Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen /)

Salget falder - er tabletfesten slut?

Den stejlt stigende salgskurve for tablet-computere ser ud til at være knækket.

For første gang i flere år er der tegn på, at salget af tablet-computere er på retur.

Nye tal fra IDC viser, at der i årets første kvartal blev langet 205.000 tablets over disken i de danske it-butikker. Det er hele 11 procent færre end i samme kvartal året før.

Det faldende salg af tablets kommer, samtidig med at den traditionelle pc i samme periode fik et salgsmæssigt comeback - blandt andet på grund af, at Microsoft har stoppet support og opdateringer på det meget udbredte styresystem Windows XP.

Vækstraterne for tablet-salget har været nedadgående gennem hele 2013, men det er først her i de første tre måneder af 2014, at tallene er lavere end på samme tidspunkt i fjor.

Senioranalytiker i IDC Anders Elbak siger, at det faldende tablet-salg kan være tegn på, at tablet-markedet efter nogle år med voldsom vækst nu har nået et foreløbigt mætningspunkt.

"Ud over at pc-markedet har fået lidt af et comeback, ser vi, at salget af tablets er fladet kraftigt ud," siger Anders Elbak.

Han understreger dog, at man skal være varsom med at konkludere ud fra tal fra et enkelt kvartal.

"Men det ser ud til, at vi er ved nå et mætningspunkt i forhold til, hvor mange tablets der bliver solgt," siger han.

Han ser desuden tegn på, at især de mindre tablets med skærmstørrelser på syv til ti tommer er udsat for en kannibalisering fra en ny generation af smartphones med skærme på seks tommer.

"Når kunderne har mulighed for at få en større telefon, bliver de helt små tablets måske mindre interessante, og især for de her syv til ti tommers tablets ser markedet ud til at være fladet lidt ud," siger Anders Elbak.

Læs også:

Nye Samsung-tablets med tårnhøj opløsning

Helt tæt på Microsofts nye tablet-computer - så lækker er den
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere