Artikel top billede

Dansk pc-forhandler politianmelder ansat: "Han stjal 100.000 kroner fra kassen"

En dansk pc-forhandler har politianmeldt en butiksbestyrer for at tage mindst 100.000 kroner fra kassen.

Den danske pc-forhandler Computerplanet har politianmeldt en medarbejder for at tage af kassen.

Ifølge Computerplanets administrerende direktør Kristian Poulsen har den 25-årige medarbejder taget minimum 100.000 kroner i kontanter og flere varer. 

Den 25-årige medarbejder blev i begyndelsen af denne uge politianmeldt af Kristian Poulsen, efter at medarbejderen tilbage i marts ellers havde fået ansvaret for at bestyre Computerplanets spritnye butik i Borgergade i København.

"Det var hans store drøm at bestyre en butik, men det skulle jeg aldrig have ladet ham få ansvaret for," fortæller Kristian Poulsen.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra den sigtede medarbejder, men det har ikke kunnet lade sig gøre. 

Politiet i gang med efterforskning

Politiet hos Bellahøj i København bekræfter dog, at den 25-årige mand er sigtet for tyveri på arbejdspladsen, og at han er blevet afhørt.

Nu forestår så den almindelige efterforskning, hvor politiet blandt andet skal tale med flere parter i sagen, hvilket kan tage flere måneder, inden der er afklaring omkring, hvorvidt den 25-årige medarbejder skal tiltales, eller om sagen frafaldes. 

Computerplanet-direktør Kristian Poulsen påstår, at han har videooptagelser af tyveriet, ligesom han fortæller, at han har en tilståelse på videobånd, som skal afleveres til politiet. 

"Han indledte med at indrømme tyveri for 5.000 kroner, så 10.000 kroner og til sidst indrømmede han tyveri for i alt 100.000 kroner. Forklaringerne var meget usammenhængende," fortæller Kristian Poulsen.

"It-branchen er hård nok i forvejen, hvor man skal kæmpe hårdt om kunderne. Nu kan vi så konstatere, at vi har mistet rigtig mange penge, fordi en medarbejder har stjålet af kassen," fortsætter han. 

Det går skidt

Det påståede tyveri kommer på et ganske uheldigt tidspunkt for Computerplanet. 

Det skyldes, at pc-forhandleren på blot et år er gået fra 15 medarbejdere til fire ansatte, ligesom pc-forhandlerens forretning i Odense lukker inden for kort tid.

Derudover står Computerplanet med et hul i kasseapparatet på de påståede 100.000 kroner, da butikken ikke har tegnet tyveriforsikring for ansatte. 

"Lige nu er det rigtig surt for os, at vi står og mangler de penge, som vi alle har knoklet hårdt for. Og selv om fremtiden ser lidt sort ud lige nu, så skal vi nok finde vores ben igen og kæmpe videre," siger Kristian Poulsen.

Læs også:
 
Ny app: Hotline direkte til politiet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere