Artikel top billede

Apple er på vej med ny Macbook Pro - kan blive den største nyhed i fire år

Apple brygger på et par store Macbook-nyheder.

Står du overfor at skulle købe en ny Macbook, så bør du måske ruste dig med en smule ekstra tålmodighed.

For det ser ud til, at Apple senere på efteråret vil være klar med den største opdatering til virksomhedens Macbook Pro-serie i fire år.

Det skriver det amerikanske medie Bloomberg, som dermed bekræfter et rygte, der gennem de seneste måneder har svirret på diverse rygte-drevne Apple-sider. 

Ifølge det amerikanske medie bliver de nye Macbook Pro-computere tyndere, mere kraftfulde, og som noget helt nyt bliver de udstyret med lille aflang OLED-touchskærm, der bliver placeret umiddelbart ovenover tastaturet.

Apple-mediet 9to5mac fandt for nylig henvisninger til skærmen i koden til Apple nye Mac-styresystem, MacOS Sierra. 

Ny touchskærm giver smarte muligheder

Den nye touchskærm kommer angiveligt til at erstatte de velkendte funktionstaster, der er udstyret med navnene F1 til F12. 

Det kan ofte være svært at gennemskue, hvilke funktioner, der gemmer sig under tasterne, men med den nye touchskærm vil Apple kunne åbne for, at udviklerne via en API kan udvikle deres egne knapper med funktioner, der præcist passer til deres programmer. 

Eksempelvis kan man forestille sig, at Apples musik-program iTunes kan vise play, pause og stop-knapper, mens et program som Word vil kunne fremvise kopier- og sæt ind-knapper.

Ifølge Bloomberg planlægger Apple ligeledes at udstyre en af de nye bærbare computer med Apple fingeraftrykssensor, Touch ID.

En fingeraftrykssensor vil gøre det hurtigere at logge ind på computerne og vil muligvis også kunne bruges til at godkende køb via Apples betalingstjeneste Apple Pay, som dog endnu ikke er lanceret i Danmark.

Læs også: Den næste iPhone bliver kedelig - men så sker der noget virkelig interessant

En anelse tyndere

I dag er en Macbook Pro-computer i 13-tommer-udgaven 1,8 centimeter tynd, men ifølge Bloomberg vil den næste udgave bliver en anelse tyndere og vil ligeledes bliver en anelse mere kompakt i bredden og højden.

Ligesom den nye 12-tommer Macbook vil den nye Macbook Pro blive udstyret med en USB-C-port, og ifølge Bloombergs kilder overvejer Apple ligeledes at tilbyde den i farverne guld, rosaguld og space grey, som det kendes fra Apples øvrige produkter.

Apple ventes at præsentere den næste generation af iPhonen til en produktpræsentation, der ifølge rygter vil finde sted 7. september, mens det ventes, at den nye Macbook Pro vil blive præsenteret senere på efteråret.

Læs også: 
Fem ting du skal vide om det nye iOS 10 til iPhone og iPad

Apple vil fjerne hovedtelefonstikket fra den næste iPhone - her er fem mulige forklaringer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere