Artikel top billede

Kæmpefusion på vej: Western Digital køber SanDisk

Harddisk-producenten Western Digital betaler 125 milliarder kroner for chip-firmaet SanDisk.

Den store harddisk-producent Western Digital køber SanDisk, der er blandt verdens største producenter af hukommelses-chip.

Westen Digital lægger knap 125 milliarder kroner på bordet i handelen, der er seneste kapitel i den konsoliderings-bølge, der for tiden fejer gennem den globale chip-industri.

SanDisk har været til salg i et stykke tid. Selskabet har således også haft drøftelser med Micron Technology som mulig ny ejer.

Western Digital, der producerer harddiske og SSD'er til pc'er, servere og lignende, fik for blot en måned siden tilført 25 milliarder kroner i investerings-kapital fra statsejede kinesiske Tshinghua University, der købte sig ind i selskabet.

Tsinghua har fornylig også budt 155 milliarder kroner Micron.

Industrien er præget af pris-pres fra kunderne, hård konkurrence samt den teknologiske omstilling mod blandt andet det spirende Internet of Things og de mange forskellige tablet- og smartphones, som bliver udviklet.

SanDisk er verdens tredjestørste producent af flash-hukommelse, som i stigende omfang anvendes i smartphones, tablet-computere, bærbare computere og i datacentre.

Går alt efter planen, vil den endelige fusion blive gennemført i til næste efterår.

Handlen kommer lige i kølvandet på Dells milliard-køb af storage-kæmpen EMC.

Det kan du læse mere om her: Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere