EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager tørner snart sammen med Googles europæiske topchef Matt Brittin. Foto: Mads Elkær.

Vestager kræver svar fra Google i milliard-konkurrencesag: Forlanger svar inden september

Google har nok engang fået forlænget tidsfristen for at forsvare sig over for EU i en stor milliard-sag om konkurrenceforvridning. Google risikerer at skulle betale 45 milliarder bøde-kroner i sagen.

EU's konkurrencekommissær, danske Margrethe Vestager, vil have svar fra it-giganten Google i en større sag om konkurrenceforvridning i softwareselskabets altdominerende søgemaskine.

Sagen om at Google blandt andet skulle favorisere sin egen shoppingservice på bekostning af konkurrenternes ditto har været undervejs i fem års tid, hvor Google tre gange har forsøgt at indgå et forlig.

I foråret fik den relativt nyudnævnte konkurrencekommissær så nok og lagde sag an mod Google, og siden er deadline for Googles svar blevet rykket flere gange.

Det kan du læse mere om her: EU lægger sag an mod Google: Google hæmmer konkurrencenn og er til skade for forbrugerne.

Selskabet risikerer at skulle betale en rekordstor bøde på 45 milliarder kroner, hvis det viser sig, at Google har fremhævet egne services på bekostning af konkurrenter i sin søgemaskine.

Svarer to måneder senere
Dermed har Margrethe Vestager og EU-maskinen forlænget tidsfristen for svar fra den oprindelige deadline i starten af juli til den 31. august - altså små to måneder senere end planlagt.

EU-talsmand for Margrethe Vestager, Ricardo Cardoso, fremhæver i en udtalelse, at Kommissionen har vurderet årsagerne til at udsætte deadline for Google-svaret.

Han forklarer, at udsættelsen er sket for at give it-selskabet rigelig med mulighed for at svare for sig.

Google klar til kamp
At skulle betale 10 procent af sin globale omsætning i bøde kan selv for en gigant som Google være et hårdt slag på pengepungen.

Læs også: Google står stærkt i EU's store monopolsag: Her er fire væsentlige problemer for EU

Alligevel var selskabet ved det officielle sagsanlæg ved godt mod. Selskabet anser, at der er gode chancer for at vinde sagen.

I en mail til medarbejderne i foråret skrev Google-ledelsen, at de ansatte kunne bidrage til retssagen ved ikke at kommentere på den, og ved at fokusere på at bygge storartede it-produkter og -services.

Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Hvad så, Margrethe Vestager - skal Google betale EU-bøde på 35 milliarder kroner?

Google: Derfor har vi slet ingen ambitioner om at være store og magtfulde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.