Artikel top billede

Ny router-sårbarhed afsløret: D-Link-routere kan kidnappes af kriminelle

Routere fra D-Link er i risikozonen for at blive angrebet på grund af en nyopdaget sårbarhed.

En af de helt store leverandører af routere, taiwanske D-Link, har routere på markedet, der indeholder en nyopdaget sårbarhed.

Sårbarheden kan give kriminelle mulighed for fjern-angreb og eksempelvis føre til DNS hijacking.

Det skriver sikkerhedssitet Threatpost.

Det er blandt andet sikkerhedseksperten Peter Adkins, der står bag opdagelsen af sårbarheden.

Ifølge Threatpost opdagede han den allerede i januar og har også gjort D-Link opmærksom på problemet - men efter at D-Link stoppede med at reagere på hans henvendelser, har han valgt at offentliggøre sin viden.

En anden sikkerhedsekspert, Tiago Caetano Henriques fra Swisscom, har også beskrevet, hvordan sårbarheden eksempelvis gør det muligt at implementere kode på routeren, og at autentificeringen ikke udføres, som den bør.

"Dette gør en fjern-angriber i stand til at få fuld kontrol over routeren til eksempelvis angreb på andre netværk i et DDoS-lignende angreb, eller sågar til at blotte computere bag disse enheder på internettet, da du kan ændre firewall/nat-regler (network address translation, red.) på denne router."

Peter Adkins har ifølge Threatpost offentliggjort, at sårbarheden findes i følgende routere:

D-Link DIR-820L (Rev A) - v1.02B10
D-Link DIR-820L (Rev A) - v1.05B03
D-Link DIR-820L (Rev B) - v2.01b02
TRENDnet TEW-731BR (Rev 2) - v2.01b01

Der er mere information at hente om sårbarheden i D-Link-routerne her.

Generelt problem med sikkerheden i routerne

D-Link er dog ikke ene om at stå bag sårbare routere.

I sidste måned kom det frem, at adskillige trådløse routere fra Netgear indeholder en sårbarhed, der kan give it-kriminelle adgang til følsomme data fra routeren - eksempelvis adgangskoder og netværksnøgler og oplysninger om routeren og dennes firmware.

Før jul afslørede sikkerhedsfirmaet Check Point sårbarheden Misfortune Cookie, der findes i omkring 12 millioner routere verden over.

Af Check Points liste over de sårbare routere fremgår det, at der er tale om 200 forskellige routere fra en stribe producenter, heriblandt D-Link, Edimax, Huawei, TP-Link, ZTE og ZyXEL.

Det mest skandaløse ved den sag er dog, at den alvorlige sårbarhed lever videre i millioner af routere, selvom der i årevis har eksisteret en patch, der kan lukke hullet.

Læs også:

Alvorlig sårbarhed i routere kan åbne døren til dit netværk

Alvorlig sårbarhed lever videre i millioner af routere trods advarsler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere