Jysk it-firma satser på nyt økonomisystem: "Microsofts produkter er i en anden prisklasse"

Mangeårig Microsoft-partner står bag nyt selskab, som vil distribuere og hoste løsninger fra en ny Microsoft-konkurrent.

Trods mange års troskab over for Microsofts klassiske økonomisystem, C5, lægger ejerne bag det jyske it-firma Concept Data i Herning nu både kræfter og penge i at promovere det konkurrerende amerikanske produkt, Aplicor.

I begyndelsen af denne måned stiftede Concept Datas ejere selskabet Aplicor Distribution Denmark, som udover at stå for levering af Aplicors software også vil tilbyde at hoste det cloud-baserede system for kunderne.

Concept Data har indenfor det seneste år taget fat på at sælge økonomisystemer fra både e-conomic og Aplicor - produkter, som især på markedet for mindre og mellemstore kunder ligger i stærk konkurrence med netop Microsoft.

Læs også: Faneflugt blandt Microsoft-partnere: Fylder hylderne med Microsoft-rivalers produkter

Går skridtet videre
Direktør og medejer i Concept Data, Kristian Klintebæk, ser ikke det nye initiativ som en udfordring af Microsoft. Han understreger, at man fortsætter partnerskabet med Microsoft.

"Det her ændrer ikke på Concept Datas forretning, hvor vi har Microsofts C5 og NAV stående på hylderne på hylderne sammen med Aplicor og e-conomic," siger Kristian Klintebæk.

"Men Microsofts produkter er i en helt anden prisklasse, og med Aplicor og e-conomic har især mindre kunder adgang til produkter, som er enklere og billigere end det, som Microsoft tilbyder," siger han.

Direktør for den nystartede Aplicor-distributør er Lars Kirkeby, som også er med i ejerkredsen bag Concept Data.

"Jeg er selvfølgelig interesseret i, at mit firma får noget at lave, og at der kommer god trafik fra Aplicors forhandlere og slutkunder i det nye datacenter. Om det så udfordrer Microsoft, vil jeg ikke gøre mig klog på," siger han.

En fjer i hatten for Aplicor
Alliancen med Concept Data er en stor fjer i hatten for Aplicor, som nu kan trække på den jyske forhandlers mange års erfaring med at sælge Microsofts økonomisystemer til danske kunder.

Morten Nielsen, der er Aplicors globale chef for forretningsudvikling, fortæller til Computerworld, at partnerskabet med det nystartede selskab er en del af Aplicors strategi for at få et stærkere fodfæste på markedet.

"Concept Data er en dygtig hostingpartner, der ved noget om ERP. Det er den overvejelse, vi har gjort os, da vi valgte dem. Og vi håber selvfølgelig, at det vil få flere forhandlere til at se til vores side," siger Morten Nielsen, der understreger, at Aplicor ikke er direkte involveret i Aplicor Distribution.

Aplicor har det seneste års tid rekrutteret forhandlere, og er ifølge Morten Nielsen oppe på mere end 20 forhandlere i Danmark, hvoraf en del i forvejen sælger ERP-systemer fra Microsoft og norske Visma.

Læs også:

Damgaard-veteraner vil udfordre Microsoft

Microsoft-partner om faneflugt: Microsofts ERP-systemer er for avancerede og for dyre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.