Artikel top billede

Netcompany kan være på vej mod at blive solgt - igen

Ejerne af den fremadstormende danske it-virksomhed Netcompany overvejer at sælge deres guldæg. Flere internationale kapitalfonde har kig på virksomheden, som vurderes til at kunne indbringe selskabets tre stiftere en milliardgevinst.

De tre ejere af den succesrige danske it-virksomhed Netcompany er i al stilhed ved at undersøge mulighederne for et salg, som kan indbringe op mod to milliarder kroner.

Det skriver Finans.dk, som fortæller, at en nordisk investeringsbank er i gang med at undersøge mulighederne for et salg.

Samtidig bekræfter en række internationale kapitalfonde ifølge Finans.fk, at de er interesserede i et køb af den danske virksomhed, og at de blot venter på, at de kan begynde at lave en mere omfattende due diligence på selskabet.

Netcompany har de seneste par år udvidet bemandingen voldsomt samtidig med, at selskabet har afleveret et trecifret millionoverskud.

Vundet flere store udbud

Desuden har Netcompany markeret sig som en stærk spiller på det offentlige marked, hvor det har vundet en række udbud i konkurrencen med blandt andet KMD.

Taler rygterne sandt, vil det ikke være første gang, at de tre stiftere, Carsten Gomard, Claus Jørgensen og André Rogaczewski, sælger deres selskab.

I 2006 solgte de selskabet til kapitalfonden Axcel. Efter fem år købte de selskabet tilbage.

Bestyrelsesformanden siger til finans.dk, at man løbende gør sig overvejelser, men han afviser, at der lige nu og her er konkrete salgsplaner.

»Det er rigtig nok, at vi er i løbende kontakt med rådgivere, som hjælper os med at analysere markedet med at kigge på hvordan og hvorledes. Men vi har ikke nogen konkret salgsproces i gang. Vi er ikke tættere på noget. Der er ikke nogen som helst konkrete samtaler eller proces i gang på nuværende tidspunkt. Det kan jeg afkræfte 100 procent,« siger Carsten Gomard til Finans.dk.

Læs også:

Frustreret dansk it-firma: Vi er klar med millioner af kroner til flere it-studiepladser

KMD suveræn vinder af flest offentlige udbud - men hvor længe?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere