Artikel top billede

Milliardhandel ruster HP til nyt angreb mod Cisco

Den amerikanske it-gigant satser hårdt på mobility og lægger 20 milliarder kroner på bordet i opkøb af netværksspecialisten Aruba Networks. Opkøbet er en klar udfordring af hovedkonkurrenten Cisco.

Efter en uge med rygter om opkøbsforhandlinger kunne den amerikanske it-gigant HP i går bekræfte, at man har indgået aftale om køb af netværksproducenten Aruba Networks.

Prisen for overtagelsen er på tæt ved 20 milliarder kroner, og handelen forventes at være endeligt afsluttet i anden halvdel af 2015.

For de penge får HP fingre i trådløse teknologier, som skal binde erhvervskunders it-systemer sammen med det stigende antal mobile devices og klienter.

HP står foran en opsplitning af i to selvstændige selskaber for henholdsvis pc/print og hardware/services, som skal give mastodonten en ny start efter flere år med skuffende resultater og flagrende meldinger om koncernens strategi.

Opkøbet af Aruba markerer ifølge HPs danske direktør for netværk, Morten Gransøe, et markant skridt ind i en fremtid, hvor HP udover netværk og mobility vil satse på at levere løsninger indenfor cloud, sikkerhed og big data.

Udfordrer Cisco

Han fortæller, at Aruba Networks i dag er en lille spiller på det danske netværksmarked, der er domineret af netop Cisco med HP halsende langt bagefter på en andenplads. Men under HP's vinger kan Aruba være med til at rykke balancen i markedet, mener han.

"Købet af Aruba er helt bestemt en udfordring af Cisco på det europæiske marked. Det vil øge vores evne til at række ud i markedet, når det gælder de mobility-koncepter, som vi vil møde som efterspørgsel fra kunderne de næste tre-fire-fem år. Vi får en bedre markedsdækning og et stærkere koncept, som vil være interessant for de store kunder som i dag samarbejder med Cisco," siger Morten Gransøe.

Aruba Networks produkter forhandles herhjemme af blandt andet firmaet Ezenta, hvor direktør Søren Egede Knudsen fremhæver Arubas evne tilat udvikle netværksprodukter, som er mere felksble end de dominredne HP og Cisco.

"Aruba udmærker sig ved at have nogle produkter med fede funktionaliteter, der kan snakke med teknologier fra andre producenters platforme. Det håber jeg de vil holde fast ved, når HP nu overtager dem," siger Søren Egede Knudsen.

HP's opkøb af Aruba, der i fjor havde en omsætning på omkring fem milliarder kroner er det største siden man i 2011 købte det britiske softwarefirma Autonomy. Den handel endte i en regulær skandale med beskyldninger om regnskabssvindel og oppustede værdier. Sagen endte med at HP i sit regnskab måtte nedskrive værdien af Autonomy med mere end 50 milliarder kroner.

Læs også:

HP taber milliard-beløb efter regnskabsfusk

HP er presset: Selskabet hakkes snart op i to
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere