Artikel top billede

Microsofts danske HR-direktør Karin N. Kristensen er på jagt efter nye cloud-arkitekter, der kan skubbe kunderne over på den nye platform.

Microsoft Danmark leder med lys og lygte efter folk med særlige kompetencer

Microsoft leder med lys og lygte efter it-folk, der kan skubbe virksomhederne over på cloud-platformen Azure. Men den slags hænger ikke på træerne, lyder det fra softwaregigantens danske HR-direktør.

Virksomhederne stigende efterspørgsel efter cloud-løsninger skaber positive problemer for Microsoft i Danmark, som lige nu har svært ved at finde egnede kandidater til en håndfuld job som såkaldte cloud-arkitekter.

Cloud-teknologien stiller store krav til både teknisk indsigt og forståelse af kundernes forretning, fortæller HR-direktør i Microsoft Danmark, Karin N. Kristensen, som siden sommerferien har været på jagt efter nye folk, som kan være med til at skubbe på især enterprise-kundernes bevægelse over mod øget brug af cloud.

Men den slags it-folk hænger ikke på træerne, har man opdaget i softwaregigantens danske hovedkvarter i Hellerup.

"I det øjeblik du beder en teknisk ressource om at gå i dialog med kunder, er vedkommende også nødt til at have noget forretningsindsigt, og vide hvordan man laver en arkitektur der understøtter det, kunden gerne vil lave. Vi er i gang med at opbygge kompetencer, som der ikke er særligt mange af i markedet. De profiler, der både kan det tekniske, men samtidig kan forstå kundens forretning, er en sjælden kombination," siger Karin N. Kristensen.

"Vi opbygger et helt nyt team i vores enterprise-afdeling, hvor vi i første omgang ansætter fem mand, men vi investerer også i at udvide andre teams, der skal have lignende kompetencer. Lige nu har vi 26 åbne stillinger fordelt på flere funktioner i Microsoft Danmark - syv af disse stillinger er cloud-arkitekter," siger hun.

Microsofts satsning på cloudstrategien har også haft mere håndfaste konsekvenser.

I løbet af sommeren er annoncesalget til Skype, Bing og MSN lukket ned.

Det kostede otte medarbejdere jobbet. Nedskæringer i en række andre afdelinger har også ført til fyring af en god håndfuld Microsoft-folk.

100 ubesatte cloud-job i Europa

Microsofts jagt efter cloud-konsulenter er en satsning, der omfatter hele Vesteuropa, hvor Microsoft lige nu har omkring 100 ubesatte job.

At skaffe de folk, kan dog blive noget af en udfordring.

Microsofts egen research viser nemlig, at der i regionen kun er omkring 80 folk med lige præcis de kompetencer, som Microsoft efterspørger.

"De mennesker, som vi gerne vil have fat i, søger ikke nødvendigvis selv. Derfor har vi også investeret i sourcing af de ledige job. Så vores strategi er at gå ud og finde dem selv, og så bruger vi også det netværk, som lederne i huset har," siger hun.

Hvad kan de nye medarbejdere forvente at få i løn?

"Jeg kan ikke sige, hvilket løn-niveau de kommer ind på. Det kommer an på, hvilken erfaring de kommer med."

Computerworld har tidligere regnet ud, at gennemsnitslønnen for en medarbejder i Microsoft er over en million kroner om året. Kommer jeres nye kolleger til at tjene så meget?

"Jeg kan endnu ikke sige, hvem vi ansætter. Vi overvejer, om vi skal tage nyuddannede ind og selv oplære dem for at tilføre branchen kompetencer, der er mangel på i dag. Så det kan være alt fra nyuddannede til superseniorfolk, der selvfølgelig tjener over en million," slutter Karin N. Kristensen.

Læs også:

It-giganter slås om de bedste it-folk med alternative metoder: Sådan får de nu fat i de bedste

Mangel på nye it-talenter? Her oplærer vi dem selv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere