Artikel top billede

Atea rydder bordet igen: Vinder kæmpe software-udbud i staten

It-giganten Atea har endnu en gang demonstreret sin styrke på det offentlige marked for it og har hentet en kæmpeordre på levering af Microsoft standardsoftware for næsten en halv milliard kroner.

De næste tre år skal 25 ministerier, styrelser og andre statslige institutioner ringe til it-firmaet Atea, når de skal bruge software fra Microsoft.

Det står klart, efter at Moderniseringsstyrelsen har udpeget Atea som vinder af et såkaldt miniudbud under SKI's rammeaftale 02.06.

Det gør Atea til eneleverandør, når det det store felt af statslige kunder skal bruge software fra Microsoft.

Ifølge dokumenter, som Computerworld har set, lød Ateas tilbud til Moderniseringsstyrelsen på 436,5 millioner kroner for den samlede ordreperiode.

Det er mere end fem millioner kroner billigere end nummer to i kapløbet - licensspecialisten Crayon - og mere end 20 millioner kroner billigere end nummer tre - KMD.

Ingen af de to firmaer ønsker at udtale sig om Moderniseringsstyrelsens valg af Atea som vinder af det store softwareudbud.

Hos Atea i Danmark siger direktør Morten Felding, at han ikke ønsker at oplyse tal for det aktuelle udbud, men han lægger ikke skjul på, at Atea går "benhårdt" efter at vinde it-udbud i det offentlige.

"Jeg svarer ikke på, hvilke priser vi byder ind med, hvad vi har af cost-priser, eller hvilken fortjeneste vi har på et udbud. Vores strategi er i bund og grund, at vi vil vokse det dobbelte af markedsvæksten indenfor vores tre hovedområder - hardware, software og services. Derfor er softwareaftaler som i Moderniseringsstyrelsens udbud interessante for os," siger Morten Felding.

"Vi har et ønske om at vinde, fordi vi er en volumen-forretning. Derfor gælder det om at få så meget ind som overhovedet muligt," siger han

Har du et mål for, hvor stor en del af det marked, Atea skal sidde på?

"Hvis du ser os byde, er udgangspunktet, at vi vil vinde. Det kigger vi på fra case til case," lyder det fra Morten Felding.

Tilbage står, at Atea har taget endnu en skalp i kampen om at levere Microsoft-produkter til det offentlige marked, og har dermed demonstreret sin vilje til at sætte sig på et marked, som tilsammen er på op mod to milliarder kroner.

Indenfor det sidste halve år har Atea vundet en stribe lignende udbud hos Justitsministeriet og i flere regioner. Så sent som i sidste måned vandt Atea også et udbud, som dækker mere end halvdelen af landets kommuner.

Læs også:

Atea scorer stor software-ordre efter udbuds-kludder i Region Sjælland

Atea favorit til at score endnu en kæmpe softwareordre til det offentlige

Atea snupper kæmpeopgave: Bliver eneleverandør af Microsoft-software




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere