Artikel top billede

Seagate advarer mod svindel med firmaets harddiske

Nye og strammere regler fra EU har fået momssvindlere til at rette blikket mod nye jagtmarker. Seneste offer er disk-producenten Seagate, som nu advarer sine forhandlere mod at stige på momskarrusellerne.

Harddisk-producenten Seagate advarer om, at it-forhandlere kan komme i klemme i en ny bølge af momssvindel, som selskabet har opdaget.

I advarslen fra Seagate, der blev udsendt i sidste måned, beskriver producenten, hvordan svindlerne igen og igen handler med de samme varepartier henover landegrænserne i EU.

Tricket er, at køberen ikke skal betale moms ved indkøbet. Når varerne sælges videre, bliver der så indkrævet moms, som bare aldrig bliver afregnet med skattemyndighederne. I mellemtiden er personerne bag svindelen nemlig forsvundet med momspengene og efterlader altså en ubetalt regning hos myndighederne.

For at undgå afsløring foregår de mere eller mindre fiktive handler typisk gennem kæder af selskaber. I nogle tilfælde camouflerer bagmændene også deres fiks-fakserier ved at lade varerne bliver handlet gennem etablerede forhandlere.

It-forhandlere skal derfor være ekstra opmærksomme, når de får et tilbud, der er for godt til at være sandt, lyder det fra Seagate.

Nye EU-regler betyder nemlig, at skattemyndighederne har mulighed for at opkræve den manglende moms hos de firmaer, der undervejs har været en del af den ulovlige handel. Og det kan dreje sig om ret store beløb, advarer Seagate.

Du kan læse hele advarslen fra Seagate her:
WARNING FOR VAT FRAUD

Momssvindel med blandt andet it-udstyr, mobiltelefoner og CO2-kvoter har de sidste par årtier kostet de europæiske statskasser store milliardbeløb. For at komme svindelen til livs har lovgiverne indført såkaldt omvendt betalingspligt for udvalgte varegrupper.

Det kan du læse mere om her:
Danmarks kamp mod momssvindel er endt i mere bureaukrati for it-firmaerne

Momssvindelen foregår ifølge advarslen fra Seagate typisk ved hjælp af varer, der hver især har en relativt høj værdi, men som rent fysisk ikke fylder så meget . I Seagates tilfælde vil det typisk være harddiske, men det kan også dreje sig om mobiltelefoner eller ædelmetaller.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Seagates nordiske kontor i Stockholm.

Læs også:
Dansker fængslet i it-sag om momssvindel for en milliard

Nye momsregler rammer danske it-forhandlere: Derfor bliver det noget værre bøvl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere