Artikel top billede

Kan du få iOS 8 - eller er dit Apple-grej forældet?

Se om din iPhone, iPad eller Mac kan køre de nye styresystemer.

Mange Apple-brugere ser sandsynligvis frem til at få et nyt styresystem på deres iPhone, iPad eller Mac.

På en Apple-konference mandag varslede selskabet, at der er nye versioner på vej af det mobile styresystem iOS og OS X-styresystemet til Mac-computere. 

Men før du som Apple-bruger begynder at glæde dig for meget, bør du måske undersøge, om dine Apple-enheder overhovedet er kompatible med de nye styresystemer iOS 8 og OS X Yosemite.

Har du de nyeste Apple-enheder, har du naturligvis intet at frygte.

Anderledes ser det ud for folk, der har den nu fire år gamle, men stadigvæk ganske populære iPhone 4. Den vil ikke kunne opgraderes fra iOS 7 til iOS 8. Det samme gælder i sagens natur for ældre modeller som iPhone 3GS og 3G, som heller ikke understøttede det seneste styresystem, iOS 7.

Derfor undersøttes iPhone 4 ikke

Til gengæld vil det være muligt at opgradere en iPad 2, der blot blev lanceret et halvt år senere end iPhone 4.

Forklaringen på det skal formodentligt findes under enhedernes motorhjelm, hvor iPhone 4 er udstyret med Apples A4-processor, der også sad i den første iPad. Derimod er iPad 2 udstyret med den betydeligt hurtigere A5-processor, der også sidder i iPhone 4S.

Der er dog næppe heller tvivl om, at Apple gerne ser, at de mange millioner iPhone 4-brugere opgraderer deres enheder til en nyere model, og her kan manglende understøttelse af det seneste styresystem være et af de argumenter, der får dem til at hive pungen op af lommen. 

Nyt styresystem virker med gamle Macs

Det nye styresystem til Apples Mac-computere, Yosemite, ser til gengæld ud til at blive tilgængelig for et relativt bredt udvalg af Mac'er. 

Her oplyser Apple, at i hvert fald demo-udgaven af Yosemite kan afvikles på op til seks år gamle Macs. Dog må ejere af ældre udgaver af de efterhånden ikoniske hvide MacBooks dog forberede sig på, at de næppe får glæde af Yosemite. 

Til gengæld vil eksempelvis iMacs og MacBook Pro-computere fra 2007 samt de første aluminium MacBook fra 2008 være kompatible med Yosemite.

Læs også: 

Her er Apples nyheder: Nu skal iOS og Mac'en for alvor flette fingre 

Testet i seks måneder: Derfor er Mavericks det perfekte OS 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere