Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Konkursbegæringer på stribe hos dødsdømte TDC Erhvervscentre

Konsekvenserne af TDC's beslutning om at opsige 60 partneraftaler slår nu for alvor igennem rundt omkring i landet.

TDC valgte i efteråret at opsige 60 partneraftaler rundt omkring i landet, så selskabet gik fra 65 partnere til blot fem.

Atea var en af de partnere, der blev opsagt af TDC.

I december meddelte Atea imidlertid, at koncernen havde indgået et samarbejde med 14 af de ellers dødsdømte erhvervscentre, så de fra den 1. marts bliver forhandlere af Ateas produkter og løsninger.

Det kan du læse mere om her.

"Vi er af den overbevisning, at kunderne er interesserede i at møde deres it-leverandør lokalt. Da TDC for nylig opsagde partnerskabet både med de lokale erhvervscentre og med Atea, lukkede det en dør for os og åbnede 14 nye," udtalte direktør Søren Jensen, Future Business i Atea.

"Aftalen vil sikre fremtiden og mange arbejdspladser for de opsagte TDC Erhvervscentre, og samtidig bliver Ateas lokale forankring markant styrket."

Flere konkursbegæringer

Efterdønningerne af TDC's beslutning om at opsige de 60 partneraftaler er dog stadig dramatiske - også selvom Atea altså indgår samarbejder med nogle af de dødsdømte centre.

Ifølge Statstidende er TDC Mobil Center Sønderjylland netop begæret konkurs.

I december måtte TDC Erhvervscenter Næstved også indgive en konkursbegæring.

Og her stopper lukningerne af de tidligere TDC Erhvervscentre slet ikke.

Computerworld erfarer fra en læser, at tre af de 14 erhvervscentre, som Atea ellers ville indgå et samarbejde med, nu falder fra aftalen - og dermed går konkurs.

Foruden TDC Mobil Center Sønderjylland drejer det sig om yderligere to centre i Jylland, hvor medarbejderne skal være blevet fritstillet i fredags.

Ingen af de to konkursbegæringer fremgår dog endnu af Statstidende, og Computerworld har ikke kunnet få det bekræftet fra centrene selv, da telefonen ikke bliver taget.

Atea bekræfter dog, at de 14 centre, det oprindeligt drejede sig om, nu er nede på 11. 

Derfor opsagde TDC aftalerne

Henrik Kauffmann, underdirektør i TDC Erhverv med ansvar for partnere, har forklaret til Computerworld, TDC opsagde aftalerne, fordi "kunderne blev forvirrede af, at de blev kontaktet fra alle mulige forskellige partnere og for den sags skyld også af TDC - og der var ikke nogen koordination omkring det."

"TDC kan ikke leve med, at det giver dårlige kundeoplevelser, at vi ligger og nærmest spammer vores kunder," sagde Henrik Kauffmann til Computerworld.

De partnere, der fik opsagt deres aftale med TDC, måtte dermed ikke længere benytte navnet "TDC Erhvervscenter" eller forhandle TDC's abonnementer.

Læs også:

Atea genopliver dødsdømte TDC Erhvervscentre med overraskende plan

TDC opsagde 60 partneraftaler: Nu overvejer Atea fremtiden med TDC

TDC opsagde 60 partneraftaler: Kunderne blev spammet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere