Artikel top billede

Seagate advarer mod svindel med firmaets harddiske

Nye og strammere regler fra EU har fået momssvindlere til at rette blikket mod nye jagtmarker. Seneste offer er disk-producenten Seagate, som nu advarer sine forhandlere mod at stige på momskarrusellerne.

Harddisk-producenten Seagate advarer om, at it-forhandlere kan komme i klemme i en ny bølge af momssvindel, som selskabet har opdaget.

I advarslen fra Seagate, der blev udsendt i sidste måned, beskriver producenten, hvordan svindlerne igen og igen handler med de samme varepartier henover landegrænserne i EU.

Tricket er, at køberen ikke skal betale moms ved indkøbet. Når varerne sælges videre, bliver der så indkrævet moms, som bare aldrig bliver afregnet med skattemyndighederne. I mellemtiden er personerne bag svindelen nemlig forsvundet med momspengene og efterlader altså en ubetalt regning hos myndighederne.

For at undgå afsløring foregår de mere eller mindre fiktive handler typisk gennem kæder af selskaber. I nogle tilfælde camouflerer bagmændene også deres fiks-fakserier ved at lade varerne bliver handlet gennem etablerede forhandlere.

It-forhandlere skal derfor være ekstra opmærksomme, når de får et tilbud, der er for godt til at være sandt, lyder det fra Seagate.

Nye EU-regler betyder nemlig, at skattemyndighederne har mulighed for at opkræve den manglende moms hos de firmaer, der undervejs har været en del af den ulovlige handel. Og det kan dreje sig om ret store beløb, advarer Seagate.

Du kan læse hele advarslen fra Seagate her:
WARNING FOR VAT FRAUD

Momssvindel med blandt andet it-udstyr, mobiltelefoner og CO2-kvoter har de sidste par årtier kostet de europæiske statskasser store milliardbeløb. For at komme svindelen til livs har lovgiverne indført såkaldt omvendt betalingspligt for udvalgte varegrupper.

Det kan du læse mere om her:
Danmarks kamp mod momssvindel er endt i mere bureaukrati for it-firmaerne

Momssvindelen foregår ifølge advarslen fra Seagate typisk ved hjælp af varer, der hver især har en relativt høj værdi, men som rent fysisk ikke fylder så meget . I Seagates tilfælde vil det typisk være harddiske, men det kan også dreje sig om mobiltelefoner eller ædelmetaller.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Seagates nordiske kontor i Stockholm.

Læs også:
Dansker fængslet i it-sag om momssvindel for en milliard

Nye momsregler rammer danske it-forhandlere: Derfor bliver det noget værre bøvl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere