Googles eget test-værktøj: Google.com er 'delvist farligt'

Hjemmesiden Google.com er åbenbart 'delvist farlig', hvis man altså spørger et af Googles egne sikkerhedsværktøjer. Læs her, hvad det skyldes.

At Googles søgemaskine er et af de bedste søgeværktøj på nettet til at finde alverdens informationer. Det har generelt været accepteret som sandhed, længe før termen 'at google noget' blev hvermandseje.

Det store udbud i søgeresultater kan være forklaringen på, at Googles eget værktøj 'Google Gennemsigtighed - Beskyttet Browsing' klassificerer Googles eget hoveddomæne - Google.com - som delvist 'farlig'.

Det kan du selv få vished for i Googles test-værktøj, som du finder her.

Opdatering: Status for Google.com er onsdag middag ændret til 'ikke farlig'.

Udløser flere advarsler
I resultaterne over Google.com angives det blandt andet, at visse sider på dette website (Google.com) vil forsøge at installere malware på besøgendes maskiner.

Advarslerne går også på, at it-angribere vil tricke dig til at downloade farlige filer, og at du kan risikere at blive ledt ind på farlige sites.

Alt sammen er jo rigtigt på grund af de mange søgeresultater, som Google-maskineriet finder frem - og som Google samtidig i flere tilfælde også advarer sine brugere om, hvis de skulle være på vej ind i på et farligt site.

Prøv det selv
Historien om Googles sikkerhedsværktøj, som advarer om selskabets egen søgemaskine, har online-magasinet eWeek har gravet frem.

Og som det konstateres på nyhedssitet, er Googles egen advarsel omkring brugen af Google.com jo en direkte konsekvens af, at søgeselskabet forsøger at indeksere alt, og dermed også fanger farlige sites fra tid til anden.

"Nettet kan være et farligt sted," som det konstateres på eWeek.com.

Hvis du skulle være nysgerrig omkring sikkerheden på dit eller andres websites, kan du selv prøve dig frem med Google Gennemsigtighed - eller Transparency Report, som det hedder på engelsk.

Apple.com udløser advarsel
Ved en hurtig søgning viser det sig, at Computerworld.dk i lighed med de største danske mediehuse er sikre steder uden malware.

En søgning på domænet tilhørende verdens største sikkerhedsselskab, Symantec.com, angives også til at være sikkert trods en advarsel om, at visse sider på websitet installerer malware på besøgendes computere.

Den samme advarsel gælder i øvrigt, hvis man besøger hjemmesider tilhørende it-giganter som Apple og Microsoft, som hver især dog bliver rubriceret som 'ikke farlig'.

Læs også:
Netop offentliggjort: Margrethe Vestager åbner stor sag mod Google - her er alleanklagerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Corona har flået kvinder i tech-branchen tilbage til kønssteotype arbejdsopgaver
Den skulle have sat speed på kønsdiversiteten i tech-branchen. Men nedlukningen er endt med at spænde ben for kvinders karriereudvikling, og tvunget dem ind i mere kønssteotype opgaver.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.