Artikel top billede

Googles eget test-værktøj: Google.com er 'delvist farligt'

Hjemmesiden Google.com er åbenbart 'delvist farlig', hvis man altså spørger et af Googles egne sikkerhedsværktøjer. Læs her, hvad det skyldes.

At Googles søgemaskine er et af de bedste søgeværktøj på nettet til at finde alverdens informationer. Det har generelt været accepteret som sandhed, længe før termen 'at google noget' blev hvermandseje.

Det store udbud i søgeresultater kan være forklaringen på, at Googles eget værktøj 'Google Gennemsigtighed - Beskyttet Browsing' klassificerer Googles eget hoveddomæne - Google.com - som delvist 'farlig'.

Det kan du selv få vished for i Googles test-værktøj, som du finder her.

Opdatering: Status for Google.com er onsdag middag ændret til 'ikke farlig'.

Udløser flere advarsler

I resultaterne over Google.com angives det blandt andet, at visse sider på dette website (Google.com) vil forsøge at installere malware på besøgendes maskiner.

Advarslerne går også på, at it-angribere vil tricke dig til at downloade farlige filer, og at du kan risikere at blive ledt ind på farlige sites.

Alt sammen er jo rigtigt på grund af de mange søgeresultater, som Google-maskineriet finder frem - og som Google samtidig i flere tilfælde også advarer sine brugere om, hvis de skulle være på vej ind i på et farligt site.

Prøv det selv

Historien om Googles sikkerhedsværktøj, som advarer om selskabets egen søgemaskine, har online-magasinet eWeek har gravet frem.

Og som det konstateres på nyhedssitet, er Googles egen advarsel omkring brugen af Google.com jo en direkte konsekvens af, at søgeselskabet forsøger at indeksere alt, og dermed også fanger farlige sites fra tid til anden.

"Nettet kan være et farligt sted," som det konstateres på eWeek.com.

Hvis du skulle være nysgerrig omkring sikkerheden på dit eller andres websites, kan du selv prøve dig frem med Google Gennemsigtighed - eller Transparency Report, som det hedder på engelsk.

Apple.com udløser advarsel

Ved en hurtig søgning viser det sig, at Computerworld.dk i lighed med de største danske mediehuse er sikre steder uden malware.

En søgning på domænet tilhørende verdens største sikkerhedsselskab, Symantec.com, angives også til at være sikkert trods en advarsel om, at visse sider på websitet installerer malware på besøgendes computere.

Den samme advarsel gælder i øvrigt, hvis man besøger hjemmesider tilhørende it-giganter som Apple og Microsoft, som hver især dog bliver rubriceret som 'ikke farlig'.

Læs også:
Netop offentliggjort: Margrethe Vestager åbner stor sag mod Google - her er alleanklagerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere