Artikel top billede

Expert ruster sig til priskrig mod Elgiganten

Nye mega-varehuse skal tage kampen op med Elgiganten. Nemmere handel på nettet kan blive et af de områder, hvor Expert kan banke konkurrenten.

Et større slag om it-forbrugernes gunst er nu for alvor under opsejling, efter at den norskejede it- og hvidevarekæde Expert har annonceret, at man i begyndelsen af 2015 vil åbne den første af en række kæmpevarehuse.

Ifølge dagbladet Børsen bliver den første front åbnet i Herlev uden for København, hvor Expert efter nytår vil åbne et 3.500 kvadratmeter stort varehus i det kommende Disa-shoppingcenter.

Derefter er det planen at følge op med åbning af yderligere 20-25 nye varehuse indenfor de næste fire-fem år, fortæller Experts danske direktør Jesper Boysen til avisen.

"Vi kigger på de bedste beliggenheder i Danmark. Vi mener, der er basis for 20-25 varehuse over de næste år. Der kommer med sikkerhed 20 varehuse inden for de næste fire-fem år," siger Jesper Boysen.

Experts planer om at udfordre Elgiganten har været undervejs i længere tid, men det er første gang, at Expert sætter konkret adresse på en af de kommende mega-stores.

Planerne om at udfordre Elgiganten har været undervejs i flere år og tog for alvor fart, da Expert i fjor headhuntede Jesper Boysen fra netop Elgiganten, hvor han stod bag både vækst og en stribe imponerende overskud.

Expert har dog endnu ikke løftet sløret for, hvordan man præcis vil skrue sit nye butikskoncept sammen. Et godt bud er dog, at man ligesom Elgiganten vil satse på hård priskonkurrence.

I foråret annoncerede Expert, at man nu går over til en fælles nordisk indkøbspolitik, som skal få tallene på de gule prisskilte ude i butikkerne til at rødme. Læs mere om det her.

Mette Skovgaard Frich fra Retail Institute Scandinavia spår ifølge Børsen, at kampen om de danske kunder bliver benhård. Hun vurderer, at en bedre integration mellem fysiske butikker og nethandel er et område, hvor Expert kan stikke kniven ind hos Elgiganten og snuppe markedsandele fra konkurrenten.

"Elgiganten har førertrøjen på det danske marked for hjemmeelektronik, og det har taget den position, der hedder pris, pris, pris. Hvis man vil have en anden position, skal man udvikle en ny måde at shoppe elektronik på med bedre service eller noget andet, men prisen er stadig en parameter," siger Mette Skovgaard Frich til Børsen.

Læs også:

It-butikkernes vilde rutsjetur

Expert afviser forhandlerkritik: Vi skal kæle for kunderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere