BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Bagmandspolitiet: Bestikkelsessag ligger allerøverst i bunken - flere sigtelser kan være på vej

Flere sigtelser kan være på vej i sagen om bestikkelse i Region Sjælland. Men der er stadig lang vej igen før Bagmandspolitiet er færdig med at grave sig igennem sagen.

Bagmandspolitiet er på skarpt udkig efter flere ulovligheder i den store bestikkelsessag, som tidligere på sommeren førte til anholdelser og sigtelser mod i alt 13 it-folk fra Region Sjælland, Rigspolitiet og ikke mindst de to it-leverandører Atea og 3A-it.

Ifølge vicestatsadvokat Per Fiig fra Statsadvokaten for Særlige Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) arbejder politiets efterforskere lige nu på højtryk med at grave sig igennem et stort materiale, som blev beslaglagt, da Bagmandspolitiet i begyndelsen af juni i år foretog ransagninger på en stribe adresser.

Det kan ifølge Per Fiig ende med at flere end de 13, der allerede er i myndighedernes søgelys, kan blive sigtet i sagen.

"Det kan ikke udelukkes, at vi skal ud og sigte flere personer, men lige nu har vi fokus på de 13, der oprindeligt blev anholdt og sigtet," lyder det fra vicestatsadvokaten.

Politiet har kopieret mails
Han ønsker ikke at afsløre yderligere detaljer om efterforskningen, eller hvilke personer eller andre virksomheder, der kan blive trukket ind i sagen.

Politiet har blandt taget kopier af en stor mængde mails og andre data, som efterforskerne i sagen nu er ved at finkæmme for beviser.

"Afhængigt af, hvad der dukker op, kan det også blive nødvendigt at indhente de personer, der allerede er sigtet i sagen ind til nye afhøringer," fortæller Per Fiig.

"Det er en sag, der har meget høj prioritet, og jeg forventer, at vi, efterhånden som vi graver os igennem materialet, skal foretage nye afhøringer af de sigtede og andre med tilknytning til sagen," siger Per Fiig til Computerworld.

Ud af de 13 sigtede blev seks personer varetægtsfængslet. De er dog senere blevet løsladt, da politiet ikke længere mener, at de på fri fod kan lægge hindringer i vejen for efterforskningen eller afstemme deres forklaringer.

Klik her for at læse Computerworlds artikler om bestikkelsessagen i Region Sjælland.

Læs også:

Atea forbyder kundegaver og indfører whistleblower-ordning efter bestikkelsessag

Alle seks i bestikkelsessag er blevet løsladt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Fremadstormende landinspektør-firma etablerer selvstændigt it-selskab med 45 medarbejdere
Det danske landinspektørfirma LE34 lancerer nu et selvstændigt it-selskab, der får navnet IT34 og har 45 ansatte. Se planen for det nye selskab her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
En introduktion til Endpoint Privileged Management - fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. Pc’ere, Mac’s og servere – de såkaldte endpoints – er et yndet mål for hackere, der sætter sig for at trænge ind i virksomhedens infrastruktur. Jeres medarbejdere fjernarbejder i stigende grad fra lokationer uden for virksomhedens sædvanlige sikkerhedsværn og risikerer derfor at efterlade døren til virksomheden på klem, når de kobler sig op til jeres netværk og systemer. Endelig kan det desværre også ske, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.