Microsofts danske HR-direktør Karin N. Kristensen er på jagt efter nye cloud-arkitekter, der kan skubbe kunderne over på den nye platform.

Microsoft Danmark leder med lys og lygte efter folk med særlige kompetencer

Microsoft leder med lys og lygte efter it-folk, der kan skubbe virksomhederne over på cloud-platformen Azure. Men den slags hænger ikke på træerne, lyder det fra softwaregigantens danske HR-direktør.

Virksomhederne stigende efterspørgsel efter cloud-løsninger skaber positive problemer for Microsoft i Danmark, som lige nu har svært ved at finde egnede kandidater til en håndfuld job som såkaldte cloud-arkitekter.

Cloud-teknologien stiller store krav til både teknisk indsigt og forståelse af kundernes forretning, fortæller HR-direktør i Microsoft Danmark, Karin N. Kristensen, som siden sommerferien har været på jagt efter nye folk, som kan være med til at skubbe på især enterprise-kundernes bevægelse over mod øget brug af cloud.

Men den slags it-folk hænger ikke på træerne, har man opdaget i softwaregigantens danske hovedkvarter i Hellerup.

"I det øjeblik du beder en teknisk ressource om at gå i dialog med kunder, er vedkommende også nødt til at have noget forretningsindsigt, og vide hvordan man laver en arkitektur der understøtter det, kunden gerne vil lave. Vi er i gang med at opbygge kompetencer, som der ikke er særligt mange af i markedet. De profiler, der både kan det tekniske, men samtidig kan forstå kundens forretning, er en sjælden kombination," siger Karin N. Kristensen.

"Vi opbygger et helt nyt team i vores enterprise-afdeling, hvor vi i første omgang ansætter fem mand, men vi investerer også i at udvide andre teams, der skal have lignende kompetencer. Lige nu har vi 26 åbne stillinger fordelt på flere funktioner i Microsoft Danmark - syv af disse stillinger er cloud-arkitekter," siger hun.

Microsofts satsning på cloudstrategien har også haft mere håndfaste konsekvenser.

I løbet af sommeren er annoncesalget til Skype, Bing og MSN lukket ned.

Det kostede otte medarbejdere jobbet. Nedskæringer i en række andre afdelinger har også ført til fyring af en god håndfuld Microsoft-folk.

100 ubesatte cloud-job i Europa
Microsofts jagt efter cloud-konsulenter er en satsning, der omfatter hele Vesteuropa, hvor Microsoft lige nu har omkring 100 ubesatte job.

At skaffe de folk, kan dog blive noget af en udfordring.

Microsofts egen research viser nemlig, at der i regionen kun er omkring 80 folk med lige præcis de kompetencer, som Microsoft efterspørger.

"De mennesker, som vi gerne vil have fat i, søger ikke nødvendigvis selv. Derfor har vi også investeret i sourcing af de ledige job. Så vores strategi er at gå ud og finde dem selv, og så bruger vi også det netværk, som lederne i huset har," siger hun.

Hvad kan de nye medarbejdere forvente at få i løn?

"Jeg kan ikke sige, hvilket løn-niveau de kommer ind på. Det kommer an på, hvilken erfaring de kommer med."

Computerworld har tidligere regnet ud, at gennemsnitslønnen for en medarbejder i Microsoft er over en million kroner om året. Kommer jeres nye kolleger til at tjene så meget?

"Jeg kan endnu ikke sige, hvem vi ansætter. Vi overvejer, om vi skal tage nyuddannede ind og selv oplære dem for at tilføre branchen kompetencer, der er mangel på i dag. Så det kan være alt fra nyuddannede til superseniorfolk, der selvfølgelig tjener over en million," slutter Karin N. Kristensen.

Læs også:

It-giganter slås om de bedste it-folk med alternative metoder: Sådan får de nu fat i de bedste

Mangel på nye it-talenter? Her oplærer vi dem selv


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.