Artikel top billede

Ny processor udvisker forskellen mellem det smarte ur og telefonen

Samsung har udviklet en ny processor med indbygget 4G/LTE, så din håndleds-gadget bliver uafhængig af telefonens funktioner.

Antallet af smarte ure, der kan koble sig direkte på mobilnettet uden hjælp fra en mobiltelefon, er foreløbig en meget eksklusiv race.

Men Samsung har nu løftet sløret for en ny processor, der kan ændre drastisk på den situation.

Den nye chip hedder Exynos 7270, og den er blandt de første af sin slags, som er udviklet specifikt til de såkaldte wearables, som eksempelvis et ur.

Indbygget 4G

En af de ting, der adskiller Samsungs chip er, at den har indbygget 4G/LTE-modem.

I praksis betyder det, at det smarte ur eller andre enheder, der anvender chippen, ikke længere er afhængige af mobiltelefonen for at komme på nettet.

Ligeledes er den udstyret med indbygget WiFi og Bluetooth, hvilket medfører, at du stadig kan koble uret sammen med din pc eller telefon, præcis som du gør i dag.

Chippen er udstyret med to kerner af typen Cortex-A53, oplyser Samsung.

Produktionen er ifølge firmaet allerede startet, men der er endnu ikke annonceret konkrete produkter, der anvender chippen. 

Men måske kommer chippen i Samsung Gear S3-uret, der er på vej i en LTE-version

Det var LG, som var det første firma med et LTE-understøttet smart-ur med modellen LG Watch Urbane LTE.

Læs også: Nye wearables fra Samsung og Asus: Endelig begynder smartwatches at ligne rigtige ure

Flere modeller skulle dog være på vej, blandt andet lyder rygterne på et uret fra Google, som både skulle være forsynet med GPS og LTE.

Læs også:

Fik kritik for Apple Watch: Nu udfordrer Apple verdens største urproducenter

Slut med Microsofts smartwatch-device: Microsoft lægger Microsoft Band i graven

Test af Android Wear smartwatch: Statussymbol med stort potentiale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere