Artikel top billede

Guide: Sådan undgår du at Windows 10 pludselig opdaterer og genstarter sig selv

Mange har prøvet, at Windows 10 pludselig begynder at opdatere og dernæst genstarter sig selv. Der findes en smart måde at undgå problemet på.

Windows 10 har mange udmærkede egenskaber og funktioner, men en af de mere forhadte er manglen på kontrol, når det gælder opdateringer.

Har du en Windows 10 eller Windows 10 Pro-version, kan du nemlig ikke selv vælge hvilke opdateringer, du vil installere på din computer, da Microsoft udsender og installerer dem på din computer.

Der er gode intentioner bag beslutningen fra Microsoft: Mange computere verden over holdes ikke opdateret, og hvad hjælper det, at Microsoft udsender hasteopdateringer til din computer, hvis de ikke installeres?

Men det har også skabt ravage i Windows-ejeres hjem. Med opdateringer følger der også risikoen for at computeren skal genstartes, og det sker også automatisk og uden advarsler.

Men fat mod. Du kan undgå pludselige og uventede opdateringer ved at ændre en enkelt indstilling i Windows 10.

Under "Indstillinger" > "Opdatering og Sikkerhed" > "Windows Update" > "Avancerede Indstillinger" finder du øverst et menufelt.

Her kan du ændre indstillingen, så opdateringer og en potentiel genstart af dit system ikke sker automatisk, men så du i stedet bliver bedt om at vælge et tidspunkt, hvor opdateringen skal foretages. På den måde undgår du pludselige genstarter af din computer.

I samme menu kan du også vælge at udskyde opdateringer.

Det betyder, at du først modtager større opdateringer med nye funktioner flere måneder efter andre. Du undgår måske potentielle børnesygdomme på den måde, men du vil stadig modtage sikkerhedsopdateringer i samme hastighed som alle andre.

I Windows 7 og 8.1 var der også indbygget "automatisk" opdatering, men fælles for begge var, at du også selv kunne vælge opdateringer, og at du i højere grad selv kunne vælge tidspunktet.

Har du oplevet, at din Windows 10-computer pludselig genstartede for at installere en opdatering?

Læs også: Kæmpeopdatering af Windows 10 i næste uge: Disse nye features og ændringer på vej
IT-JOB

Netcompany A/S

Managing Architect

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere