Dansk pc-forhandler politianmelder ansat: "Han stjal 100.000 kroner fra kassen"

En dansk pc-forhandler har politianmeldt en butiksbestyrer for at tage mindst 100.000 kroner fra kassen.

Den danske pc-forhandler Computerplanet har politianmeldt en medarbejder for at tage af kassen.

Ifølge Computerplanets administrerende direktør Kristian Poulsen har den 25-årige medarbejder taget minimum 100.000 kroner i kontanter og flere varer. 

Den 25-årige medarbejder blev i begyndelsen af denne uge politianmeldt af Kristian Poulsen, efter at medarbejderen tilbage i marts ellers havde fået ansvaret for at bestyre Computerplanets spritnye butik i Borgergade i København.

"Det var hans store drøm at bestyre en butik, men det skulle jeg aldrig have ladet ham få ansvaret for," fortæller Kristian Poulsen.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra den sigtede medarbejder, men det har ikke kunnet lade sig gøre. 

Politiet i gang med efterforskning
Politiet hos Bellahøj i København bekræfter dog, at den 25-årige mand er sigtet for tyveri på arbejdspladsen, og at han er blevet afhørt.

Nu forestår så den almindelige efterforskning, hvor politiet blandt andet skal tale med flere parter i sagen, hvilket kan tage flere måneder, inden der er afklaring omkring, hvorvidt den 25-årige medarbejder skal tiltales, eller om sagen frafaldes. 

Computerplanet-direktør Kristian Poulsen påstår, at han har videooptagelser af tyveriet, ligesom han fortæller, at han har en tilståelse på videobånd, som skal afleveres til politiet. 

"Han indledte med at indrømme tyveri for 5.000 kroner, så 10.000 kroner og til sidst indrømmede han tyveri for i alt 100.000 kroner. Forklaringerne var meget usammenhængende," fortæller Kristian Poulsen.

"It-branchen er hård nok i forvejen, hvor man skal kæmpe hårdt om kunderne. Nu kan vi så konstatere, at vi har mistet rigtig mange penge, fordi en medarbejder har stjålet af kassen," fortsætter han. 

Det går skidt
Det påståede tyveri kommer på et ganske uheldigt tidspunkt for Computerplanet. 

Det skyldes, at pc-forhandleren på blot et år er gået fra 15 medarbejdere til fire ansatte, ligesom pc-forhandlerens forretning i Odense lukker inden for kort tid.

Derudover står Computerplanet med et hul i kasseapparatet på de påståede 100.000 kroner, da butikken ikke har tegnet tyveriforsikring for ansatte. 

"Lige nu er det rigtig surt for os, at vi står og mangler de penge, som vi alle har knoklet hårdt for. Og selv om fremtiden ser lidt sort ud lige nu, så skal vi nok finde vores ben igen og kæmpe videre," siger Kristian Poulsen.

Læs også:
 
Ny app: Hotline direkte til politiet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.