Artikel top billede

It-direktør tæller på knapperne: Skal jeg trække millionoverskud ud af mit firma?

Dansk hardware-forhandler har i de seneste 10 år tjent gode penge på salg af hardware. "Der er mange i branchen, der ikke synes, det er spor fancy at sælge en boks. Men der skal jo være en, der gør det."

Den Ballerup-baserede hardware- og suppliesforhandler Descom har endnu en gang gjort op med myten om, at det nu til dags ikke er muligt at tjene penge på salg af it-hardware.

Firmaets netop offentliggjorte regnskab viser et overskud før skat på 3,1 millioner kroner. Det betegner firmaets direktør og eneejer Johnny Helander som "tilfredsstillende". Går det, som han håber, er der udsigt til, at 2015 bliver et rekordår med en fordobling af overskuddet. Det er i hvert fald, hvad Descom budgetterer med, siger han.

"Der er mange i branchen, der ikke synes, det er spor fancy at sælge en boks. Men der skal jo være en, der gør det. Og for os er det en fin forretning. Men det er klart, at avancerne på it-varer ikke er lige så gode som i skobranchen," siger Johnny Helander.

Ifølge regnskabet planlægger Johnny Helander at trække 2,3 millioner ud af selskabet som udbytte til hans eget holdingselskab. Han understreger dog, at den endelige beslutning endnu ikke er på plads.

"Selskabet vil have det bedre, hvis jeg lader pengene stå i firmaet. Men det er noget, jeg beslutter sammen med min bestyrelse," lyder det kortfattet fra Johnny Helander.

Satser på printersalg

Descom har i mere end 10 år konstant kørt med overskud, så Johnny Helander i dag har mere end 16 millioner kroner stående som egenkapital i sit holdingselskab.

Descoms kunder findes ifølge direktøren primært blandt mellemstore og store private og offentlige virksomheder, som har drevet det stigende salg af traditionel hardware som servere, AV-produkter, pc'er og printere.

Han ønsker dog ikke afsløre det præcise tal for selskabets omsætning, men nøjes med at fortælle, at der er tale om et "trecifret" millionbeløb.

Det pæne resultatet har inspireret til, at Descom har åbnet en særskilt afdeling for salg af printere og kopimaskiner fra producenterne Konica Minolta og Kyocera. Descom har desuden et salgskontor i Malmø, hvorfra man servicerer det svenske marked.

Læs også:[/b]

Trods fremgang: It-firma fyrer direktøren

Sådan tjener du penge på dit hardwaresalg

Tidligere DR-topchef i Descoms bestyrelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.