Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft skruer gevaldigt op for dansk udviklingscenter: Hyrer udviklere i bundter

Microsoft ansætter op mod 50 nye udviklere i selskabets største investering på dansk jord siden opkøbet af Navision i 2002.

Microsoft kaster sig ud i sin "mest markante investering" på dansk jord siden softwaregiganten for 14 år siden i en milliardhandel købte danske Navision og samtidig grundlagde sit danske udviklingscenter, som sidste år flyttede fra Vedbæk til Lyngby ved København.

I løbet af i år vil Microsoft kraftigt udvide bemandingen i udviklingscenteret.

Ifølge Computerworlds oplysninger skal der ansættes op mod 50 udviklere, som skal lægges til de i forvejen omkring 300 medarbejdere, der har som kerneopgave at udvikle software og teknologisk platform for Microsofts ERP- og CRM-produkter, der er samlet under Dynamics-brandet.

De nye medarbejdere er en del af Microsofts satsning på at udvikle nye applikationer, som skal leveres via en nyudviklet cloud-platform, Madeira, som Microsoft for nylig frigav i en beta-version på det nordamerikanske marked.

Central strategisk placering

"De produkter, som har været en del af Microsoft i en årrække, får med Madeira-platformen nu nyt liv og en central strategisk placering i vores forretning," siger Marko Perisic, chef for udviklingen af Dynamics-produkter til små og mellemstore virksomheder (SMB).

Hvordan og hvornår Madeira skal rulles ud i resten af verden - herunder Danmark - er der ifølge Microsoft-chefen endnu ikke taget stilling til.

Han fortæller, at Microsoft allerede er godt i gang med at rekruttere de nye folk til udviklingscenteret. Han ønsker dog ikke at udtalte sig om det præcise antal.

"Jeg vil ikke oplyse konkrete tal. Men jeg kan sige, at det er den mest markante investering i Microsoft siden opkøbet af Navision. Det er ikke bare et par ansættelser, men en markant udvidelse af vores bemanding af udviklingscenteret. Så det er en markant satsning for vores Dynamics-produkter," lyder det fra Marko Perisic.

Microsoft satser på, at en stor del af de nye medarbejdere skal findes i Danmark. Især nyuddannede softwareingeniører og dataloger fra DTU og andre tekniske universiteter er interessante kandidater, som man ifølge Microsoft-chefen går bevidst efter, selvom de måske ikke har den store erfaring.

"Vi ansætter folk fra Københavnsområdet, men vi har også masser af gode kandidater fra resten af Danmark. Her og nu kunne vi få mere ud af at satse på folk med større erfaring, men på længere sigt er det det bedre for Microsoft og for produktet at hente folk fra universiteterne. Det er med til at holde organisationen ung, levende og innovativ," siger Marko Perisic.

Læs også:

Microsoft Danmarks nye topchef: Her er min plan med Microsoft

Microsofts plan: Alle løsninger og alle produkter skal samles i skyen

E-conomic blæser til kamp: Sådan vil vi snuppe kunder fra Microsoft i stor stil

Microsoft satser på comeback for C5: Vil vinde de små danske kunder tilbage




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere