Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Netcompany kan være på vej mod at blive solgt - igen

Ejerne af den fremadstormende danske it-virksomhed Netcompany overvejer at sælge deres guldæg. Flere internationale kapitalfonde har kig på virksomheden, som vurderes til at kunne indbringe selskabets tre stiftere en milliardgevinst.

De tre ejere af den succesrige danske it-virksomhed Netcompany er i al stilhed ved at undersøge mulighederne for et salg, som kan indbringe op mod to milliarder kroner.

Det skriver Finans.dk, som fortæller, at en nordisk investeringsbank er i gang med at undersøge mulighederne for et salg.

Samtidig bekræfter en række internationale kapitalfonde ifølge Finans.fk, at de er interesserede i et køb af den danske virksomhed, og at de blot venter på, at de kan begynde at lave en mere omfattende due diligence på selskabet.

Netcompany har de seneste par år udvidet bemandingen voldsomt samtidig med, at selskabet har afleveret et trecifret millionoverskud.

Vundet flere store udbud

Desuden har Netcompany markeret sig som en stærk spiller på det offentlige marked, hvor det har vundet en række udbud i konkurrencen med blandt andet KMD.

Taler rygterne sandt, vil det ikke være første gang, at de tre stiftere, Carsten Gomard, Claus Jørgensen og André Rogaczewski, sælger deres selskab.

I 2006 solgte de selskabet til kapitalfonden Axcel. Efter fem år købte de selskabet tilbage.

Bestyrelsesformanden siger til finans.dk, at man løbende gør sig overvejelser, men han afviser, at der lige nu og her er konkrete salgsplaner.

»Det er rigtig nok, at vi er i løbende kontakt med rådgivere, som hjælper os med at analysere markedet med at kigge på hvordan og hvorledes. Men vi har ikke nogen konkret salgsproces i gang. Vi er ikke tættere på noget. Der er ikke nogen som helst konkrete samtaler eller proces i gang på nuværende tidspunkt. Det kan jeg afkræfte 100 procent,« siger Carsten Gomard til Finans.dk.

Læs også:

Frustreret dansk it-firma: Vi er klar med millioner af kroner til flere it-studiepladser

KMD suveræn vinder af flest offentlige udbud - men hvor længe?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere