Godt nyt til Chrome-brugerne: Nu sluger browseren langt mindre batteri

Nu udgave af Chrome til Android trækker langt mindre på batteriet. Det er et nyt fokusområde hos flere browser-producenter.

Googles Chrome-browser til Android er netop frigivet i version 51.

"Denne release inkluderer to store pakker fyldt med performance og stabilitets-forbedringer og bringer også fanerne tilbage i Chrome-applikationen," meddeler Google.

Den nye Android-udgave af Chrome kommer efter, at desktop-udgaven blev frigivet i version 51 i sidste uge.

I begge udgaver er det ikke mindst performance-forbedringerne, der er værd at hæfte sig ved.

Google har ved hjælp af nye algoritmer minimeret browserens unødige arbejde ved indlæsning og rendering af websider og webindhold og dermed og unødigt pres på batteriet.

Resultatet er - i hvert fald på papiret - at batteritiden på en Android-smartphone, hvor man anvender Chrome, vil kunne forbedres med op til 37 procent.

Det skriver blandt andre Hot Hardware

Du kan hente den nye Chrome-browser til Android via Google Play her.

Øget fokus på strømforbruget
Batteri-nyheden kommer få uger efter, at en anden browser-producent, Opera, lancerede en ny strømsparefunktion.

"Vi er den første store browser, der inkluderer en dedikeret strømspare-tilstand, der er designet til at forlænge din bærbares batteritid med op til 50 procent sammenlignet med eksempelvis Google Chrome," meddelte Opera.

"Afhængig af din hardware-type kan det betyde adskillige timers ekstra browsing, før du er nødt til at oplade din bærbare," lød det videre.

Hvis man vil opnå strømbesparelser i Opera-browseren, må man dog samtidig acceptere, at visse funktioner i browseren slås fra.

For at sikre den bedre batteritid, er der blandt andet reduceret aktivitet på faner i baggrunden, ligesom animationer og browser-temaer sættes på pause.

Også i de seneste udgaver af Firefox har udviklerne haft fokus på strømforbruget. 

Når browser-producenterne i stigende grad fokuserer på denne del af browseren, skyldes det nok ikke mindst, at mere og mere af trafikken på internettet finder sted via browsere på smartphones og tablets frem for på en traditionel computer, der er sluttet til en stikkontakt. 

Læs også

Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Vildt løfte fra ny browser: Få 50 procent mere ud af din bærbares batteriYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.