Artikel top billede

Bagmandspolitiet: Bestikkelsessag ligger allerøverst i bunken - flere sigtelser kan være på vej

Flere sigtelser kan være på vej i sagen om bestikkelse i Region Sjælland. Men der er stadig lang vej igen før Bagmandspolitiet er færdig med at grave sig igennem sagen.

Bagmandspolitiet er på skarpt udkig efter flere ulovligheder i den store bestikkelsessag, som tidligere på sommeren førte til anholdelser og sigtelser mod i alt 13 it-folk fra Region Sjælland, Rigspolitiet og ikke mindst de to it-leverandører Atea og 3A-it.

Ifølge vicestatsadvokat Per Fiig fra Statsadvokaten for Særlige Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) arbejder politiets efterforskere lige nu på højtryk med at grave sig igennem et stort materiale, som blev beslaglagt, da Bagmandspolitiet i begyndelsen af juni i år foretog ransagninger på en stribe adresser.

Det kan ifølge Per Fiig ende med at flere end de 13, der allerede er i myndighedernes søgelys, kan blive sigtet i sagen.

"Det kan ikke udelukkes, at vi skal ud og sigte flere personer, men lige nu har vi fokus på de 13, der oprindeligt blev anholdt og sigtet," lyder det fra vicestatsadvokaten.

Politiet har kopieret mails

Han ønsker ikke at afsløre yderligere detaljer om efterforskningen, eller hvilke personer eller andre virksomheder, der kan blive trukket ind i sagen.

Politiet har blandt taget kopier af en stor mængde mails og andre data, som efterforskerne i sagen nu er ved at finkæmme for beviser.

"Afhængigt af, hvad der dukker op, kan det også blive nødvendigt at indhente de personer, der allerede er sigtet i sagen ind til nye afhøringer," fortæller Per Fiig.

"Det er en sag, der har meget høj prioritet, og jeg forventer, at vi, efterhånden som vi graver os igennem materialet, skal foretage nye afhøringer af de sigtede og andre med tilknytning til sagen," siger Per Fiig til Computerworld.

Ud af de 13 sigtede blev seks personer varetægtsfængslet. De er dog senere blevet løsladt, da politiet ikke længere mener, at de på fri fod kan lægge hindringer i vejen for efterforskningen eller afstemme deres forklaringer.

Klik her for at læse Computerworlds artikler om bestikkelsessagen i Region Sjælland.

Læs også:

Atea forbyder kundegaver og indfører whistleblower-ordning efter bestikkelsessag

Alle seks i bestikkelsessag er blevet løsladt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere