Artikel top billede

Seagate advarer mod svindel med firmaets harddiske

Nye og strammere regler fra EU har fået momssvindlere til at rette blikket mod nye jagtmarker. Seneste offer er disk-producenten Seagate, som nu advarer sine forhandlere mod at stige på momskarrusellerne.

Harddisk-producenten Seagate advarer om, at it-forhandlere kan komme i klemme i en ny bølge af momssvindel, som selskabet har opdaget.

I advarslen fra Seagate, der blev udsendt i sidste måned, beskriver producenten, hvordan svindlerne igen og igen handler med de samme varepartier henover landegrænserne i EU.

Tricket er, at køberen ikke skal betale moms ved indkøbet. Når varerne sælges videre, bliver der så indkrævet moms, som bare aldrig bliver afregnet med skattemyndighederne. I mellemtiden er personerne bag svindelen nemlig forsvundet med momspengene og efterlader altså en ubetalt regning hos myndighederne.

For at undgå afsløring foregår de mere eller mindre fiktive handler typisk gennem kæder af selskaber. I nogle tilfælde camouflerer bagmændene også deres fiks-fakserier ved at lade varerne bliver handlet gennem etablerede forhandlere.

It-forhandlere skal derfor være ekstra opmærksomme, når de får et tilbud, der er for godt til at være sandt, lyder det fra Seagate.

Nye EU-regler betyder nemlig, at skattemyndighederne har mulighed for at opkræve den manglende moms hos de firmaer, der undervejs har været en del af den ulovlige handel. Og det kan dreje sig om ret store beløb, advarer Seagate.

Du kan læse hele advarslen fra Seagate her:
WARNING FOR VAT FRAUD

Momssvindel med blandt andet it-udstyr, mobiltelefoner og CO2-kvoter har de sidste par årtier kostet de europæiske statskasser store milliardbeløb. For at komme svindelen til livs har lovgiverne indført såkaldt omvendt betalingspligt for udvalgte varegrupper.

Det kan du læse mere om her:
Danmarks kamp mod momssvindel er endt i mere bureaukrati for it-firmaerne

Momssvindelen foregår ifølge advarslen fra Seagate typisk ved hjælp af varer, der hver især har en relativt høj værdi, men som rent fysisk ikke fylder så meget . I Seagates tilfælde vil det typisk være harddiske, men det kan også dreje sig om mobiltelefoner eller ædelmetaller.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Seagates nordiske kontor i Stockholm.

Læs også:
Dansker fængslet i it-sag om momssvindel for en milliard

Nye momsregler rammer danske it-forhandlere: Derfor bliver det noget værre bøvl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere