Microsofts danske HR-direktør Karin N. Kristensen er på jagt efter nye cloud-arkitekter, der kan skubbe kunderne over på den nye platform.

Microsoft Danmark leder med lys og lygte efter folk med særlige kompetencer

Microsoft leder med lys og lygte efter it-folk, der kan skubbe virksomhederne over på cloud-platformen Azure. Men den slags hænger ikke på træerne, lyder det fra softwaregigantens danske HR-direktør.

Virksomhederne stigende efterspørgsel efter cloud-løsninger skaber positive problemer for Microsoft i Danmark, som lige nu har svært ved at finde egnede kandidater til en håndfuld job som såkaldte cloud-arkitekter.

Cloud-teknologien stiller store krav til både teknisk indsigt og forståelse af kundernes forretning, fortæller HR-direktør i Microsoft Danmark, Karin N. Kristensen, som siden sommerferien har været på jagt efter nye folk, som kan være med til at skubbe på især enterprise-kundernes bevægelse over mod øget brug af cloud.

Men den slags it-folk hænger ikke på træerne, har man opdaget i softwaregigantens danske hovedkvarter i Hellerup.

"I det øjeblik du beder en teknisk ressource om at gå i dialog med kunder, er vedkommende også nødt til at have noget forretningsindsigt, og vide hvordan man laver en arkitektur der understøtter det, kunden gerne vil lave. Vi er i gang med at opbygge kompetencer, som der ikke er særligt mange af i markedet. De profiler, der både kan det tekniske, men samtidig kan forstå kundens forretning, er en sjælden kombination," siger Karin N. Kristensen.

"Vi opbygger et helt nyt team i vores enterprise-afdeling, hvor vi i første omgang ansætter fem mand, men vi investerer også i at udvide andre teams, der skal have lignende kompetencer. Lige nu har vi 26 åbne stillinger fordelt på flere funktioner i Microsoft Danmark - syv af disse stillinger er cloud-arkitekter," siger hun.

Microsofts satsning på cloudstrategien har også haft mere håndfaste konsekvenser.

I løbet af sommeren er annoncesalget til Skype, Bing og MSN lukket ned.

Det kostede otte medarbejdere jobbet. Nedskæringer i en række andre afdelinger har også ført til fyring af en god håndfuld Microsoft-folk.

100 ubesatte cloud-job i Europa
Microsofts jagt efter cloud-konsulenter er en satsning, der omfatter hele Vesteuropa, hvor Microsoft lige nu har omkring 100 ubesatte job.

At skaffe de folk, kan dog blive noget af en udfordring.

Microsofts egen research viser nemlig, at der i regionen kun er omkring 80 folk med lige præcis de kompetencer, som Microsoft efterspørger.

"De mennesker, som vi gerne vil have fat i, søger ikke nødvendigvis selv. Derfor har vi også investeret i sourcing af de ledige job. Så vores strategi er at gå ud og finde dem selv, og så bruger vi også det netværk, som lederne i huset har," siger hun.

Hvad kan de nye medarbejdere forvente at få i løn?

"Jeg kan ikke sige, hvilket løn-niveau de kommer ind på. Det kommer an på, hvilken erfaring de kommer med."

Computerworld har tidligere regnet ud, at gennemsnitslønnen for en medarbejder i Microsoft er over en million kroner om året. Kommer jeres nye kolleger til at tjene så meget?

"Jeg kan endnu ikke sige, hvem vi ansætter. Vi overvejer, om vi skal tage nyuddannede ind og selv oplære dem for at tilføre branchen kompetencer, der er mangel på i dag. Så det kan være alt fra nyuddannede til superseniorfolk, der selvfølgelig tjener over en million," slutter Karin N. Kristensen.

Læs også:

It-giganter slås om de bedste it-folk med alternative metoder: Sådan får de nu fat i de bedste

Mangel på nye it-talenter? Her oplærer vi dem selv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.