Artikel top billede

Ny router-sårbarhed afsløret: D-Link-routere kan kidnappes af kriminelle

Routere fra D-Link er i risikozonen for at blive angrebet på grund af en nyopdaget sårbarhed.

En af de helt store leverandører af routere, taiwanske D-Link, har routere på markedet, der indeholder en nyopdaget sårbarhed.

Sårbarheden kan give kriminelle mulighed for fjern-angreb og eksempelvis føre til DNS hijacking.

Det skriver sikkerhedssitet Threatpost.

Det er blandt andet sikkerhedseksperten Peter Adkins, der står bag opdagelsen af sårbarheden.

Ifølge Threatpost opdagede han den allerede i januar og har også gjort D-Link opmærksom på problemet - men efter at D-Link stoppede med at reagere på hans henvendelser, har han valgt at offentliggøre sin viden.

En anden sikkerhedsekspert, Tiago Caetano Henriques fra Swisscom, har også beskrevet, hvordan sårbarheden eksempelvis gør det muligt at implementere kode på routeren, og at autentificeringen ikke udføres, som den bør.

"Dette gør en fjern-angriber i stand til at få fuld kontrol over routeren til eksempelvis angreb på andre netværk i et DDoS-lignende angreb, eller sågar til at blotte computere bag disse enheder på internettet, da du kan ændre firewall/nat-regler (network address translation, red.) på denne router."

Peter Adkins har ifølge Threatpost offentliggjort, at sårbarheden findes i følgende routere:

D-Link DIR-820L (Rev A) - v1.02B10
D-Link DIR-820L (Rev A) - v1.05B03
D-Link DIR-820L (Rev B) - v2.01b02
TRENDnet TEW-731BR (Rev 2) - v2.01b01

Der er mere information at hente om sårbarheden i D-Link-routerne her.

Generelt problem med sikkerheden i routerne

D-Link er dog ikke ene om at stå bag sårbare routere.

I sidste måned kom det frem, at adskillige trådløse routere fra Netgear indeholder en sårbarhed, der kan give it-kriminelle adgang til følsomme data fra routeren - eksempelvis adgangskoder og netværksnøgler og oplysninger om routeren og dennes firmware.

Før jul afslørede sikkerhedsfirmaet Check Point sårbarheden Misfortune Cookie, der findes i omkring 12 millioner routere verden over.

Af Check Points liste over de sårbare routere fremgår det, at der er tale om 200 forskellige routere fra en stribe producenter, heriblandt D-Link, Edimax, Huawei, TP-Link, ZTE og ZyXEL.

Det mest skandaløse ved den sag er dog, at den alvorlige sårbarhed lever videre i millioner af routere, selvom der i årevis har eksisteret en patch, der kan lukke hullet.

Læs også:

Alvorlig sårbarhed i routere kan åbne døren til dit netværk

Alvorlig sårbarhed lever videre i millioner af routere trods advarsler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere