OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

Først var det crapwaren Superfish - og nu lukker Lenovo nye alvorlige systemhuller

Verdens største pc-producent er igen ramt af sårbarheder, denne gang i System Update Service, der ellers skal sikre brugernes maskiner.

Lenovo, der i de seneste måneder har været i vælten på grund af malwaren/crapwaren Superfish, må nu igen bide i det sure æble og anerkende alvorlige sårbarheder i selskabets produkter.

Tre alvorlige sårbarheder i Lenovos opdaterings-system til pc'erne bliver derfor nu lukket.

Det er sikkerhedsfirmaet IOActive, der dokumenterer sårbarhederne, der ligger gemt i pc-gigantens System Update Service, der bruges til at udsende nye softwareopdateringer til brugerne.

Sikkerhedssitet Threatpost forklarer, at Lenovo ganske vist begrænser adgangen til System Update Service ved at kræve autentificering via en sikkerheds-token, men at problemet er, at engangsadgangskoden er forudsigelig, så kriminelle vil kunne gætte sig til den og på den måde eksekvere ondsindet kode via SUService.exe.

En anden sårbarhed handler ifølge Threatpost om, at kriminelle kan snyde signatur-valideringen, der ellers skulle sikre, at kun ægte Lenovo-applikationer bliver downloadet.

På den måde kan der oprettes en falsk webside med ondsindet kode, som Lenovo-maskinerne antager er den ægte vare.

Det fører også til den tredje sårbarhed i System Update Service fra Lenovo, der åbner for, at kriminelle kan køre kommandoer som en administrator, fordi systemet er for lang tid om at verificere koden, der skal afvikles.

"En lokal angriber kunne udnytte dette til at udføre ‘local privilege escalation' ved at vente på, at System Update verificerer signaturen og så skifte koden ud med en ondsindet version, før System Update er i stand til at køre den eksekverbare kode. Når så System Update endelig er klar til at afvikle koden, vil det køre den ondsindede version og tro, at de var den, som den allerede havde verificeret," forklarer IOActive

Opdateringer er klar

Lenovo har nu udsendt opdateringer, der lukker alle tre huller, og brugerne burde automatisk få besked om, at opdateringen er klar via Lenovo System Update.

Læs mere om opdateringerne hos Lenovo

Lenovo kom tidligere år i vælten, fordi noget af den bloatware, selskabet præinstallererer på dets maskiner, var at betegne som regulær malware.

Superfish, som bloatwaren hedder, indeholdt nemlig en bagdør, der potentielt kunne udnyttes til man-in-the-middle-angreb.

Læs også:

Lenovo på vej med ren Windows-udgave: Det skal være slut med crapwaren superfish
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere