Artikel top billede

Guide: Sådan undgår du at Windows 10 pludselig opdaterer og genstarter sig selv

Mange har prøvet, at Windows 10 pludselig begynder at opdatere og dernæst genstarter sig selv. Der findes en smart måde at undgå problemet på.

Windows 10 har mange udmærkede egenskaber og funktioner, men en af de mere forhadte er manglen på kontrol, når det gælder opdateringer.

Har du en Windows 10 eller Windows 10 Pro-version, kan du nemlig ikke selv vælge hvilke opdateringer, du vil installere på din computer, da Microsoft udsender og installerer dem på din computer.

Der er gode intentioner bag beslutningen fra Microsoft: Mange computere verden over holdes ikke opdateret, og hvad hjælper det, at Microsoft udsender hasteopdateringer til din computer, hvis de ikke installeres?

Men det har også skabt ravage i Windows-ejeres hjem. Med opdateringer følger der også risikoen for at computeren skal genstartes, og det sker også automatisk og uden advarsler.

Men fat mod. Du kan undgå pludselige og uventede opdateringer ved at ændre en enkelt indstilling i Windows 10.

Under "Indstillinger" > "Opdatering og Sikkerhed" > "Windows Update" > "Avancerede Indstillinger" finder du øverst et menufelt.

Her kan du ændre indstillingen, så opdateringer og en potentiel genstart af dit system ikke sker automatisk, men så du i stedet bliver bedt om at vælge et tidspunkt, hvor opdateringen skal foretages. På den måde undgår du pludselige genstarter af din computer.

I samme menu kan du også vælge at udskyde opdateringer.

Det betyder, at du først modtager større opdateringer med nye funktioner flere måneder efter andre. Du undgår måske potentielle børnesygdomme på den måde, men du vil stadig modtage sikkerhedsopdateringer i samme hastighed som alle andre.

I Windows 7 og 8.1 var der også indbygget "automatisk" opdatering, men fælles for begge var, at du også selv kunne vælge opdateringer, og at du i højere grad selv kunne vælge tidspunktet.

Har du oplevet, at din Windows 10-computer pludselig genstartede for at installere en opdatering?

Læs også: Kæmpeopdatering af Windows 10 i næste uge: Disse nye features og ændringer på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere