Artikel top billede

Seagate advarer mod svindel med firmaets harddiske

Nye og strammere regler fra EU har fået momssvindlere til at rette blikket mod nye jagtmarker. Seneste offer er disk-producenten Seagate, som nu advarer sine forhandlere mod at stige på momskarrusellerne.

Harddisk-producenten Seagate advarer om, at it-forhandlere kan komme i klemme i en ny bølge af momssvindel, som selskabet har opdaget.

I advarslen fra Seagate, der blev udsendt i sidste måned, beskriver producenten, hvordan svindlerne igen og igen handler med de samme varepartier henover landegrænserne i EU.

Tricket er, at køberen ikke skal betale moms ved indkøbet. Når varerne sælges videre, bliver der så indkrævet moms, som bare aldrig bliver afregnet med skattemyndighederne. I mellemtiden er personerne bag svindelen nemlig forsvundet med momspengene og efterlader altså en ubetalt regning hos myndighederne.

For at undgå afsløring foregår de mere eller mindre fiktive handler typisk gennem kæder af selskaber. I nogle tilfælde camouflerer bagmændene også deres fiks-fakserier ved at lade varerne bliver handlet gennem etablerede forhandlere.

It-forhandlere skal derfor være ekstra opmærksomme, når de får et tilbud, der er for godt til at være sandt, lyder det fra Seagate.

Nye EU-regler betyder nemlig, at skattemyndighederne har mulighed for at opkræve den manglende moms hos de firmaer, der undervejs har været en del af den ulovlige handel. Og det kan dreje sig om ret store beløb, advarer Seagate.

Du kan læse hele advarslen fra Seagate her:
WARNING FOR VAT FRAUD

Momssvindel med blandt andet it-udstyr, mobiltelefoner og CO2-kvoter har de sidste par årtier kostet de europæiske statskasser store milliardbeløb. For at komme svindelen til livs har lovgiverne indført såkaldt omvendt betalingspligt for udvalgte varegrupper.

Det kan du læse mere om her:
Danmarks kamp mod momssvindel er endt i mere bureaukrati for it-firmaerne

Momssvindelen foregår ifølge advarslen fra Seagate typisk ved hjælp af varer, der hver især har en relativt høj værdi, men som rent fysisk ikke fylder så meget . I Seagates tilfælde vil det typisk være harddiske, men det kan også dreje sig om mobiltelefoner eller ædelmetaller.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Seagates nordiske kontor i Stockholm.

Læs også:
Dansker fængslet i it-sag om momssvindel for en milliard

Nye momsregler rammer danske it-forhandlere: Derfor bliver det noget værre bøvl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere