Artikel top billede

Dansk pc-forhandler politianmelder ansat: "Han stjal 100.000 kroner fra kassen"

En dansk pc-forhandler har politianmeldt en butiksbestyrer for at tage mindst 100.000 kroner fra kassen.

Den danske pc-forhandler Computerplanet har politianmeldt en medarbejder for at tage af kassen.

Ifølge Computerplanets administrerende direktør Kristian Poulsen har den 25-årige medarbejder taget minimum 100.000 kroner i kontanter og flere varer. 

Den 25-årige medarbejder blev i begyndelsen af denne uge politianmeldt af Kristian Poulsen, efter at medarbejderen tilbage i marts ellers havde fået ansvaret for at bestyre Computerplanets spritnye butik i Borgergade i København.

"Det var hans store drøm at bestyre en butik, men det skulle jeg aldrig have ladet ham få ansvaret for," fortæller Kristian Poulsen.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra den sigtede medarbejder, men det har ikke kunnet lade sig gøre. 

Politiet i gang med efterforskning

Politiet hos Bellahøj i København bekræfter dog, at den 25-årige mand er sigtet for tyveri på arbejdspladsen, og at han er blevet afhørt.

Nu forestår så den almindelige efterforskning, hvor politiet blandt andet skal tale med flere parter i sagen, hvilket kan tage flere måneder, inden der er afklaring omkring, hvorvidt den 25-årige medarbejder skal tiltales, eller om sagen frafaldes. 

Computerplanet-direktør Kristian Poulsen påstår, at han har videooptagelser af tyveriet, ligesom han fortæller, at han har en tilståelse på videobånd, som skal afleveres til politiet. 

"Han indledte med at indrømme tyveri for 5.000 kroner, så 10.000 kroner og til sidst indrømmede han tyveri for i alt 100.000 kroner. Forklaringerne var meget usammenhængende," fortæller Kristian Poulsen.

"It-branchen er hård nok i forvejen, hvor man skal kæmpe hårdt om kunderne. Nu kan vi så konstatere, at vi har mistet rigtig mange penge, fordi en medarbejder har stjålet af kassen," fortsætter han. 

Det går skidt

Det påståede tyveri kommer på et ganske uheldigt tidspunkt for Computerplanet. 

Det skyldes, at pc-forhandleren på blot et år er gået fra 15 medarbejdere til fire ansatte, ligesom pc-forhandlerens forretning i Odense lukker inden for kort tid.

Derudover står Computerplanet med et hul i kasseapparatet på de påståede 100.000 kroner, da butikken ikke har tegnet tyveriforsikring for ansatte. 

"Lige nu er det rigtig surt for os, at vi står og mangler de penge, som vi alle har knoklet hårdt for. Og selv om fremtiden ser lidt sort ud lige nu, så skal vi nok finde vores ben igen og kæmpe videre," siger Kristian Poulsen.

Læs også:
 
Ny app: Hotline direkte til politiet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere