Her er IBM's nye super-teknologi: Sådan vil den ramme dig

ComputerViews: IBM-CEO Virginia Rometty fremlægger visionen for den nok mest perspektivrige teknologi, it-giganten har at byde på. Se her, hvordan den kan få afgørende betydning for dig.

ComputerViews: Watson... Det er da den der Jeopardy-computer, ikke?

Svaret er både ja og nej.

Ja, fordi Watson ganske rigtigt er et computersystem fra IBM, der blev offentligt kendt, da det for nogle år siden deltog i quiz-programmet Jeopardy - og vandt over sine menneskelige modstandere.

Men svaret er også nej, fordi Watson i bund og grund slet ikke handler om Jeopardy.

Jeopardy var blot en anledning til at udvikle og teste Watson - og selvfølgelig et smart marketing-tiltag, fordi Watson dermed blev berømt som computeren, der vandt over nogle ellers ekstremt kloge mennesker.

IBM har en langt større plan med Watson.

Det vil IBM bruge Watson til
Computersystemet, der er navngivet efter en anden IBM-kendis, stifter Thomas J. Watson, er grundlæggende IBM's bud på, hvordan kunstig intelligens kan sælges som en service.

Da IBM's CEO, Virginia Rometty, i sidste uge holdt en keynote på Mobile World Congress, benyttede hun lejligheden til at præsentere de videre visioner for Watson.

De handler om alt andet end Jeopardy.

De handler om at positionere computersystemet Watson som en platform for fremtidige tjenester i en verden, hvor de store trends blandt andet hedder mobility, cloud computing og big data.
"IBM er på en mission med Watson"

"Big data er en stor udfordring i sig selv. Du kan ikke programmere nok til at få mening ud af de data hele tiden og i real-tid hver eneste dag, så der kommer en ny æra - den kognitive æra," sagde Virginia Rometty blandt andet.

Tre it-æraer
Hun beskrev udviklingen i it-industrien i form af tre æraer.

- I den første æra beregnede maskinerne ting.

- I den anden æra - den er vi i nu - er maskinerne programmerede til at gøre ting. 

- I den tredje æra lærer maskinerne ting.

"Du viser dem ting, og de lærer. Du arbejder med dem på en helt anden måde, det er et samarbejde med systemerne," forklarede IBM-CEO'en fra scenen i Barcelona.

Det er denne tredje æra, som vi er på vej ind i nu, at IBM med Watson vil forsøge at sætte sig på den størst mulige del af markedet.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Stor rapport kortægger: Sådan er kundernes forventninger til en moderne kundeservice
Kender du din målgruppes foretrukne kanal til annoncering, salg og kundeservice? Ved du om salg og kundeservice arbejder godt nok sammen? Og i hvilken grad lever du op til kundernes forventninger? De spørgsmål kan du finde svar på i dette whitepaper fra Zendesk, som via knapt 5.000 interviews og spørgeskemaer har kortlagt både kunder og customer experience-folks erfaring og forventninger til en god kundeoplevelse. Whitepaperet er derfor en oplagt og overskuelig målestok, for dig der arbejder med customer experience og vil benchmarke sin egen indsagt – eller til dig, der skal til at etablere en moderne kundeoplevelse og vil prioritere indsatsen korrekt.