Artikel top billede

Bagmandspolitiet: Bestikkelsessag ligger allerøverst i bunken - flere sigtelser kan være på vej

Flere sigtelser kan være på vej i sagen om bestikkelse i Region Sjælland. Men der er stadig lang vej igen før Bagmandspolitiet er færdig med at grave sig igennem sagen.

Bagmandspolitiet er på skarpt udkig efter flere ulovligheder i den store bestikkelsessag, som tidligere på sommeren førte til anholdelser og sigtelser mod i alt 13 it-folk fra Region Sjælland, Rigspolitiet og ikke mindst de to it-leverandører Atea og 3A-it.

Ifølge vicestatsadvokat Per Fiig fra Statsadvokaten for Særlige Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) arbejder politiets efterforskere lige nu på højtryk med at grave sig igennem et stort materiale, som blev beslaglagt, da Bagmandspolitiet i begyndelsen af juni i år foretog ransagninger på en stribe adresser.

Det kan ifølge Per Fiig ende med at flere end de 13, der allerede er i myndighedernes søgelys, kan blive sigtet i sagen.

"Det kan ikke udelukkes, at vi skal ud og sigte flere personer, men lige nu har vi fokus på de 13, der oprindeligt blev anholdt og sigtet," lyder det fra vicestatsadvokaten.

Politiet har kopieret mails

Han ønsker ikke at afsløre yderligere detaljer om efterforskningen, eller hvilke personer eller andre virksomheder, der kan blive trukket ind i sagen.

Politiet har blandt taget kopier af en stor mængde mails og andre data, som efterforskerne i sagen nu er ved at finkæmme for beviser.

"Afhængigt af, hvad der dukker op, kan det også blive nødvendigt at indhente de personer, der allerede er sigtet i sagen ind til nye afhøringer," fortæller Per Fiig.

"Det er en sag, der har meget høj prioritet, og jeg forventer, at vi, efterhånden som vi graver os igennem materialet, skal foretage nye afhøringer af de sigtede og andre med tilknytning til sagen," siger Per Fiig til Computerworld.

Ud af de 13 sigtede blev seks personer varetægtsfængslet. De er dog senere blevet løsladt, da politiet ikke længere mener, at de på fri fod kan lægge hindringer i vejen for efterforskningen eller afstemme deres forklaringer.

Klik her for at læse Computerworlds artikler om bestikkelsessagen i Region Sjælland.

Læs også:

Atea forbyder kundegaver og indfører whistleblower-ordning efter bestikkelsessag

Alle seks i bestikkelsessag er blevet løsladt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere