Artikel top billede

Købte McAfee for gigantbeløb - men nu vil Intel måske sælge McAfee igen

Verdens største chipproducent købte for seks år siden et af verdens største sikkerhedsfirmaer. Nu kan Intel være på vej til at sælge McAfee igen efter at have betalt svimlende 45 milliarder for selskabet.

Intel købte i 2010 sikkerhedsselskabet McAfee for 45 milliarder kroner.

Da købet blev annonceret, forklarede Intel, at McAfees produkter og teknologier sammen med Intels portefølje skulle gøre det mere sikkert at koble sig op til internettet for mennesker og maskiner.

Om den mission er fuldført, skal vi lade være usagt, men nu forlyder det i hvert fald, at Intel er klar til at frasælge sikkerhedsafdelingen, der stammer fra McAfee-opkøbet.

Financial Times skriver, at kilder oplyser, at Intel overvejer at sælge Intel Security.

Det skal ske som en led i Intels store transformation og spareplan, der blandt andet står til at koste 12.000 medarbejdere jobbet.

Frasalget kan ske til en gruppe af investorer, der formentlig vil kunne se et investeringsmæssigt formål i Intels sikkerhedsteknologier- og produkter, da it-sikkerhed er så meget i fokus i disse år.

Havde store planer med McAfee

Intel afviser at kommentere historien i Financial Times, men som avisen skriver, så har Intel aldrig rigtig fuldført alle de store planer, der oprindeligt var ved købet af McAfee.

De gik blandt andet på at integrere sikkerhedsteknologierne fra McAfee på Intels chips.

McAfee var, da selskabet blev opkøbt i 2010, blandt verdens største sikkerhedsfirmaer. McAfee blev stiftet i Santa Clara i Californien i 1987, og selskabet omsatte året før opkøbet for næsten 12 milliarder kroner og havde 6.100 ansatte.

De store omvæltninger i Intel har også haft en indflydelse på den danske del af chipgiganten.

Først kom den triste melding, at 250 Intel-medarbejdere i Aalborg skulle fyres, men for få uger siden blev det højst overraskende meldt ud, at Aalborg-afdelingen formentlig alligevel overlever.

Læs mere om det her.

Mere om Intels krise:

Intel fyrer 11 procent af medarbejderne: 12.000 ansatte skal ud af vagten

Helt nyt Intel på vej: Her er det nye Intel efter gigantisk fyringsrunde og omstrukturering

Tre årsager til at it-giganterne fyrer og omstrukturerer i ét væk

Intels exit ikke enestående: En stribe internationale it-firmaer har forladt Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere