Guide: Sådan undgår du at Windows 10 pludselig opdaterer og genstarter sig selv

Mange har prøvet, at Windows 10 pludselig begynder at opdatere og dernæst genstarter sig selv. Der findes en smart måde at undgå problemet på.

Windows 10 har mange udmærkede egenskaber og funktioner, men en af de mere forhadte er manglen på kontrol, når det gælder opdateringer.

Har du en Windows 10 eller Windows 10 Pro-version, kan du nemlig ikke selv vælge hvilke opdateringer, du vil installere på din computer, da Microsoft udsender og installerer dem på din computer.

Der er gode intentioner bag beslutningen fra Microsoft: Mange computere verden over holdes ikke opdateret, og hvad hjælper det, at Microsoft udsender hasteopdateringer til din computer, hvis de ikke installeres?

Men det har også skabt ravage i Windows-ejeres hjem. Med opdateringer følger der også risikoen for at computeren skal genstartes, og det sker også automatisk og uden advarsler.

Men fat mod. Du kan undgå pludselige og uventede opdateringer ved at ændre en enkelt indstilling i Windows 10.

Under "Indstillinger" > "Opdatering og Sikkerhed" > "Windows Update" > "Avancerede Indstillinger" finder du øverst et menufelt.

Her kan du ændre indstillingen, så opdateringer og en potentiel genstart af dit system ikke sker automatisk, men så du i stedet bliver bedt om at vælge et tidspunkt, hvor opdateringen skal foretages. På den måde undgår du pludselige genstarter af din computer.

I samme menu kan du også vælge at udskyde opdateringer.

Det betyder, at du først modtager større opdateringer med nye funktioner flere måneder efter andre. Du undgår måske potentielle børnesygdomme på den måde, men du vil stadig modtage sikkerhedsopdateringer i samme hastighed som alle andre.

I Windows 7 og 8.1 var der også indbygget "automatisk" opdatering, men fælles for begge var, at du også selv kunne vælge opdateringer, og at du i højere grad selv kunne vælge tidspunktet.

Har du oplevet, at din Windows 10-computer pludselig genstartede for at installere en opdatering?

Læs også: Kæmpeopdatering af Windows 10 i næste uge: Disse nye features og ændringer på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.