Artikel top billede

Hackere udnyttede Game of Thrones til at plante malware på brugeres pc'er

Cyberkriminelle lå på lur, da netpirater gik på jagt efter succes-serien 'Game of Thrones' sæsonpremiere på Pirate Bay.

Problemet ved at bevæge sig ud i netpirateri er, at du kan rende ind i pirater.

Det har en række utålmodige Game of Thrones fans måttet sande, efter skumle personer lagde en fælde på Pirate Bay. Det skriver onlinemediet The register.

Der er tale om det såkaldte Magnitude kit, som via en række reklamer på Pirate Bay listede sig ind på gratisternes computere via en række forskellige svage punkter, fortæller Jerome Segura fra Malwarebytes.

"De brugte en pop-under reklame til ubemærket at videresende brugere til Magnitude exploit-kittet og inficerede dem med Cerber-ransomware," forklarer han ifølge The Register.

De kriminelle bagmænd har valgt et godt tidspunkt at slå til på, da første afsnit af den populære fantasy serie Game of Thrones havde premiere i weekenden.

Serien blev downloadet ikke mindre end én million gange på premieredagen, så der har været rig mulighed for at ramme sårbare computere.

Patch, patch, patch

Som så ofte før er ofrene for nettets pirater primært de dovne og langsomme, som ikke holder deres systemer opdatererede.

Ifølge  chef research analytiker hos sikkerhedsfirmaet NSFOCUS, Stephen gates, er det sandsynligvis svagheder i Adobe flash Player og Microsoft Silverlight, som bliver udnyttet.

"Hvis computere ikke kører med de seneste patches til de systemer, er risikoen for infektion ret høj."
 
Læs også: Android er næsten 100 procent sikret mod malware - sålænge du bare holder fingrene fra denne knap
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere