Artikel top billede

It-direktør tæller på knapperne: Skal jeg trække millionoverskud ud af mit firma?

Dansk hardware-forhandler har i de seneste 10 år tjent gode penge på salg af hardware. "Der er mange i branchen, der ikke synes, det er spor fancy at sælge en boks. Men der skal jo være en, der gør det."

Den Ballerup-baserede hardware- og suppliesforhandler Descom har endnu en gang gjort op med myten om, at det nu til dags ikke er muligt at tjene penge på salg af it-hardware.

Firmaets netop offentliggjorte regnskab viser et overskud før skat på 3,1 millioner kroner. Det betegner firmaets direktør og eneejer Johnny Helander som "tilfredsstillende". Går det, som han håber, er der udsigt til, at 2015 bliver et rekordår med en fordobling af overskuddet. Det er i hvert fald, hvad Descom budgetterer med, siger han.

"Der er mange i branchen, der ikke synes, det er spor fancy at sælge en boks. Men der skal jo være en, der gør det. Og for os er det en fin forretning. Men det er klart, at avancerne på it-varer ikke er lige så gode som i skobranchen," siger Johnny Helander.

Ifølge regnskabet planlægger Johnny Helander at trække 2,3 millioner ud af selskabet som udbytte til hans eget holdingselskab. Han understreger dog, at den endelige beslutning endnu ikke er på plads.

"Selskabet vil have det bedre, hvis jeg lader pengene stå i firmaet. Men det er noget, jeg beslutter sammen med min bestyrelse," lyder det kortfattet fra Johnny Helander.

Satser på printersalg

Descom har i mere end 10 år konstant kørt med overskud, så Johnny Helander i dag har mere end 16 millioner kroner stående som egenkapital i sit holdingselskab.

Descoms kunder findes ifølge direktøren primært blandt mellemstore og store private og offentlige virksomheder, som har drevet det stigende salg af traditionel hardware som servere, AV-produkter, pc'er og printere.

Han ønsker dog ikke afsløre det præcise tal for selskabets omsætning, men nøjes med at fortælle, at der er tale om et "trecifret" millionbeløb.

Det pæne resultatet har inspireret til, at Descom har åbnet en særskilt afdeling for salg af printere og kopimaskiner fra producenterne Konica Minolta og Kyocera. Descom har desuden et salgskontor i Malmø, hvorfra man servicerer det svenske marked.

Læs også:[/b]

Trods fremgang: It-firma fyrer direktøren

Sådan tjener du penge på dit hardwaresalg

Tidligere DR-topchef i Descoms bestyrelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere