Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Fiber-chok: Elselskab dropper at grave mere fiber ned - det er alt for dyrt

Jysk Energi dropper nye fiber-udrulninger, fordi investeringerne er for svære at hente ind igen.

Jysk Energi dropper nu at grave yderligere fiberforbindelser ned til borgere i og omkring Holstebro, Struer og Lemvig.

Elselskabet har ellers allerede etablere fiber hos omkring 7.000 husstande i området, men nu stopper gravearbejdet, meddeler selskabet ifølge Dagbladet Holstebro Struer.

"Det er for dyrt at grave fiber ned i forhold til, hvad vi kan tjene på det. Derfor har vi sammen med vores bestyrelse besluttet at sætte det på hold," udtaler direktør i Jysk Energi, Lars Naur.

Nødvendigt med støtte-kroner

Forklaringen er ifølge Dagbladet Holstebro Struer, at Jysk Energi kan konstatere, at der andre steder i landet er offentligt tilskud til at grave fiber ned i tyndt befolkede områder.

Den form for støtte er nødvendig, hvis fiber-forretningen skal kunne hænge sammen. 

"Når vi kan se, at man senest i Ringkøbing-Skjern Kommune får 70 millioner kroner i støtte til at grave fiber ned, så er det uansvarligt, at vi bruger vores egenkapital på det," forklarer Lars Naur om støttekronerne, der kommer fra EU og deles ud via Finansloven.

Regnestykket hos Jysk Energi ser således ud, at elselskabet i år spenderer over 40 millioner kroner på at etablere fiber-internet til cirka 2.000 husstande - hvilket giver en udgift på 20.000 kroner i gennemsnit per husstand.

Hvis Jysk Energi skal grave mere fiber ned, kræver det nogle andre vilkår, forklarer direktøren.

"Vi opfordrer nu kommunerne til at lave projekter for udrulning af internet, hvor de søger om offentlig støtte. Hvis det lykkes, så vil vi gerne være med," siger Lars Naur til Dagbladet Holstebro Struer.

Læs også:

Stor dansk fiber-fusion på vej: Vil sætte fart på fiber-udrulningen

Klar til kamp mod YouSee: Her er Stofas plan på det nye marked for tv og bredbånd

Så er den her: Global bredbånds-rapport afslører den reelle situation i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere