Artikel top billede

Første kæmpe-opdatering i 31 år: Microsoft gør Paint klar til fremtidens computer

Et af Windows mest ikoniske programmer får nu en gevaldig overhaling med et hav af nye funktioner og et nyt udseende. Se det nye Paint her, som gøres klar til Hololens-tegninger.

Microsoft er i færd med at omdanne det gamle Paint-program til et moderne tegneprogram anno 2016. 

En lækket video viser i hvert fald den nye version af det 31 år gamle Paint-program, der ser ud til at få en større overhaling inden for både funktioner og udseende. 

Det skriver The Verge.

Paint har været en del af Windows-systemet siden Windows 1.0 fra 1985.

Dengang var Paint med til at introducere mange brugere til konceptet med at tegne på en computer. 

I dag er programmet håbløst bagud på funktioner i forhold til andre tegne- og billedbehandlingsprogrammer, og de fleste bruger formentligt kun Paint til at gemme screenshots eller til at tegne en hurtig tændstikmand. 

Den nye Paint-app bliver nu imidlertid  optimeret til at fungere med en stylus i stil med den, der for eksempel medfølger en Microsoft Surface-tablet.

Programmet bliver i samme omgang omdannet til en Windows 10-app, så den bedre skaleres efter, hvorvidt du benytter din Windows 10-computer som en computer eller som tablet. Helt i ånd med resten af Windows 10.

Kan tegne i 3D

Den nye version af Paint giver brugeren mulighed for at tegne 3D-objekter og indsætte dem i værker eller scenarier i tre dimensioner.

Videoen viser også, at du kan tage noter i et 3D-univers med et køkken som eksempel. 

Den nye 3D-funktion går særligt godt i spænd med et andet, kommende produkt fra Microsoft, nemlig HoloLens, der kan vise 3D-objekter svæve foran dine øjne.

Paint kan derfor meget vel ende med at være et program, der kan agere bro mellem HoloLens' hologram-verden fyldt med 3D-animationer og de traditionelle computere. 

Læs også: Computerworld viser Microsofts HoloLens: Det kan du bruge hologram-brillerne til

Den nye video ser dagens lys samme dag, som Microsoft inviterer den amerikanske presse til et event i slutningen af oktober - en dato hvor Microsoft forventes at lancere nye Surface-produkter, heriblandt en ny All-in-One desktop-computer.

Der er endnu ingen dato på, hvornår vi alle kan tegne i det nye Paint. 

Læs også: Test af Microsoft Surface Pro 4: Hurtigere, bedre, hårdere, stærkere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere