Artikel top billede

Første kæmpe-opdatering i 31 år: Microsoft gør Paint klar til fremtidens computer

Et af Windows mest ikoniske programmer får nu en gevaldig overhaling med et hav af nye funktioner og et nyt udseende. Se det nye Paint her, som gøres klar til Hololens-tegninger.

Microsoft er i færd med at omdanne det gamle Paint-program til et moderne tegneprogram anno 2016. 

En lækket video viser i hvert fald den nye version af det 31 år gamle Paint-program, der ser ud til at få en større overhaling inden for både funktioner og udseende. 

Det skriver The Verge.

Paint har været en del af Windows-systemet siden Windows 1.0 fra 1985.

Dengang var Paint med til at introducere mange brugere til konceptet med at tegne på en computer. 

I dag er programmet håbløst bagud på funktioner i forhold til andre tegne- og billedbehandlingsprogrammer, og de fleste bruger formentligt kun Paint til at gemme screenshots eller til at tegne en hurtig tændstikmand. 

Den nye Paint-app bliver nu imidlertid  optimeret til at fungere med en stylus i stil med den, der for eksempel medfølger en Microsoft Surface-tablet.

Programmet bliver i samme omgang omdannet til en Windows 10-app, så den bedre skaleres efter, hvorvidt du benytter din Windows 10-computer som en computer eller som tablet. Helt i ånd med resten af Windows 10.

Kan tegne i 3D

Den nye version af Paint giver brugeren mulighed for at tegne 3D-objekter og indsætte dem i værker eller scenarier i tre dimensioner.

Videoen viser også, at du kan tage noter i et 3D-univers med et køkken som eksempel. 

Den nye 3D-funktion går særligt godt i spænd med et andet, kommende produkt fra Microsoft, nemlig HoloLens, der kan vise 3D-objekter svæve foran dine øjne.

Paint kan derfor meget vel ende med at være et program, der kan agere bro mellem HoloLens' hologram-verden fyldt med 3D-animationer og de traditionelle computere. 

Læs også: Computerworld viser Microsofts HoloLens: Det kan du bruge hologram-brillerne til

Den nye video ser dagens lys samme dag, som Microsoft inviterer den amerikanske presse til et event i slutningen af oktober - en dato hvor Microsoft forventes at lancere nye Surface-produkter, heriblandt en ny All-in-One desktop-computer.

Der er endnu ingen dato på, hvornår vi alle kan tegne i det nye Paint. 

Læs også: Test af Microsoft Surface Pro 4: Hurtigere, bedre, hårdere, stærkere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere