Puds brillerne: Din fladskærm bliver skarpere - og større

Du kan godt begynde at møblere om i stuen. Producenterne af fladskærme vil sælge dig større skærme. Tendensen går også mod 4K - altså langt højere opløsning.

Den tyske internationale radioudstilling, måske bedre kendt som IFA løber af stablen i disse dage. Computerworld har været der, og tendensen er klar: Du skal have mange flere pixler i din skærm.

Samtlige store producenter, fra Philips til Sony, LG og Samsung og et vred af større og mindre producenter, havde alle deres definition på 4K, 4K Ultra HD, UHD, FHD - og sågar nogle enkelte 5K og 8K skærme blev fremvist.

Fælles for betegnelserne er, at den gamle topstandard 1080p full HD er passé; fremtiden er, at der skal mange flere pixels i panelerne.

Store skærme kræver flere pixels

Teknologien skubber hele tiden på og gør bedre billeder muligt. Men helt lavpraktisk er der en rigtig god grund til, at producenterne gerne vil pushe flere pixels.

Mange af skærmene, som blev præsenteret i Berlin, var store. Meget store. En tendens, som vi også ser på det danske marked.

Den seneste opgørelse fra Brancheforeningen for Elektronik, BFE, viser, at for blot fem år siden var omkring to procent af alle solgte fladskærme i Danmark over 50 tommer. Det tal er i første kvartal af 2014 steget til 20 procent.

Så udviklingen er, at der faktisk er et behov for de ekstra pixler. En 32 tommer skærm kan nøjes med langt færre pixler og stadig stå skarpt, mens en 65 tommer skærm let kan fremstå grynet, hvis der ikke er linjer nok i billedet.

BFE anslår, med alle mulige forbehold for julesalget, at 9 procent af årets solgte fjernsyn bliver 4K.

Skærme skal bue...

En anden tendens er, at skærmen skal kunne noget ekstra. Det almindelige flade panel giver ikke den fulde oplevelse. Det er i hvert fald, hvad producenterne vil have os til at tro.

Derfor havde alle producenter også buede skærme i større eller mindre grad.

Meningen med den buede skærm er, at brugeren skal træde ind i en tv-oplevelse og ikke bare se på udefra. Om buede skærme bare er en gimmick som forsvinder, ligesom 3D for nogle år siden, må tiden vise.

Og om en buet skærm er de ekstra penge værd, er meget subjektivt, men læs vores anmeldelse af Samsungs buede 4K tv fra i år.

... og flekse

Hvis du gerne vil have en ekstra imponerende skærm, fremviste LG sin fleksible skærm, som kan bøjes. Du får altså selv kontrollen over, om du vil have det almindelige flade fjernsyn, eller om det skal bue lidt i kanten.

Du kan selvfølgelig også bare montere det på en drejeplade, som LG gjorde på IFA-messen og lade det bukke og bue i det uendelige.

Læs også:
Test: Samsungs buede 4K-tv er fantastisk - men er det kurvens skyld?


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.