Artikel top billede

Ny router-sårbarhed afsløret: D-Link-routere kan kidnappes af kriminelle

Routere fra D-Link er i risikozonen for at blive angrebet på grund af en nyopdaget sårbarhed.

En af de helt store leverandører af routere, taiwanske D-Link, har routere på markedet, der indeholder en nyopdaget sårbarhed.

Sårbarheden kan give kriminelle mulighed for fjern-angreb og eksempelvis føre til DNS hijacking.

Det skriver sikkerhedssitet Threatpost.

Det er blandt andet sikkerhedseksperten Peter Adkins, der står bag opdagelsen af sårbarheden.

Ifølge Threatpost opdagede han den allerede i januar og har også gjort D-Link opmærksom på problemet - men efter at D-Link stoppede med at reagere på hans henvendelser, har han valgt at offentliggøre sin viden.

En anden sikkerhedsekspert, Tiago Caetano Henriques fra Swisscom, har også beskrevet, hvordan sårbarheden eksempelvis gør det muligt at implementere kode på routeren, og at autentificeringen ikke udføres, som den bør.

"Dette gør en fjern-angriber i stand til at få fuld kontrol over routeren til eksempelvis angreb på andre netværk i et DDoS-lignende angreb, eller sågar til at blotte computere bag disse enheder på internettet, da du kan ændre firewall/nat-regler (network address translation, red.) på denne router."

Peter Adkins har ifølge Threatpost offentliggjort, at sårbarheden findes i følgende routere:

D-Link DIR-820L (Rev A) - v1.02B10
D-Link DIR-820L (Rev A) - v1.05B03
D-Link DIR-820L (Rev B) - v2.01b02
TRENDnet TEW-731BR (Rev 2) - v2.01b01

Der er mere information at hente om sårbarheden i D-Link-routerne her.

Generelt problem med sikkerheden i routerne

D-Link er dog ikke ene om at stå bag sårbare routere.

I sidste måned kom det frem, at adskillige trådløse routere fra Netgear indeholder en sårbarhed, der kan give it-kriminelle adgang til følsomme data fra routeren - eksempelvis adgangskoder og netværksnøgler og oplysninger om routeren og dennes firmware.

Før jul afslørede sikkerhedsfirmaet Check Point sårbarheden Misfortune Cookie, der findes i omkring 12 millioner routere verden over.

Af Check Points liste over de sårbare routere fremgår det, at der er tale om 200 forskellige routere fra en stribe producenter, heriblandt D-Link, Edimax, Huawei, TP-Link, ZTE og ZyXEL.

Det mest skandaløse ved den sag er dog, at den alvorlige sårbarhed lever videre i millioner af routere, selvom der i årevis har eksisteret en patch, der kan lukke hullet.

Læs også:

Alvorlig sårbarhed i routere kan åbne døren til dit netværk

Alvorlig sårbarhed lever videre i millioner af routere trods advarsler




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere