Artikel top billede

Først var det crapwaren Superfish - og nu lukker Lenovo nye alvorlige systemhuller

Verdens største pc-producent er igen ramt af sårbarheder, denne gang i System Update Service, der ellers skal sikre brugernes maskiner.

Lenovo, der i de seneste måneder har været i vælten på grund af malwaren/crapwaren Superfish, må nu igen bide i det sure æble og anerkende alvorlige sårbarheder i selskabets produkter.

Tre alvorlige sårbarheder i Lenovos opdaterings-system til pc'erne bliver derfor nu lukket.

Det er sikkerhedsfirmaet IOActive, der dokumenterer sårbarhederne, der ligger gemt i pc-gigantens System Update Service, der bruges til at udsende nye softwareopdateringer til brugerne.

Sikkerhedssitet Threatpost forklarer, at Lenovo ganske vist begrænser adgangen til System Update Service ved at kræve autentificering via en sikkerheds-token, men at problemet er, at engangsadgangskoden er forudsigelig, så kriminelle vil kunne gætte sig til den og på den måde eksekvere ondsindet kode via SUService.exe.

En anden sårbarhed handler ifølge Threatpost om, at kriminelle kan snyde signatur-valideringen, der ellers skulle sikre, at kun ægte Lenovo-applikationer bliver downloadet.

På den måde kan der oprettes en falsk webside med ondsindet kode, som Lenovo-maskinerne antager er den ægte vare.

Det fører også til den tredje sårbarhed i System Update Service fra Lenovo, der åbner for, at kriminelle kan køre kommandoer som en administrator, fordi systemet er for lang tid om at verificere koden, der skal afvikles.

"En lokal angriber kunne udnytte dette til at udføre ‘local privilege escalation' ved at vente på, at System Update verificerer signaturen og så skifte koden ud med en ondsindet version, før System Update er i stand til at køre den eksekverbare kode. Når så System Update endelig er klar til at afvikle koden, vil det køre den ondsindede version og tro, at de var den, som den allerede havde verificeret," forklarer IOActive

Opdateringer er klar

Lenovo har nu udsendt opdateringer, der lukker alle tre huller, og brugerne burde automatisk få besked om, at opdateringen er klar via Lenovo System Update.

Læs mere om opdateringerne hos Lenovo

Lenovo kom tidligere år i vælten, fordi noget af den bloatware, selskabet præinstallererer på dets maskiner, var at betegne som regulær malware.

Superfish, som bloatwaren hedder, indeholdt nemlig en bagdør, der potentielt kunne udnyttes til man-in-the-middle-angreb.

Læs også:

Lenovo på vej med ren Windows-udgave: Det skal være slut med crapwaren superfish
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.