Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Dansk spille-firma ramt af gigantisk spam-kampagne

Spam-beskeder med løfte om en gratis mobiltelefon har lokket forbrugere i titusindvis ind på danskejet hjemmeside. Vi står ikke bag kampagnen, bedyrer firmaets direktør.

En storstilet spam-kampagne på WhatsApp med løfter om at få en gratis Samsung Galaxy Pro har lokket titusindvis af skandinaviske forbrugere ind på den finske version af det danske spillesite lotto24.

De tvivlsomme chat-beskeder kommer øjensynligt fra en kinesisk afsender.

Ifølge Computerworlds søstermedie i Sverige har en sikkerhedsekspert fra F-Secure undersøgt de tvivlsomme chat-beskeder og har konstateret, at mindst 22.000 finske forbrugere har ladet sig lokke til at klikke på et link i chatbeskeden, og på den måde er blevet ledt videre til spillesitet.

I sidste uge ramte en lignende bølge af spam-beskeder i Norge, ligesom flere af det svenske Computerworlds læsere fortæller, at de har modtaget de samme chat-beskeder, som i øvrigt er afsendt fra et kinesisk telefonnummer.

Direktør: Vi står ikke bag spam
Direktør i Lotto24 danske moderselskab, Kim Bengtsen, bekræfter over for Computerworld, at man er fuldt opmærksom på de tvivlsomme chat-beskeder.

Han afviser samtidig, at det er Lotto24, der står bag spamkampagnen.

"Vi har fået nys om det gennem vores support-afdeling, som har fået et voldsomt antal henvendelser ind på det her. Jeg kan afvise, at det har noget med lotto24 at gøre. Vi undersøger lige nu sagen og er ved at finde ud af, hvor det stammer fra," siger Kim Bengtsen.

Udover spil på elektronisk lotterier tilbyder Lotto24 typisk varer, som brugere kan få meget billigt.

Betingelsen er så, at de skal tegne abonnement eller medlemskab til Lotto24 i en kortere eller længere periode.

Kim Bengtsen forklarer, at Lotto24 markedsfører sig gennem en række partnere, som skaffer trafik til Lotto24's sites via eksempelvis Facebook og email-kampagner.

Partnerne bliver betalt efter, hvor meget trafik, de kan generere til firmaets forskellige hjemmesider, som udover Danmark, Finland, Sverige og Norge også findes i Irland, Frankrig og England.

"Vi er ved at finde ud af, om det er en partner vi kan lukke ned. Men det er ret svært, for vi kan ikke rigtig spore, hvor trafikken kommer fra," siger Kim Bengtsen.

Lotto 24 er ejet af den nordjyske iværksætter Magnus Borgen Kjøller. Selskabet har tidligere været i Forbrugerombudsmandens søgelys.

I fjor betalte firmaet en bøde på 400.000 kroner for vildledende markedsføring af abonnementer på nettet.

Bøden faldt fordi Lotto24 havde tilbudt forbrugerne en gave plus deltagelse i en konkurrence om 25.000 kroner, hvis man til gengæld for en krone tegnede et prøveabonnement på lotto24.dk.

Men selskabet skrev samtidig - med meget små bogstaver - at forbrugerne efter prøveperiodens udløb blev tilmeldt et løbende medlemskab af lotto24.dk til 299 kroner pr. måned.

Det vurderede Forbrugerombudsmanden var vildledende markedsføring.

Firmaet er tidligere i 2012 blevet idømt en bøde på 60.000 kroner i en tilsvarende sag.

Læs også:

Fona får bøde sendt i nakken efter spam-udsendelser

Stort smæk: Kendt dansk webbutik betaler danmarkshistoriens største spam-bøde

Amerikanske servere fylder din indboks med spam
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Cyber Security Consultant (f/m/x)

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Senior Cloud Developer

Danske Commodities A/S

IT systems engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere