Artikel top billede

Vi har prøvet Huaweis nye P9: Ny topmodel med to kameraer - og prisen er god

Kinesiske Huawei lancerer P9, en flagskibstelefon med to kameraer, gode specifikationer og til en god pris.

Huawei løftede onsdag sløret for selskabets nyeste telefon i dets P-serie, der er et billigere alternativ til smartphones som Samsungs Galaxy S7.

P9 lyder navnet, og det er en fornyet version af sidste års P8, som vi roste for dens gode pris i forhold til hardwaren: Test: Huawei P8 er en toptelefon til den halve pris

P9 er udstyret med en 5,2" skærm med en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels (FullHD), 3 GB RAM og 32 GB lagerplads.

Den kommer også i en P9 Plus-version med en 5,5" skærm - stadig i FullHD - 64 GB lagerplads og 4 GB RAM.

P9 Plus har også et lidt større batteri - 3.000 mAh i P9 og 3.400 mAh i i P9.

Til sammenligning har Huawei P9 næsten et dobbelt så stort batteri, som du finder i en iPhone 6S.

Spændende kamera

Mest interessant er nok bagsiden af telefonen, hvor du finder to kameraer placeret ved siden af hinanden.

Begge kameraer mønstrer 12 megapixels, men fungerer på hver deres måde.

Det ene er en farvesensor, mens den anden fanger billedet i sort/hvid.

En sort/hvid-sensor opfanger mere lys og dermed flere detaljer end en RGB-sensor (red, green, blue), og ved at sammensætte de to billeder, vil det endelige billede ifølge Huawei have bedre dybde, flere detaljer og være specielt stærkt i lyssvage omgivelser.

Billederne, som vi tog med P9 i dagslys, var alle flotte og farverige, men med en tendens til at blive en lille smule overeksponerede.

Omvendt så vi ikke en store, forbedrede skarphed i billeder i lyssvage omgivelser i forhold til henholdsvis en Samsung Galaxy S7 og en iPhone 6S, lige som telefonen ikke ser ud til at have optisk billedstabilisator,  men det er for tidligt at konkludere noget.

I kameraet finder du optik fra det verdenskendte kamerafirma Leica, som også har været inde over både software og billedsensor.

Specielt den sort/hvide sensor er interessant, hvis du kan lide at tage billeder i sort/hvid, for billederne ser ud til at have en helt anden dybde på P9, end på en hver anden smartphone, hvor det sort/hvide reelt set bare er et filter.

Hurtig ydeevne, velkendt software og design

Telefonens Kirin 955-processor er den nyeste og hurtigste af sin slags fra Huawei, og den virker til at klare sig godt i de få prøvelser, vi indtil videre har udsat telefonen for.

Ifølge Huawei skulle Kirin 955 være 100 procent hurtigere end forgængeren i P8, der udkom for et år siden.

P9's design minder meget om sidste års model på samme måde, som Samsungs Galaxy S7 minder om sidste års S6.

Det er et forbedret, raffineret design uden de store nyskabelser, men det fungerer, og med et minimalistisk, om end lidt generisk design, er det en flot produceret telefon i aluminium og en smule plast til antennerne.

Dem er der i øvrigt tre af, så du ikke burde dække for dækningen med din hånd ved et tilfælde.

Softwaren er ligesom telefonen velkendt, hvis du kender Huaweis telefoner.

EMUI hedder Huaweis grafiske overflade, der ligger ovenpå Android, og den ændrer systemet en hel del fra det oprindelige Android-design.

Det er smag og behag, om man kan lide en så anderledes software som Huaweis, og den fungerer på præcis samme måde som på Huaweis andre nyere telefoner: Ganske hurtig om end lidt iOS-inspireret visse steder.

Pris lavere end de fleste konkurrenter

Huawei P9 er en telefon i samme kaliber som iPhone 6S, Samsung Galaxy S7, Lumia 950 og de kommende to topmodeller fra LG og HTC.

Prisen er dog mindre og begynder ved 3.999 kroner hos de fleste teleudbydere og Elgiganten fra begyndelsen af maj.

P9 Plus kommer med en større skærm, et større batteri samt "press touch"-teknologi (samme teknologi som du finder i iPhone 6S) og hurtigere opladning, men til 1.500 kroner mere og udkommer først til juni.

Vi vil teste Huawei P9 over den næste uges tid, hvorefter vi vil have en egentlig test klar.

Hvis der er noget specifikt du gerne vil vide om telefonen, så skriv endelig dit spørgsmål i kommentarfeltet herunder. Så skal vi gøre vores bedste for at besvare det i testen.

Læs også:  Test af [b]Huawei Mate 8: Gigantisk wonder-telefon overrasker[/b]