Artikel top billede

Godt nyt til Chrome-brugerne: Nu sluger browseren langt mindre batteri

Nu udgave af Chrome til Android trækker langt mindre på batteriet. Det er et nyt fokusområde hos flere browser-producenter.

Googles Chrome-browser til Android er netop frigivet i version 51.

"Denne release inkluderer to store pakker fyldt med performance og stabilitets-forbedringer og bringer også fanerne tilbage i Chrome-applikationen," meddeler Google.

Den nye Android-udgave af Chrome kommer efter, at desktop-udgaven blev frigivet i version 51 i sidste uge.

I begge udgaver er det ikke mindst performance-forbedringerne, der er værd at hæfte sig ved.

Google har ved hjælp af nye algoritmer minimeret browserens unødige arbejde ved indlæsning og rendering af websider og webindhold og dermed og unødigt pres på batteriet.

Resultatet er - i hvert fald på papiret - at batteritiden på en Android-smartphone, hvor man anvender Chrome, vil kunne forbedres med op til 37 procent.

Det skriver blandt andre Hot Hardware

Du kan hente den nye Chrome-browser til Android via Google Play her.

Øget fokus på strømforbruget

Batteri-nyheden kommer få uger efter, at en anden browser-producent, Opera, lancerede en ny strømsparefunktion.

"Vi er den første store browser, der inkluderer en dedikeret strømspare-tilstand, der er designet til at forlænge din bærbares batteritid med op til 50 procent sammenlignet med eksempelvis Google Chrome," meddelte Opera.

"Afhængig af din hardware-type kan det betyde adskillige timers ekstra browsing, før du er nødt til at oplade din bærbare," lød det videre.

Hvis man vil opnå strømbesparelser i Opera-browseren, må man dog samtidig acceptere, at visse funktioner i browseren slås fra.

For at sikre den bedre batteritid, er der blandt andet reduceret aktivitet på faner i baggrunden, ligesom animationer og browser-temaer sættes på pause.

Også i de seneste udgaver af Firefox har udviklerne haft fokus på strømforbruget. 

Når browser-producenterne i stigende grad fokuserer på denne del af browseren, skyldes det nok ikke mindst, at mere og mere af trafikken på internettet finder sted via browsere på smartphones og tablets frem for på en traditionel computer, der er sluttet til en stikkontakt. 

Læs også

Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Vildt løfte fra ny browser: Få 50 procent mere ud af din bærbares batteri
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test Manager med agilt mindset

Eltronic Group A/S

IT Supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere