat kræver en million kroner retur til konkursbo

Firmabiler og it-udstyr for en million kroner blev solgt kort før konkurs i jysk it-firma. Nu kræver boets kurator pengene retur.

En langstrakt nordjysk konkurssag er nu endt med, at konkursboets kurator har anlagt sag ved skifteretten i Aalborg for at få en million kroner betalt tilbage.

Sagen begyndte tilbage i januar i fjor, da it-brokeren CESS Danmark gik konkurs.

Ifølge advokat Finn Bødstrup, der som kurator i sagen repræsenterer kreditorerne, solgte CESS Danmark kort før konkursen flere biler og noget it-udstyr til søsterselskabet Peakoptical. Salget skete angiveligt, dagen efter at CESS Danmarks bankforbindelse Nordea havde afvist at udvide selskabets kredit.

Pengene fra salget blev i samme omgang ført tilbage til Peak Optical som dækning for et internt tilgodehavende.

På den måde blev pengene ifølge Finn Bødstrup ført ud af CESS Danmark på et tidspunkt, da CESS Danmarks ledelse og bestyrelse måtte have vidst, at en konkurs var nært forestående.

Pengene skal retur

Han har nu rejst krav om, at pengene skal retur til konkursboet, så de øvrige kreditorer kan få deres andel.

"Vi har anlagt en omstødelsessag på et punkt, hvor vi mener, at der er foregået noget salg mellem CESS Danmark og søsterselskabet Peakoptical, som har betydet, at der er sket en forfordeling af kreditorerne," siger Finn Bødstrup til Computerworld. Han fortæller, at de samlede krav fra kreditorerne løber op i 10,5 millioner kroner. Den største kreditor i konkursboet er Nordea.

Efter konkursen blev kundeforhold og en stor del af CESS Danmarks aktiviteter videreført i Handelsselskabet Nordjylland A/S, som CESS Danmarks direktør Nikolaj Johansen kort forinden havde stiftet. Han er i dag direktør i både Handelssselskabet Nordjylland A/S og Peakoptical.

Overfor Computerworld bekræfter Nikolaj Johansen, at der er verserer en sag. Men han afviser, at Peakoptical er blevet stillet bedre end de øvrige kreditorer.

"Salget af aktiverne er sket lang tid før selskabet gik konkurs som led i helt ordinære dispositioner. Det havde vi drøftet med banken og kommunikeret ud i vores budget-opfølgning lang tid før konkursen, uden at banken havde nogen bemærkninger til det," siger Nikolaj Johansen.

Han ønsker derudover ikke at kommentere sagen, ligesom han heller ikke vil bekræfte størrelsen af det beløb, som kuratoren kræver ført tilbage til konkursboet.


Læs også:

CESS-Danmark konkurs med milliongæld

CESS-partner dømt for ulovlig eksport til Iran
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere