Artikel top billede

EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager tørner snart sammen med Googles europæiske topchef Matt Brittin. Foto: Mads Elkær.

Vestager kræver svar fra Google i milliard-konkurrencesag: Forlanger svar inden september

Google har nok engang fået forlænget tidsfristen for at forsvare sig over for EU i en stor milliard-sag om konkurrenceforvridning. Google risikerer at skulle betale 45 milliarder bøde-kroner i sagen.

EU's konkurrencekommissær, danske Margrethe Vestager, vil have svar fra it-giganten Google i en større sag om konkurrenceforvridning i softwareselskabets altdominerende søgemaskine.

Sagen om at Google blandt andet skulle favorisere sin egen shoppingservice på bekostning af konkurrenternes ditto har været undervejs i fem års tid, hvor Google tre gange har forsøgt at indgå et forlig.

I foråret fik den relativt nyudnævnte konkurrencekommissær så nok og lagde sag an mod Google, og siden er deadline for Googles svar blevet rykket flere gange.

Det kan du læse mere om her: EU lægger sag an mod Google: Google hæmmer konkurrencenn og er til skade for forbrugerne.

Selskabet risikerer at skulle betale en rekordstor bøde på 45 milliarder kroner, hvis det viser sig, at Google har fremhævet egne services på bekostning af konkurrenter i sin søgemaskine.

Svarer to måneder senere

Dermed har Margrethe Vestager og EU-maskinen forlænget tidsfristen for svar fra den oprindelige deadline i starten af juli til den 31. august - altså små to måneder senere end planlagt.

EU-talsmand for Margrethe Vestager, Ricardo Cardoso, fremhæver i en udtalelse, at Kommissionen har vurderet årsagerne til at udsætte deadline for Google-svaret.

Han forklarer, at udsættelsen er sket for at give it-selskabet rigelig med mulighed for at svare for sig.

Google klar til kamp

At skulle betale 10 procent af sin globale omsætning i bøde kan selv for en gigant som Google være et hårdt slag på pengepungen.

Læs også: Google står stærkt i EU's store monopolsag: Her er fire væsentlige problemer for EU

Alligevel var selskabet ved det officielle sagsanlæg ved godt mod. Selskabet anser, at der er gode chancer for at vinde sagen.

I en mail til medarbejderne i foråret skrev Google-ledelsen, at de ansatte kunne bidrage til retssagen ved ikke at kommentere på den, og ved at fokusere på at bygge storartede it-produkter og -services.

Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Hvad så, Margrethe Vestager - skal Google betale EU-bøde på 35 milliarder kroner?

Google: Derfor har vi slet ingen ambitioner om at være store og magtfulde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere