Artikel top billede

Googles eget test-værktøj: Google.com er 'delvist farligt'

Hjemmesiden Google.com er åbenbart 'delvist farlig', hvis man altså spørger et af Googles egne sikkerhedsværktøjer. Læs her, hvad det skyldes.

At Googles søgemaskine er et af de bedste søgeværktøj på nettet til at finde alverdens informationer. Det har generelt været accepteret som sandhed, længe før termen 'at google noget' blev hvermandseje.

Det store udbud i søgeresultater kan være forklaringen på, at Googles eget værktøj 'Google Gennemsigtighed - Beskyttet Browsing' klassificerer Googles eget hoveddomæne - Google.com - som delvist 'farlig'.

Det kan du selv få vished for i Googles test-værktøj, som du finder her.

Opdatering: Status for Google.com er onsdag middag ændret til 'ikke farlig'.

Udløser flere advarsler

I resultaterne over Google.com angives det blandt andet, at visse sider på dette website (Google.com) vil forsøge at installere malware på besøgendes maskiner.

Advarslerne går også på, at it-angribere vil tricke dig til at downloade farlige filer, og at du kan risikere at blive ledt ind på farlige sites.

Alt sammen er jo rigtigt på grund af de mange søgeresultater, som Google-maskineriet finder frem - og som Google samtidig i flere tilfælde også advarer sine brugere om, hvis de skulle være på vej ind i på et farligt site.

Prøv det selv

Historien om Googles sikkerhedsværktøj, som advarer om selskabets egen søgemaskine, har online-magasinet eWeek har gravet frem.

Og som det konstateres på nyhedssitet, er Googles egen advarsel omkring brugen af Google.com jo en direkte konsekvens af, at søgeselskabet forsøger at indeksere alt, og dermed også fanger farlige sites fra tid til anden.

"Nettet kan være et farligt sted," som det konstateres på eWeek.com.

Hvis du skulle være nysgerrig omkring sikkerheden på dit eller andres websites, kan du selv prøve dig frem med Google Gennemsigtighed - eller Transparency Report, som det hedder på engelsk.

Apple.com udløser advarsel

Ved en hurtig søgning viser det sig, at Computerworld.dk i lighed med de største danske mediehuse er sikre steder uden malware.

En søgning på domænet tilhørende verdens største sikkerhedsselskab, Symantec.com, angives også til at være sikkert trods en advarsel om, at visse sider på websitet installerer malware på besøgendes computere.

Den samme advarsel gælder i øvrigt, hvis man besøger hjemmesider tilhørende it-giganter som Apple og Microsoft, som hver især dog bliver rubriceret som 'ikke farlig'.

Læs også:
Netop offentliggjort: Margrethe Vestager åbner stor sag mod Google - her er alleanklagerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere