Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Rygte: Netcompany er tæt på at blive solgt

Netcompany er ifølge rygter tæt på at blive solgt og er begyndt at sende teasere ud til mulige købere. Direktør afviser, at der er en konkret salgsproces i gang.

Netcompany er tæt på at blive solgt. Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten har selskabet hyret Handelsbanken samt advokatfirmaet Accura til at bistå med at afsøge markedet for mulige købere.

Ifølge avisen har Handelsbanken i første omgang udsendt en 'teaser' - altså en præsentation af virksomheden på nogle få sider.- til en række selskaber, der kan forestilles at være interesseret i Netcompany.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten har flere fonde allerede vist interesse for selskabet, som vurderes til at være omkring to milliarder kroner værd.

Tidligere i denne måned sagde Netcompanys koncerndirektør André Rogacsewski til Computerworld, at man løbende får henvendelser fra interesserede investorer, men afviste, at der skulle være en 'konkret proces' i gang.

Den forklaring fastholder han i dag.

"Der er fortsat ikke konkrete planer om et salg. I dagens marked findes der mange typer af investorer. Udover kapitalfonde er der også store industrivirksomheder, som gerne vil investere deres penge i virksomheder, der går godt," siger André Rogaczewski til Computerworld.

Andre Rogaczewski peger samtidig på muligheden for at Netcompany allierer sig med en ekstern investor for at finansiere, at Netcompany selv køber op uden for landets grænser.

Læs også: Netcompany-chef afviser salgsrygter: Det er smigrende, men vi har altså travlt med at udvikle vores firma.

Netcompany blev i 2011 købt tilbage af de tre stiftere, Carsten Gomard, Claus Jørgensen og André Rogacsewski fra kapitalfonden Axcel, der købte Netcompany af de tre stiftere i 2006.

Det kan du læse mere om her: Kapitalfond sælger Netcompany: Scorer kvart milliard.

Netcompany har de seneste par år udvidet bemandingen voldsomt samtidig med, at selskabet har afleveret et trecifret millionoverskud.

Computerworld har netop efter et år med voldsom vækst og solid indtjening kåret Netcompany til Danmarks bedste store it-virksomhed i den såkaldte Top 100 Sværvægter-kategori.

Læs også: Netcompany er Danmarks bedste sværvægter inden for it: Her er metoden bag successen
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere