Artikel top billede

Asus klar med tyndere og dobbelt så hurtig Macbook-klon

Asus klar med Zenbook 3 med en ret så vild processor.

Apples Macbook har generelt fået ros for sit ultratynde design og lette profil fra alverdens anmeldere, trods en alt for høj pris og et tvivlsomt tastatur.

Desuden er den tynde Macbook udstyret med en Core M-processor, der godt nok lover et lavt strømforbrug, men som omvendt ikke kan klare særlig meget mere end kontorarbejde i den lette ende.

Der skulle selvfølgelig ikke gå lang tid, før en anden bærbarproducent skulle bevise, at du sagtens kan presse en af Intels core i-processorer ind i så lille en computer.

Asus har ved årets Computex-messe lanceret Zenbook3 - en Macbook-tynd Windows 10-computer med en Core i5 eller i7-processor.

At bruge en i7-processor, skulle ifølge Asus, give en dobbelt så god ydeevne som Apples Macbook, selvom Asus Zenbook er 10 gram lettere end Macbooken og 1,2 millimeter tyndere.

Tynd blæser

Der er endnu ingen dansk pris på Zenbook 3 eller mange af de andre Zen-produkter, Asus lancerede ved Computex-messen i Taiwan.

Indtil videre er prisen 1.499 dollar for en model med 8 GB RAM, en endnu unavngivet i7-processor (Skylake?) og 512GB PCie SSD og op til ni timers batterilevetid.

En tilsvarende Macbook - godt nok med den svagere Core M5-processor, men til gengæld med op til 11 timers batteri - koster 1.599 dollar.

Fordelen ved en Core M-processor er, at den ikke kræver en blæser til at holde sig kold, hvorimod en Core i7-processor gør.

Her har Asus presset en tynd blæser ind i computeren, og det bliver spændende at se, hvor godt det fungerer.

Med en Core i7-processor kan du i teorien køre nogle ret så vilde programmer, og med den tilknyttede Thunderbolt 3.0-port vil du - igen i teorien - kunne tilknytte et eksternt grafikkort.

Der mangler stadig en række informationer omkring Zenbook 3. Dog ligger lanceringsdatoen indtil videre et sted efter sommerferien.

Læs også: Asus' nye transformer Chi computer er tyndere end en Macbook Air
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere