Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Dansk spille-firma ramt af gigantisk spam-kampagne

Spam-beskeder med løfte om en gratis mobiltelefon har lokket forbrugere i titusindvis ind på danskejet hjemmeside. Vi står ikke bag kampagnen, bedyrer firmaets direktør.

En storstilet spam-kampagne på WhatsApp med løfter om at få en gratis Samsung Galaxy Pro har lokket titusindvis af skandinaviske forbrugere ind på den finske version af det danske spillesite lotto24.

De tvivlsomme chat-beskeder kommer øjensynligt fra en kinesisk afsender.

Ifølge Computerworlds søstermedie i Sverige har en sikkerhedsekspert fra F-Secure undersøgt de tvivlsomme chat-beskeder og har konstateret, at mindst 22.000 finske forbrugere har ladet sig lokke til at klikke på et link i chatbeskeden, og på den måde er blevet ledt videre til spillesitet.

I sidste uge ramte en lignende bølge af spam-beskeder i Norge, ligesom flere af det svenske Computerworlds læsere fortæller, at de har modtaget de samme chat-beskeder, som i øvrigt er afsendt fra et kinesisk telefonnummer.

Direktør: Vi står ikke bag spam
Direktør i Lotto24 danske moderselskab, Kim Bengtsen, bekræfter over for Computerworld, at man er fuldt opmærksom på de tvivlsomme chat-beskeder.

Han afviser samtidig, at det er Lotto24, der står bag spamkampagnen.

"Vi har fået nys om det gennem vores support-afdeling, som har fået et voldsomt antal henvendelser ind på det her. Jeg kan afvise, at det har noget med lotto24 at gøre. Vi undersøger lige nu sagen og er ved at finde ud af, hvor det stammer fra," siger Kim Bengtsen.

Udover spil på elektronisk lotterier tilbyder Lotto24 typisk varer, som brugere kan få meget billigt.

Betingelsen er så, at de skal tegne abonnement eller medlemskab til Lotto24 i en kortere eller længere periode.

Kim Bengtsen forklarer, at Lotto24 markedsfører sig gennem en række partnere, som skaffer trafik til Lotto24's sites via eksempelvis Facebook og email-kampagner.

Partnerne bliver betalt efter, hvor meget trafik, de kan generere til firmaets forskellige hjemmesider, som udover Danmark, Finland, Sverige og Norge også findes i Irland, Frankrig og England.

"Vi er ved at finde ud af, om det er en partner vi kan lukke ned. Men det er ret svært, for vi kan ikke rigtig spore, hvor trafikken kommer fra," siger Kim Bengtsen.

Lotto 24 er ejet af den nordjyske iværksætter Magnus Borgen Kjøller. Selskabet har tidligere været i Forbrugerombudsmandens søgelys.

I fjor betalte firmaet en bøde på 400.000 kroner for vildledende markedsføring af abonnementer på nettet.

Bøden faldt fordi Lotto24 havde tilbudt forbrugerne en gave plus deltagelse i en konkurrence om 25.000 kroner, hvis man til gengæld for en krone tegnede et prøveabonnement på lotto24.dk.

Men selskabet skrev samtidig - med meget små bogstaver - at forbrugerne efter prøveperiodens udløb blev tilmeldt et løbende medlemskab af lotto24.dk til 299 kroner pr. måned.

Det vurderede Forbrugerombudsmanden var vildledende markedsføring.

Firmaet er tidligere i 2012 blevet idømt en bøde på 60.000 kroner i en tilsvarende sag.

Læs også:

Fona får bøde sendt i nakken efter spam-udsendelser

Stort smæk: Kendt dansk webbutik betaler danmarkshistoriens største spam-bøde

Amerikanske servere fylder din indboks med spam
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere