Artikel top billede

Først var det crapwaren Superfish - og nu lukker Lenovo nye alvorlige systemhuller

Verdens største pc-producent er igen ramt af sårbarheder, denne gang i System Update Service, der ellers skal sikre brugernes maskiner.

Lenovo, der i de seneste måneder har været i vælten på grund af malwaren/crapwaren Superfish, må nu igen bide i det sure æble og anerkende alvorlige sårbarheder i selskabets produkter.

Tre alvorlige sårbarheder i Lenovos opdaterings-system til pc'erne bliver derfor nu lukket.

Det er sikkerhedsfirmaet IOActive, der dokumenterer sårbarhederne, der ligger gemt i pc-gigantens System Update Service, der bruges til at udsende nye softwareopdateringer til brugerne.

Sikkerhedssitet Threatpost forklarer, at Lenovo ganske vist begrænser adgangen til System Update Service ved at kræve autentificering via en sikkerheds-token, men at problemet er, at engangsadgangskoden er forudsigelig, så kriminelle vil kunne gætte sig til den og på den måde eksekvere ondsindet kode via SUService.exe.

En anden sårbarhed handler ifølge Threatpost om, at kriminelle kan snyde signatur-valideringen, der ellers skulle sikre, at kun ægte Lenovo-applikationer bliver downloadet.

På den måde kan der oprettes en falsk webside med ondsindet kode, som Lenovo-maskinerne antager er den ægte vare.

Det fører også til den tredje sårbarhed i System Update Service fra Lenovo, der åbner for, at kriminelle kan køre kommandoer som en administrator, fordi systemet er for lang tid om at verificere koden, der skal afvikles.

"En lokal angriber kunne udnytte dette til at udføre ‘local privilege escalation' ved at vente på, at System Update verificerer signaturen og så skifte koden ud med en ondsindet version, før System Update er i stand til at køre den eksekverbare kode. Når så System Update endelig er klar til at afvikle koden, vil det køre den ondsindede version og tro, at de var den, som den allerede havde verificeret," forklarer IOActive

Opdateringer er klar

Lenovo har nu udsendt opdateringer, der lukker alle tre huller, og brugerne burde automatisk få besked om, at opdateringen er klar via Lenovo System Update.

Læs mere om opdateringerne hos Lenovo

Lenovo kom tidligere år i vælten, fordi noget af den bloatware, selskabet præinstallererer på dets maskiner, var at betegne som regulær malware.

Superfish, som bloatwaren hedder, indeholdt nemlig en bagdør, der potentielt kunne udnyttes til man-in-the-middle-angreb.

Læs også:

Lenovo på vej med ren Windows-udgave: Det skal være slut med crapwaren superfish
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere