Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Salget falder - er tabletfesten slut?

Den stejlt stigende salgskurve for tablet-computere ser ud til at være knækket.

For første gang i flere år er der tegn på, at salget af tablet-computere er på retur.

Nye tal fra IDC viser, at der i årets første kvartal blev langet 205.000 tablets over disken i de danske it-butikker. Det er hele 11 procent færre end i samme kvartal året før.

Det faldende salg af tablets kommer, samtidig med at den traditionelle pc i samme periode fik et salgsmæssigt comeback - blandt andet på grund af, at Microsoft har stoppet support og opdateringer på det meget udbredte styresystem Windows XP.

Vækstraterne for tablet-salget har været nedadgående gennem hele 2013, men det er først her i de første tre måneder af 2014, at tallene er lavere end på samme tidspunkt i fjor.

Senioranalytiker i IDC Anders Elbak siger, at det faldende tablet-salg kan være tegn på, at tablet-markedet efter nogle år med voldsom vækst nu har nået et foreløbigt mætningspunkt.

"Ud over at pc-markedet har fået lidt af et comeback, ser vi, at salget af tablets er fladet kraftigt ud," siger Anders Elbak.

Han understreger dog, at man skal være varsom med at konkludere ud fra tal fra et enkelt kvartal.

"Men det ser ud til, at vi er ved nå et mætningspunkt i forhold til, hvor mange tablets der bliver solgt," siger han.

Han ser desuden tegn på, at især de mindre tablets med skærmstørrelser på syv til ti tommer er udsat for en kannibalisering fra en ny generation af smartphones med skærme på seks tommer.

"Når kunderne har mulighed for at få en større telefon, bliver de helt små tablets måske mindre interessante, og især for de her syv til ti tommers tablets ser markedet ud til at være fladet lidt ud," siger Anders Elbak.

Læs også:

Nye Samsung-tablets med tårnhøj opløsning

Helt tæt på Microsofts nye tablet-computer - så lækker er den
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.