Bagmandspolitiet: Bestikkelsessag ligger allerøverst i bunken - flere sigtelser kan være på vej

Flere sigtelser kan være på vej i sagen om bestikkelse i Region Sjælland. Men der er stadig lang vej igen før Bagmandspolitiet er færdig med at grave sig igennem sagen.

Bagmandspolitiet er på skarpt udkig efter flere ulovligheder i den store bestikkelsessag, som tidligere på sommeren førte til anholdelser og sigtelser mod i alt 13 it-folk fra Region Sjælland, Rigspolitiet og ikke mindst de to it-leverandører Atea og 3A-it.

Ifølge vicestatsadvokat Per Fiig fra Statsadvokaten for Særlige Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) arbejder politiets efterforskere lige nu på højtryk med at grave sig igennem et stort materiale, som blev beslaglagt, da Bagmandspolitiet i begyndelsen af juni i år foretog ransagninger på en stribe adresser.

Det kan ifølge Per Fiig ende med at flere end de 13, der allerede er i myndighedernes søgelys, kan blive sigtet i sagen.

"Det kan ikke udelukkes, at vi skal ud og sigte flere personer, men lige nu har vi fokus på de 13, der oprindeligt blev anholdt og sigtet," lyder det fra vicestatsadvokaten.

Politiet har kopieret mails
Han ønsker ikke at afsløre yderligere detaljer om efterforskningen, eller hvilke personer eller andre virksomheder, der kan blive trukket ind i sagen.

Politiet har blandt taget kopier af en stor mængde mails og andre data, som efterforskerne i sagen nu er ved at finkæmme for beviser.

"Afhængigt af, hvad der dukker op, kan det også blive nødvendigt at indhente de personer, der allerede er sigtet i sagen ind til nye afhøringer," fortæller Per Fiig.

"Det er en sag, der har meget høj prioritet, og jeg forventer, at vi, efterhånden som vi graver os igennem materialet, skal foretage nye afhøringer af de sigtede og andre med tilknytning til sagen," siger Per Fiig til Computerworld.

Ud af de 13 sigtede blev seks personer varetægtsfængslet. De er dog senere blevet løsladt, da politiet ikke længere mener, at de på fri fod kan lægge hindringer i vejen for efterforskningen eller afstemme deres forklaringer.

Klik her for at læse Computerworlds artikler om bestikkelsessagen i Region Sjælland.

Læs også:

Atea forbyder kundegaver og indfører whistleblower-ordning efter bestikkelsessag

Alle seks i bestikkelsessag er blevet løsladt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.