Artikel top billede

Guide: Sådan undgår du at Windows 10 pludselig opdaterer og genstarter sig selv

Mange har prøvet, at Windows 10 pludselig begynder at opdatere og dernæst genstarter sig selv. Der findes en smart måde at undgå problemet på.

Windows 10 har mange udmærkede egenskaber og funktioner, men en af de mere forhadte er manglen på kontrol, når det gælder opdateringer.

Har du en Windows 10 eller Windows 10 Pro-version, kan du nemlig ikke selv vælge hvilke opdateringer, du vil installere på din computer, da Microsoft udsender og installerer dem på din computer.

Der er gode intentioner bag beslutningen fra Microsoft: Mange computere verden over holdes ikke opdateret, og hvad hjælper det, at Microsoft udsender hasteopdateringer til din computer, hvis de ikke installeres?

Men det har også skabt ravage i Windows-ejeres hjem. Med opdateringer følger der også risikoen for at computeren skal genstartes, og det sker også automatisk og uden advarsler.

Men fat mod. Du kan undgå pludselige og uventede opdateringer ved at ændre en enkelt indstilling i Windows 10.

Under "Indstillinger" > "Opdatering og Sikkerhed" > "Windows Update" > "Avancerede Indstillinger" finder du øverst et menufelt.

Her kan du ændre indstillingen, så opdateringer og en potentiel genstart af dit system ikke sker automatisk, men så du i stedet bliver bedt om at vælge et tidspunkt, hvor opdateringen skal foretages. På den måde undgår du pludselige genstarter af din computer.

I samme menu kan du også vælge at udskyde opdateringer.

Det betyder, at du først modtager større opdateringer med nye funktioner flere måneder efter andre. Du undgår måske potentielle børnesygdomme på den måde, men du vil stadig modtage sikkerhedsopdateringer i samme hastighed som alle andre.

I Windows 7 og 8.1 var der også indbygget "automatisk" opdatering, men fælles for begge var, at du også selv kunne vælge opdateringer, og at du i højere grad selv kunne vælge tidspunktet.

Har du oplevet, at din Windows 10-computer pludselig genstartede for at installere en opdatering?

Læs også: Kæmpeopdatering af Windows 10 i næste uge: Disse nye features og ændringer på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?