Artikel top billede

Milliardhandel ruster HP til nyt angreb mod Cisco

Den amerikanske it-gigant satser hårdt på mobility og lægger 20 milliarder kroner på bordet i opkøb af netværksspecialisten Aruba Networks. Opkøbet er en klar udfordring af hovedkonkurrenten Cisco.

Efter en uge med rygter om opkøbsforhandlinger kunne den amerikanske it-gigant HP i går bekræfte, at man har indgået aftale om køb af netværksproducenten Aruba Networks.

Prisen for overtagelsen er på tæt ved 20 milliarder kroner, og handelen forventes at være endeligt afsluttet i anden halvdel af 2015.

For de penge får HP fingre i trådløse teknologier, som skal binde erhvervskunders it-systemer sammen med det stigende antal mobile devices og klienter.

HP står foran en opsplitning af i to selvstændige selskaber for henholdsvis pc/print og hardware/services, som skal give mastodonten en ny start efter flere år med skuffende resultater og flagrende meldinger om koncernens strategi.

Opkøbet af Aruba markerer ifølge HPs danske direktør for netværk, Morten Gransøe, et markant skridt ind i en fremtid, hvor HP udover netværk og mobility vil satse på at levere løsninger indenfor cloud, sikkerhed og big data.

Udfordrer Cisco

Han fortæller, at Aruba Networks i dag er en lille spiller på det danske netværksmarked, der er domineret af netop Cisco med HP halsende langt bagefter på en andenplads. Men under HP's vinger kan Aruba være med til at rykke balancen i markedet, mener han.

"Købet af Aruba er helt bestemt en udfordring af Cisco på det europæiske marked. Det vil øge vores evne til at række ud i markedet, når det gælder de mobility-koncepter, som vi vil møde som efterspørgsel fra kunderne de næste tre-fire-fem år. Vi får en bedre markedsdækning og et stærkere koncept, som vil være interessant for de store kunder som i dag samarbejder med Cisco," siger Morten Gransøe.

Aruba Networks produkter forhandles herhjemme af blandt andet firmaet Ezenta, hvor direktør Søren Egede Knudsen fremhæver Arubas evne tilat udvikle netværksprodukter, som er mere felksble end de dominredne HP og Cisco.

"Aruba udmærker sig ved at have nogle produkter med fede funktionaliteter, der kan snakke med teknologier fra andre producenters platforme. Det håber jeg de vil holde fast ved, når HP nu overtager dem," siger Søren Egede Knudsen.

HP's opkøb af Aruba, der i fjor havde en omsætning på omkring fem milliarder kroner er det største siden man i 2011 købte det britiske softwarefirma Autonomy. Den handel endte i en regulær skandale med beskyldninger om regnskabssvindel og oppustede værdier. Sagen endte med at HP i sit regnskab måtte nedskrive værdien af Autonomy med mere end 50 milliarder kroner.

Læs også:

HP taber milliard-beløb efter regnskabsfusk

HP er presset: Selskabet hakkes snart op i to
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere