Fiber-chok: Elselskab dropper at grave mere fiber ned - det er alt for dyrt

Jysk Energi dropper nye fiber-udrulninger, fordi investeringerne er for svære at hente ind igen.

Jysk Energi dropper nu at grave yderligere fiberforbindelser ned til borgere i og omkring Holstebro, Struer og Lemvig.

Elselskabet har ellers allerede etablere fiber hos omkring 7.000 husstande i området, men nu stopper gravearbejdet, meddeler selskabet ifølge Dagbladet Holstebro Struer.

"Det er for dyrt at grave fiber ned i forhold til, hvad vi kan tjene på det. Derfor har vi sammen med vores bestyrelse besluttet at sætte det på hold," udtaler direktør i Jysk Energi, Lars Naur.

Nødvendigt med støtte-kroner
Forklaringen er ifølge Dagbladet Holstebro Struer, at Jysk Energi kan konstatere, at der andre steder i landet er offentligt tilskud til at grave fiber ned i tyndt befolkede områder.

Den form for støtte er nødvendig, hvis fiber-forretningen skal kunne hænge sammen. 

"Når vi kan se, at man senest i Ringkøbing-Skjern Kommune får 70 millioner kroner i støtte til at grave fiber ned, så er det uansvarligt, at vi bruger vores egenkapital på det," forklarer Lars Naur om støttekronerne, der kommer fra EU og deles ud via Finansloven.

Regnestykket hos Jysk Energi ser således ud, at elselskabet i år spenderer over 40 millioner kroner på at etablere fiber-internet til cirka 2.000 husstande - hvilket giver en udgift på 20.000 kroner i gennemsnit per husstand.

Hvis Jysk Energi skal grave mere fiber ned, kræver det nogle andre vilkår, forklarer direktøren.

"Vi opfordrer nu kommunerne til at lave projekter for udrulning af internet, hvor de søger om offentlig støtte. Hvis det lykkes, så vil vi gerne være med," siger Lars Naur til Dagbladet Holstebro Struer.

Læs også:

Stor dansk fiber-fusion på vej: Vil sætte fart på fiber-udrulningen

Klar til kamp mod YouSee: Her er Stofas plan på det nye marked for tv og bredbånd

Så er den her: Global bredbånds-rapport afslører den reelle situation i Danmark

IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.