Her er IBM's nye super-teknologi: Sådan vil den ramme dig

ComputerViews: IBM-CEO Virginia Rometty fremlægger visionen for den nok mest perspektivrige teknologi, it-giganten har at byde på. Se her, hvordan den kan få afgørende betydning for dig.

ComputerViews: Watson... Det er da den der Jeopardy-computer, ikke?

Svaret er både ja og nej.

Ja, fordi Watson ganske rigtigt er et computersystem fra IBM, der blev offentligt kendt, da det for nogle år siden deltog i quiz-programmet Jeopardy - og vandt over sine menneskelige modstandere.

Men svaret er også nej, fordi Watson i bund og grund slet ikke handler om Jeopardy.

Jeopardy var blot en anledning til at udvikle og teste Watson - og selvfølgelig et smart marketing-tiltag, fordi Watson dermed blev berømt som computeren, der vandt over nogle ellers ekstremt kloge mennesker.

IBM har en langt større plan med Watson.

Det vil IBM bruge Watson til
Computersystemet, der er navngivet efter en anden IBM-kendis, stifter Thomas J. Watson, er grundlæggende IBM's bud på, hvordan kunstig intelligens kan sælges som en service.

Da IBM's CEO, Virginia Rometty, i sidste uge holdt en keynote på Mobile World Congress, benyttede hun lejligheden til at præsentere de videre visioner for Watson.

De handler om alt andet end Jeopardy.

De handler om at positionere computersystemet Watson som en platform for fremtidige tjenester i en verden, hvor de store trends blandt andet hedder mobility, cloud computing og big data.
"IBM er på en mission med Watson"

"Big data er en stor udfordring i sig selv. Du kan ikke programmere nok til at få mening ud af de data hele tiden og i real-tid hver eneste dag, så der kommer en ny æra - den kognitive æra," sagde Virginia Rometty blandt andet.

Tre it-æraer
Hun beskrev udviklingen i it-industrien i form af tre æraer.

- I den første æra beregnede maskinerne ting.

- I den anden æra - den er vi i nu - er maskinerne programmerede til at gøre ting. 

- I den tredje æra lærer maskinerne ting.

"Du viser dem ting, og de lærer. Du arbejder med dem på en helt anden måde, det er et samarbejde med systemerne," forklarede IBM-CEO'en fra scenen i Barcelona.

Det er denne tredje æra, som vi er på vej ind i nu, at IBM med Watson vil forsøge at sætte sig på den størst mulige del af markedet.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.