Foto: Povl D. Rasmussen.

Storkommuner kræver nu bestikkelsesforklaring fra Atea

Både København og Aarhus har indkaldt Atea til en snak og redegørelse over forløbet i den aktuelle bestikkelsessag fra Region Sjælland. Landets regioner forholder sig indtil videre i ro oven på den mulige bestikkelsesskandale.

Danmarks to største kommuner, København og Aarhus, frygter ikke, at de har medarbejdere, der har været modtagelige for bestikkelse i deres kundeforhold til Atea og andre it-leverandører.

Alligevel vil begge storkommuner gennemgå deres handler med Atea, efter det er kommet frem, at to medarbejdere hos Region Sjælland i en periode på otte år er mistænkt for at have modtaget bestikkelse fra it-selskabet.

Undersøgelsen sker på de indre indre linjer med en revision af deres Atea-kontrakter.

Begge kommuner har samtidig indkaldt it-leverandøren til en samtale for at få overblik over situationen ovenpå bestikkelsessagen i Region Sjælland.

"Vi indkalder virksomheden til et møde om sikkerhed og kontrol. Men lad mig understrege, at der ingen mistanke er om, at noget lignende er foregået i Koncernservice," fortæller vicedirektør Stig Lundbech i Københavns Kommunes Koncernservice, som styrer kommunenens it-indsats.

Tre tiltag i Aarhus
Heller ikke i Aarhus er der decideret mistanker om, at kommunale medarbejdere har været sendt på luksusrejser eller modtaget andre store gaver fra Atea eller andre it-leverandører.

Kommunens økonomidirektør Peter Pedersen fortæller til Computerworld, at han mener, der er godt styr på indkøbsprocesserne i landets næststørste kommune.

Han vil iværksætte en undersøgelse i tre faser, hvor første punkt omhandler en gennemgang af kommunens engagementer hos Atea i forhold til kontraktomfanget og omsætningen hos Atea,

Dernæst har han kontaktet Ateas topledelse, da kommunen ønsker en redegørelse over sagsforløbet. Slutteligt vil han sætte kommunens revisorer til at kigge på bilag i tidligere handler med Atea.

"Vi mener, at disse tre tiltag er nok i første omgang, og det bliver ikke nogen større undersøgelse," forklarer Peter Pedersen.

Regionerne tager det roligt
Region Sjælland har tidligere fortalt til Computerworld, at regionen overvejer at igangsætte en undersøgelse oven på bestikkelsessagen, der har Sjælland som en af de uheldige hovedrolleindehavere.

Region Midtjylland ønsker ikke at foretage en intern undersøgelse, da regionen har tillid til sine medarbejdere og henviser i øvrigt til sin gavepolitik, hvor større gaver simpelthen tilbageleveres.

Heller ikke Region Syddanmark og Region Hovedstaden vil sætte det helt store revisionsapparatur i sving.

"Der pågår efter det oplyste lige nu en dybtgående politimæssig undersøgelse af sagen. Der er intet der tyder på, at der er spor til Region Syddanmark. Jeg vurderer, at det alene er politiet, som reelt kan foretage videre undersøgelser," forklarer Syddanmarks økonomidirektør Mogens Sehested Kristensen.

Region Hovedstaden oplyser, at man ikke har anledning til mistanker om bestikkelse.

Derfor har regionen på nuværende tidspunktet ingen planer om at iværksætte særlige tiltag i slipstrømmen på sagen.

Hos Region Nordjylland fortæller it-chef Claus Kofoed til Computerworld, at Region Sjælland-Atea-sagen er meget kedelig, men det er formentlig tale om en enkeltstående sag. 

"Vi har kigget vores Atea-kontrakter igennem, og vi har ikke fundet nogle uregelmæssigheder. Det ser ud til, at Atea har vundet deres udbud på markedsvilkår," lyder det fra Region Nordjyllands it-chef Claus Kofoed. 

Læs også:
Frygter bestikkelse: Statens It kulegraver alle sine Atea-kontrakter

Overblik: Her er alt, hvad vi ved, om den store it-bestikkelsesag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
Wingmen Solutions fortsætter den stejle vækstkurve trods corona: Hæver overskuddet med 120 procent
Wingmen Solutions fastholder de eksplosive vækstrater trods corona-pandemien. Det viser selskabets nye regnskab, hvor overskuddet er mere end fordoblet. "Det er fantastisk, at vi er kommet igennen et år med corona på den her måde," lyder det fra topchef Kåre Christensen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.