Artikel top billede

Nye Samsung-tablets med tårnhøj opløsning

Samsung har lanceret to nye tablets i serien Samsung Tab S. Fælles for dem er en tårnhøj opløsning, et noget anderledes skærmvalg - og at de er tyndere end iPad Air.

New York: Samsung har netop lanceret Galaxy Tab S - to nye tablets med super AMOLED-skærme.

De to tablets på 10,5 og 8,4 tommer har begge AMOLED-skærme, som ifølge Samsung skal give den absolut bedste skærmoplevelse på en tablet. Opløsningen er på 2.560 x 1.600, og formatet er ændret til 16:9 - samme valg som Microsoft traf ved deres nyligt offentliggjorte Surface Pro 3.

Tilpasser sig efter hvad den laver

Skærmen er uden tvivl hovedattraktionen ved de to tablets, og der er gjort meget ud af, at de virkelig skal skille sig ud fra mængden. Ud over en høj opløsning og skarpe farver kommer Samsung også med et par skærme, som ifølge firmaet tilpasser sig effektivt efter omgivelser og brug.

Læser du en e-bog, bliver farverne lysere i hvid og sort, ser du film, skrues lysstyrken godt op eller bruger du tabletten udenfor, optimeres den til dette - noget som hidtil har været et problem for de fleste tablets. Hvorvidt Samsung-skærmene holder, hvad de lover, bliver spændende at se i den kommende test.

Stadig en plastictablet - men den tyndeste af slagsen

Tablettens ydre består som alle Samsungs øvrige mobile produkter af plastic, og designet kommer fra en anden af Samsungs produkter, som blev frigivet i år, nemlig Samsungs Galaxy S5.

Men det er en af de tyndeste tablets på markedet. På det tyndeste sted er tablet-pc'erne 6,6 millimeter tynde - altså tyndere end Apples iPad Air og næsten lige så tynd som Sonys næstne ufattelig tynde Z2 Tablet.

Under overfladen har Samsung gemt en octa-core processor og 3 gigabyte ram. Der medfølger Kitkat 4.4 sammen med den nyeste, optimerede version af Touchwiz og 16 eller 32 gigabyte plads. Der kan desuden udvides med Micro-SD kort på op til 128 gigabyte.

Priser og udgivelsesdato

Sammen med de to nye tablets kommer der desuden en masse nye software-produkter. Blandt andet Papergarden, som er et interaktivt magasin-system, hvor man kan abonnere og købe interaktive magasiner.

Blandt andet Marvel, National Geographic og Conde Nasts (som blandt andet står bag Vouge og Vanity Fair), har tilmeldt sig som partnere, og Samsung kommer også med en ny musiktjeneste, som i form minder meget om amerikanske Pandora Radio.

Det klassiske spørgsmål er jo selvfølgelig, hvornår - og om overhovedet - ovennævnte services kommer til Danmark. Det svar venter vi endnu på.

De to tablets bliver sat til salg den 4. juli og kommer i to farver hver. Begge fås i en 16 og 32 gigabyte version. Endnu har vi kun priserne for 16 gigabyte-versionen.

Tab S 10.5 16 gigabyte/ Wi-Fi: 3.999 kroner / 4G: 4.799 kroner.
Tab S 8,4 16 gigabyte/ Wi-Fi: 3.099 kroner /4G: 3.999 kroner.

Der vil i de kommende uger komme en test af de to tablets her på Computerworld - også i god tid inden de kommer til salg i butikkerne, så du kan læse, om Samsung har fået rettet mange af de fejl, som de tidligere har fået kritik for. Dette gælder blandt andet deres interface oven på Android, som ofte har virket hakkende og ufærdigt.

Læs også: 

Test af 6 mini-tablets: Sådan vælger du den rigtige

test: Super-billig - og fornuftig - Android-tablet




IT-JOB

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

extri:co A/S

Senior driftskonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere