Artikel top billede

Asus klar med tyndere og dobbelt så hurtig Macbook-klon

Asus klar med Zenbook 3 med en ret så vild processor.

Apples Macbook har generelt fået ros for sit ultratynde design og lette profil fra alverdens anmeldere, trods en alt for høj pris og et tvivlsomt tastatur.

Desuden er den tynde Macbook udstyret med en Core M-processor, der godt nok lover et lavt strømforbrug, men som omvendt ikke kan klare særlig meget mere end kontorarbejde i den lette ende.

Der skulle selvfølgelig ikke gå lang tid, før en anden bærbarproducent skulle bevise, at du sagtens kan presse en af Intels core i-processorer ind i så lille en computer.

Asus har ved årets Computex-messe lanceret Zenbook3 - en Macbook-tynd Windows 10-computer med en Core i5 eller i7-processor.

At bruge en i7-processor, skulle ifølge Asus, give en dobbelt så god ydeevne som Apples Macbook, selvom Asus Zenbook er 10 gram lettere end Macbooken og 1,2 millimeter tyndere.

Tynd blæser

Der er endnu ingen dansk pris på Zenbook 3 eller mange af de andre Zen-produkter, Asus lancerede ved Computex-messen i Taiwan.

Indtil videre er prisen 1.499 dollar for en model med 8 GB RAM, en endnu unavngivet i7-processor (Skylake?) og 512GB PCie SSD og op til ni timers batterilevetid.

En tilsvarende Macbook - godt nok med den svagere Core M5-processor, men til gengæld med op til 11 timers batteri - koster 1.599 dollar.

Fordelen ved en Core M-processor er, at den ikke kræver en blæser til at holde sig kold, hvorimod en Core i7-processor gør.

Her har Asus presset en tynd blæser ind i computeren, og det bliver spændende at se, hvor godt det fungerer.

Med en Core i7-processor kan du i teorien køre nogle ret så vilde programmer, og med den tilknyttede Thunderbolt 3.0-port vil du - igen i teorien - kunne tilknytte et eksternt grafikkort.

Der mangler stadig en række informationer omkring Zenbook 3. Dog ligger lanceringsdatoen indtil videre et sted efter sommerferien.

Læs også: Asus' nye transformer Chi computer er tyndere end en Macbook Air
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere