Ny processor udvisker forskellen mellem det smarte ur og telefonen

Samsung har udviklet en ny processor med indbygget 4G/LTE, så din håndleds-gadget bliver uafhængig af telefonens funktioner.

Antallet af smarte ure, der kan koble sig direkte på mobilnettet uden hjælp fra en mobiltelefon, er foreløbig en meget eksklusiv race.

Men Samsung har nu løftet sløret for en ny processor, der kan ændre drastisk på den situation.

Den nye chip hedder Exynos 7270, og den er blandt de første af sin slags, som er udviklet specifikt til de såkaldte wearables, som eksempelvis et ur.

Indbygget 4G
En af de ting, der adskiller Samsungs chip er, at den har indbygget 4G/LTE-modem.

I praksis betyder det, at det smarte ur eller andre enheder, der anvender chippen, ikke længere er afhængige af mobiltelefonen for at komme på nettet.

Ligeledes er den udstyret med indbygget WiFi og Bluetooth, hvilket medfører, at du stadig kan koble uret sammen med din pc eller telefon, præcis som du gør i dag.

Chippen er udstyret med to kerner af typen Cortex-A53, oplyser Samsung.

Produktionen er ifølge firmaet allerede startet, men der er endnu ikke annonceret konkrete produkter, der anvender chippen. 

Men måske kommer chippen i Samsung Gear S3-uret, der er på vej i en LTE-version

Det var LG, som var det første firma med et LTE-understøttet smart-ur med modellen LG Watch Urbane LTE.

Læs også: Nye wearables fra Samsung og Asus: Endelig begynder smartwatches at ligne rigtige ure

Flere modeller skulle dog være på vej, blandt andet lyder rygterne på et uret fra Google, som både skulle være forsynet med GPS og LTE.

Læs også:

Fik kritik for Apple Watch: Nu udfordrer Apple verdens største urproducenter

Slut med Microsofts smartwatch-device: Microsoft lægger Microsoft Band i graven

Test af Android Wear smartwatch: Statussymbol med stort potentiale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Aalborg Universitet lukker it-systemer efter muligt cyberangreb: Alle skal skifte adgangskode
Aalborg Universitet har tirsdag lukket ned for alle it-systemer efter, at universitetet frygter at være blevet ramt af et cyberangreb. It-systemerne er ved at blive åbnet igen, men alle studerende og medarbejdere skal nu skifte adgangskode.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.