Medsstifter og direktør i Edlund, Thomas Jøhnk, træder tilbage. Ny administrerende direktør er Morten Bruun Steiner. I midten ses KMD's administrerende direktør, Eva Berneke. Foto: KMD.

Efter KMD's opkøb af it-kometen Edlund: Nu får Edlund ny administrerende dirktør

It-kometen Edlund, som er blevet opkøbt af KMD, siger farvel til den mangeårige direktør og medstifter, Thomas Jøhnk. Afløseren er nu fundet.

Allerede da KMD i starten af januar i år købte softwareleverandøren Edlund, blev det meldt ud, at at Edlunds administrerende direktør og medstifter, Thomas Jøhnk, ville stoppe, og at der derfor skulle findes en afløser.

Læs om det her

Nu meddeler KMD, at Thomas Jøhnk træder tilbage som administrerende direktør - han skal i stedet bruge sin tid som næstformand for bestyrelsen.

"Ny administrerende direktør er 55-årige Morten Bruun Steiner," skriver KMD på selskabets hjemmeside.

Kommer fra TIA Technology
Edlund har stor succes med at levere it-løsninger forsikringsbranchen. Selskabet havde i 2015 - altså før KMD købte virksomheden - en omsætning på over 244 millioner kroner, og virksomhedens 201 ansatte landede et resultat før skat på 27,6 millioner kroner.

Edlund har igennem en årrække haft ganske høje vækstrater. Læs om det her:

Danske Edlund har vækst på 1.363 procent: "It-boblen er noget af det bedste, der er sket for os"

Morten Bruun Steiner kommer fra en stilling som COO i TIA Technology, der også arbejder med software til forsikringsbranchen.

Han har også tidligere haft forskellige lederstillinger i konsulentfirmaet Accenture.

"Det er vores ambition at løfte Edlunds forretningsmæssige potentiale ud over Danmarks grænser, og vi ser særdeles positivt på fremtidens udvikling af Edlund," udtaler administrerende direktør i KMD, Eva Berneke.

"Sammen med resten af KMD ligger der også nogle gode muligheder for at udvikle den fælles forretningsmæssige synergi. Vi ser, at Morten har den helt rigtige profil til at løfte de opgaver sammen med resten af det kompetente hold hos Edlund."

Morten Bruun Steiner, der begynder i den nye stilling den 1. september, fortæller, at han "kender Edlund som en seriøs og kompetent aktør i markedet."

"Jeg ser frem til at være med til at indfri ambitionerne sammen med de mange dygtige folk, som Edlund består af. Det bliver også en spændende opgave at være med til at løfte forretningen sammen med KMD."

"Det rigtige skridt for Edlund"
Thomas Jøhnk, der i en årrække har været administrerende direktør i Edlund, og helt tilbage i 1992 stiftede virksomheden sammen med sin far, Erling Edlund Andersen, skal nu i stedet være næstformand i bestyrelsen.

Han vil, ifølge KMD, fortsat være en aktiv del af virksomhedens udvikling.

"Ny ejer og nu også ny direktør med de helt rigtige erfaringer og kompetencer for at bringe Edlunds produkter ud over de danske grænser er for de tidligere ejere de to helt rigtige skridt for at sikre, at Edlund fortsat vil være en attraktiv virksomhed for både kunder og medarbejdere," siger han i pressemeddelelsen fra KMD.

"Jeg ser personligt frem til, via en plads i bestyrelsen, at kunne bidrage med min viden og mine erfaringer i næste kapitel af Edlunds historie," udtaler Edlund-stifteren videre. 

Læs også:

Edlund-direktør fratræder som direktør efter salg til KMD: Derfor sælger Edlund hele butikken

Software-leverandøren Edlund solgt til KMD - hundredevis af medarbejdere følger med i købet

Danske Edlund har vækst på 1.363 procent: "It-boblen er noget af det bedste, der er sket for os"Flere artikler om Job & Karriere

Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu

Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.

Her er 10 spændende jobopslag, hvis du er på jagt efter en QA-stilling
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Har du sort bælte i it-projektledelse? Så har vi fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge netop nu
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.