Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Netcompany kan være på vej mod at blive solgt - igen

Ejerne af den fremadstormende danske it-virksomhed Netcompany overvejer at sælge deres guldæg. Flere internationale kapitalfonde har kig på virksomheden, som vurderes til at kunne indbringe selskabets tre stiftere en milliardgevinst.

De tre ejere af den succesrige danske it-virksomhed Netcompany er i al stilhed ved at undersøge mulighederne for et salg, som kan indbringe op mod to milliarder kroner.

Det skriver Finans.dk, som fortæller, at en nordisk investeringsbank er i gang med at undersøge mulighederne for et salg.

Samtidig bekræfter en række internationale kapitalfonde ifølge Finans.fk, at de er interesserede i et køb af den danske virksomhed, og at de blot venter på, at de kan begynde at lave en mere omfattende due diligence på selskabet.

Netcompany har de seneste par år udvidet bemandingen voldsomt samtidig med, at selskabet har afleveret et trecifret millionoverskud.

Vundet flere store udbud

Desuden har Netcompany markeret sig som en stærk spiller på det offentlige marked, hvor det har vundet en række udbud i konkurrencen med blandt andet KMD.

Taler rygterne sandt, vil det ikke være første gang, at de tre stiftere, Carsten Gomard, Claus Jørgensen og André Rogaczewski, sælger deres selskab.

I 2006 solgte de selskabet til kapitalfonden Axcel. Efter fem år købte de selskabet tilbage.

Bestyrelsesformanden siger til finans.dk, at man løbende gør sig overvejelser, men han afviser, at der lige nu og her er konkrete salgsplaner.

»Det er rigtig nok, at vi er i løbende kontakt med rådgivere, som hjælper os med at analysere markedet med at kigge på hvordan og hvorledes. Men vi har ikke nogen konkret salgsproces i gang. Vi er ikke tættere på noget. Der er ikke nogen som helst konkrete samtaler eller proces i gang på nuværende tidspunkt. Det kan jeg afkræfte 100 procent,« siger Carsten Gomard til Finans.dk.

Læs også:

Frustreret dansk it-firma: Vi er klar med millioner af kroner til flere it-studiepladser

KMD suveræn vinder af flest offentlige udbud - men hvor længe?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere