Artikel top billede

Bliv bedre til Excel del 4: Hvordan får man en overskrift til at fylde flere celler - og tre andre gode Excel-tips

Bliv bedre til Excel: Excel er et program, som kan bruges til næsten alt. Men det kræver sit at kunne finde rundt i mellem de mange genveje og utallige muligheder. Her er fire gode tricks, som du burde kende.

Excel. Et program som de fleste på et eller andet tidspunkt har prøvet at arbejde med. Ofte kan det virke uoverskueligt, og lykkes det endelig, så er det måske med en masse bøvl og besvær. 


Men sådan behøver det slet ikke være. IDG Kurser har en vifte af kurser i Excel på forskellige niveauer, hvor Excel-guruen Ernst Lohse viser dig alle de tips og tricks, som du har manglet i Excel. Lyden af "Ah, så du gør sådan," lyder ofte fra kursus-lokalerne. 

Du kan læse mere om IDG's Excel-kurser her

Vi har spurgt Ernst Lohse hvilke små tricks, som du bare må kende. De følgende tips og genveje virker til Excel 2010, men burde langt hen ad vejen også virke til Excel 2013 (Office 365). Det har resulteret i en række artikler, som vil indeholde tips samt en gif eller billede til at illustrere tippet. 

1. Lav en overskrift over en tabel, som fylder ud over én celle
Det kan ofte være nødvendigt at lave en rubrik, som er længere end cellen, som der skrives i. 

Lav en overskrift i en celle, og tryk Ctrl+Enter for at blive i feltet med markøren.

Markér derefter så mange felter, som din overskrift skal være i. Vælg derefter Flet og Centrer i "Justering".

2. Få flere felter til at mimikere ét

Har du taget en model fra sidste år, som hedder "Budget 2014" og har rettet al teksten til "Budget 2015", så gør det rigtig ondt indeni, når du får det printet, og du har glemt et "budget 2014" et sted...

Undgå den slags fejl ved at få overskrifter og lignende til at rette sig ind efter ét felt. 

Tryk på et felt og skriv =(tryk derefter på det ønskede felt, som skal kopieres.)

Ændrer du derefter teksten i din overskrift, så følger ændringen med alle de steder, som du har linket til din overskrift.

Et eksempel kunne være ved at skrive overskriften på et budget (Budget 2014), og få andre steder, hvor der skal stå "budget 2014" til at rette sig ind efter dette.

3.  Tjek en formel for Sand/falsk

Arbejder du med sand/falsk-formler, kan det være rart at finde ud af, om formlen virker, eller hvad den giver i det specifikke punkt i formlen.

Vælg din formel og Markér det valgte stykke, som skal regnes ud. Tryk derefter F9 for at se, om det er sandt eller falsk. Tryk Esc for at komme væk igen. 

Trykker du Enter, fjerner du det markerede formel og indsætter i stedet udregningen. Dette kan give problemer senere.

4. Formater tal, så det har tusind-indikatorer
Vælg dine tal-data og tryk Ctrl+Shift+1. Brug ikke 000-tasten som sidder under "Tal" i menuen i toppen. Den er tiltænkt revisorer, så med mindre at du laver revisionsarbejde, så bør du holde dig fra den knap.  

Læs også: Bliv bedre til Excel: Her har du fire gode tricks som du (sikkert) ikke kender




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere