Artikel top billede

Amazon ændrer taktik i cloud-krigen: Uendelig plads til billeder for 80 kroner om året

Den store cloud-krig er i fuld gang og firmaer som Microsoft, Dropbox, Google og Amazon slås om kunderne. Sidstnævnte ændrer nu taktik og kommer med et meget godt tilbud

Krigen mellem de store sky-tjenester er stadig på sit højeste.

Og det har fået Amazon til at lancere nye, meget aggressive priser på sin sky-tjeneste, hvad end du blot vil gemme dine billeder eller alle dine ting.

Normalt betaler du for en pakke hos de forskellige selskaber alt efter, hvor mange gigabyte du ønsker.

Men det nye tilbud fra Amazon er på 12 dollar, cirka 80 kroner, om året for ubegrænset lagerplads til billedfiler.

Ønsker du derimod at gemme alle dine filer i skyen, så kan du ligeledes for 60 dollars, cirka 420 kroner, om året få ubegrænset plads - også til dine underlige exe-filer, musik eller film.

Tilsvarende priser for eksempelvis Microsofts OneDrive er på  en terabyte for 84 dollar, 579 kroner, Dropbox med 99 dollar, 683 kroner, og Google med 690 kroner (kursen kan skifte).

I samme omgang fjernede Amazon også deres gratis tilbud om fem gigabyte i skyen, og erstattede det med tre måneder gratis ubegrænset plads i stedet for at lokke folk ind. Dropbox, OneDrive og Google Drev har stadig gratis mængder på omkring de 5-25 gigabyte.

Kampen er hård om de mange cloud-brugere derude.

Mere og mere data forsvinder fra vores drev, bærbare, mobiler og tablet og befinder sig i skyen, og for mange firmaer er netop cloud-området dét marked, som ganske enkelt skal ejes.

Microsoft giver blandt andet ubegrænset plads til sine Office 365-brugere, og Google giver ligeledes ekstra meget plads til brugere af Chromebooks.

Amazons tilbud ser specielt ud til at være fristende for fotografer og grafikere, som nu kan gemme JPEG, de fleste RAW-formater sammen med Adobe's DNG, Nikons NEF, Canons CR2 og Sony's ARW-filer - alt sammen for under syv kroner om måneden.

Læs også: Microsoft: Cloud vil ændre den måde alle arbejder på - også i Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere