Artikel top billede

Ny processor udvisker forskellen mellem det smarte ur og telefonen

Samsung har udviklet en ny processor med indbygget 4G/LTE, så din håndleds-gadget bliver uafhængig af telefonens funktioner.

Antallet af smarte ure, der kan koble sig direkte på mobilnettet uden hjælp fra en mobiltelefon, er foreløbig en meget eksklusiv race.

Men Samsung har nu løftet sløret for en ny processor, der kan ændre drastisk på den situation.

Den nye chip hedder Exynos 7270, og den er blandt de første af sin slags, som er udviklet specifikt til de såkaldte wearables, som eksempelvis et ur.

Indbygget 4G

En af de ting, der adskiller Samsungs chip er, at den har indbygget 4G/LTE-modem.

I praksis betyder det, at det smarte ur eller andre enheder, der anvender chippen, ikke længere er afhængige af mobiltelefonen for at komme på nettet.

Ligeledes er den udstyret med indbygget WiFi og Bluetooth, hvilket medfører, at du stadig kan koble uret sammen med din pc eller telefon, præcis som du gør i dag.

Chippen er udstyret med to kerner af typen Cortex-A53, oplyser Samsung.

Produktionen er ifølge firmaet allerede startet, men der er endnu ikke annonceret konkrete produkter, der anvender chippen. 

Men måske kommer chippen i Samsung Gear S3-uret, der er på vej i en LTE-version

Det var LG, som var det første firma med et LTE-understøttet smart-ur med modellen LG Watch Urbane LTE.

Læs også: Nye wearables fra Samsung og Asus: Endelig begynder smartwatches at ligne rigtige ure

Flere modeller skulle dog være på vej, blandt andet lyder rygterne på et uret fra Google, som både skulle være forsynet med GPS og LTE.

Læs også:

Fik kritik for Apple Watch: Nu udfordrer Apple verdens største urproducenter

Slut med Microsofts smartwatch-device: Microsoft lægger Microsoft Band i graven

Test af Android Wear smartwatch: Statussymbol med stort potentiale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere