Artikel top billede

Expert ruster sig til priskrig mod Elgiganten

Nye mega-varehuse skal tage kampen op med Elgiganten. Nemmere handel på nettet kan blive et af de områder, hvor Expert kan banke konkurrenten.

Et større slag om it-forbrugernes gunst er nu for alvor under opsejling, efter at den norskejede it- og hvidevarekæde Expert har annonceret, at man i begyndelsen af 2015 vil åbne den første af en række kæmpevarehuse.

Ifølge dagbladet Børsen bliver den første front åbnet i Herlev uden for København, hvor Expert efter nytår vil åbne et 3.500 kvadratmeter stort varehus i det kommende Disa-shoppingcenter.

Derefter er det planen at følge op med åbning af yderligere 20-25 nye varehuse indenfor de næste fire-fem år, fortæller Experts danske direktør Jesper Boysen til avisen.

"Vi kigger på de bedste beliggenheder i Danmark. Vi mener, der er basis for 20-25 varehuse over de næste år. Der kommer med sikkerhed 20 varehuse inden for de næste fire-fem år," siger Jesper Boysen.

Experts planer om at udfordre Elgiganten har været undervejs i længere tid, men det er første gang, at Expert sætter konkret adresse på en af de kommende mega-stores.

Planerne om at udfordre Elgiganten har været undervejs i flere år og tog for alvor fart, da Expert i fjor headhuntede Jesper Boysen fra netop Elgiganten, hvor han stod bag både vækst og en stribe imponerende overskud.

Expert har dog endnu ikke løftet sløret for, hvordan man præcis vil skrue sit nye butikskoncept sammen. Et godt bud er dog, at man ligesom Elgiganten vil satse på hård priskonkurrence.

I foråret annoncerede Expert, at man nu går over til en fælles nordisk indkøbspolitik, som skal få tallene på de gule prisskilte ude i butikkerne til at rødme. Læs mere om det her.

Mette Skovgaard Frich fra Retail Institute Scandinavia spår ifølge Børsen, at kampen om de danske kunder bliver benhård. Hun vurderer, at en bedre integration mellem fysiske butikker og nethandel er et område, hvor Expert kan stikke kniven ind hos Elgiganten og snuppe markedsandele fra konkurrenten.

"Elgiganten har førertrøjen på det danske marked for hjemmeelektronik, og det har taget den position, der hedder pris, pris, pris. Hvis man vil have en anden position, skal man udvikle en ny måde at shoppe elektronik på med bedre service eller noget andet, men prisen er stadig en parameter," siger Mette Skovgaard Frich til Børsen.

Læs også:

It-butikkernes vilde rutsjetur

Expert afviser forhandlerkritik: Vi skal kæle for kunderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?