Artikel top billede

Atea og Dustin i mystisk webdomæne-koks

Domæne-forvirring mellem de to it-kæmper, der normalt er konkurrenter, men nu pludselig i en form for web-alliance.

De svenske afdelinger hos de to forhandlergiganter Atea og Dustin er havnet i en usædvanlig domæneforvirring.

Internetbrugere, der skriver ateashop.se eller ateashop.nu i deres browsere ender nemlig noget overaskende på konkurrenten Dustins site dustin.se.

Det fortæller Computerworlds svenske søstermedie it24.

Ateas svenske markedsdirektør Magnus Sallbring afviser ifølge it24 at have noget med sagen at gøre. Han må dog erkende, at han er overrasket. Men han vælger dog at se på sagen fra den muntre side.

"Jeg synes, det er skideskægt," griner han og sender en hilsen til konkurrenten.

"Du kan jo hilse fra mig og sige, at hvis de (Dustin, red.) har problemer med deres børsintroduktion eller deres salg, så skal de bare sige til. Så skal jeg gerne hjælpe dem," siger han med henvisning til at Dustins ejere i kapitalfonden Altor for nylig lod selskabet notere på børsen i Stockholm.

Hos Dustin afviser man også at have noget at gøre med det, der til forveksling ligner en god gammeldags omgang typosquatting.

"Det er ikke os, som har registreret adresserne," siger Dustins markedsdirektør Caroline Rudbeck, som med et glimt i øjet takker for Ateas tilbud om hjælp.

"Hjælp er vi altid interesseret i. Men jeg ved, at vi begge er gode til det, vi gør, og jeg håber, vi kan fortsætte med inspirere hinanden. Og jeg synes det er vigtigt, at man har respekt for hinandens varemærker."

Begge de famøse web-adresser er ifølge it24 registreret af et svensk selskab ved navn Drosbakken AB. Firmaet har tidligere samarbejdet med Atea i Sverige i forbindelse med Ateas sponsoraftaler med det svenske atletikforbund.

Det er dog uklart, hvorfor selskabet har registreret begge de Atea-lignende adresser og ikke mindst, hvorfor man derfra bliver sendt videre til Dustins hjemmeside.

Det er ikke lykkedes it24 at komme i kontakt med Drosbakken AB.

I løbet af weekenden er opsætningen af de to webadresser ændret, så de nu leder brugeren til Ateas svenske web-butik.

Læs også:

Pengeregn: Atea forgylder aktionærer efter rekordregnskab

Dustin runder en milliard i omsætning: Her er hemmeligheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere