Artikel top billede

It-direktør tæller på knapperne: Skal jeg trække millionoverskud ud af mit firma?

Dansk hardware-forhandler har i de seneste 10 år tjent gode penge på salg af hardware. "Der er mange i branchen, der ikke synes, det er spor fancy at sælge en boks. Men der skal jo være en, der gør det."

Den Ballerup-baserede hardware- og suppliesforhandler Descom har endnu en gang gjort op med myten om, at det nu til dags ikke er muligt at tjene penge på salg af it-hardware.

Firmaets netop offentliggjorte regnskab viser et overskud før skat på 3,1 millioner kroner. Det betegner firmaets direktør og eneejer Johnny Helander som "tilfredsstillende". Går det, som han håber, er der udsigt til, at 2015 bliver et rekordår med en fordobling af overskuddet. Det er i hvert fald, hvad Descom budgetterer med, siger han.

"Der er mange i branchen, der ikke synes, det er spor fancy at sælge en boks. Men der skal jo være en, der gør det. Og for os er det en fin forretning. Men det er klart, at avancerne på it-varer ikke er lige så gode som i skobranchen," siger Johnny Helander.

Ifølge regnskabet planlægger Johnny Helander at trække 2,3 millioner ud af selskabet som udbytte til hans eget holdingselskab. Han understreger dog, at den endelige beslutning endnu ikke er på plads.

"Selskabet vil have det bedre, hvis jeg lader pengene stå i firmaet. Men det er noget, jeg beslutter sammen med min bestyrelse," lyder det kortfattet fra Johnny Helander.

Satser på printersalg

Descom har i mere end 10 år konstant kørt med overskud, så Johnny Helander i dag har mere end 16 millioner kroner stående som egenkapital i sit holdingselskab.

Descoms kunder findes ifølge direktøren primært blandt mellemstore og store private og offentlige virksomheder, som har drevet det stigende salg af traditionel hardware som servere, AV-produkter, pc'er og printere.

Han ønsker dog ikke afsløre det præcise tal for selskabets omsætning, men nøjes med at fortælle, at der er tale om et "trecifret" millionbeløb.

Det pæne resultatet har inspireret til, at Descom har åbnet en særskilt afdeling for salg af printere og kopimaskiner fra producenterne Konica Minolta og Kyocera. Descom har desuden et salgskontor i Malmø, hvorfra man servicerer det svenske marked.

Læs også:[/b]

Trods fremgang: It-firma fyrer direktøren

Sådan tjener du penge på dit hardwaresalg

Tidligere DR-topchef i Descoms bestyrelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere