Asus klar med tyndere og dobbelt så hurtig Macbook-klon

Asus klar med Zenbook 3 med en ret så vild processor.

Apples Macbook har generelt fået ros for sit ultratynde design og lette profil fra alverdens anmeldere, trods en alt for høj pris og et tvivlsomt tastatur.

Desuden er den tynde Macbook udstyret med en Core M-processor, der godt nok lover et lavt strømforbrug, men som omvendt ikke kan klare særlig meget mere end kontorarbejde i den lette ende.

Der skulle selvfølgelig ikke gå lang tid, før en anden bærbarproducent skulle bevise, at du sagtens kan presse en af Intels core i-processorer ind i så lille en computer.

Asus har ved årets Computex-messe lanceret Zenbook3 - en Macbook-tynd Windows 10-computer med en Core i5 eller i7-processor.

At bruge en i7-processor, skulle ifølge Asus, give en dobbelt så god ydeevne som Apples Macbook, selvom Asus Zenbook er 10 gram lettere end Macbooken og 1,2 millimeter tyndere.

Tynd blæser
Der er endnu ingen dansk pris på Zenbook 3 eller mange af de andre Zen-produkter, Asus lancerede ved Computex-messen i Taiwan.

Indtil videre er prisen 1.499 dollar for en model med 8 GB RAM, en endnu unavngivet i7-processor (Skylake?) og 512GB PCie SSD og op til ni timers batterilevetid.

En tilsvarende Macbook - godt nok med den svagere Core M5-processor, men til gengæld med op til 11 timers batteri - koster 1.599 dollar.

Fordelen ved en Core M-processor er, at den ikke kræver en blæser til at holde sig kold, hvorimod en Core i7-processor gør.

Her har Asus presset en tynd blæser ind i computeren, og det bliver spændende at se, hvor godt det fungerer.

Med en Core i7-processor kan du i teorien køre nogle ret så vilde programmer, og med den tilknyttede Thunderbolt 3.0-port vil du - igen i teorien - kunne tilknytte et eksternt grafikkort.

Der mangler stadig en række informationer omkring Zenbook 3. Dog ligger lanceringsdatoen indtil videre et sted efter sommerferien.

Læs også: Asus' nye transformer Chi computer er tyndere end en Macbook Air
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.