Fem ting vi ved om Nintendos nye spillekonsol

Efter længere tids spekulation, så har Nintendo endelig løftet sløret for deres nye konsol. Den hedder Nintendo Switch, og den bryder med den gængse opfattelse af hvad en spillekonsol er.

De seneste år har Nintendo været lidt af en sjov størrelse. Deres Wii og 3DS har efterhånden fundet vej til mange husstande, mens den seneste konsol, WiiU, aldrig formåede at blive en kommerciel succes. Hardwaremæssigt har konsollerne været lidt bagud, og det kunne oftest ses på grafikken, men hvor de haltede på den front, gjorde de store fremskridt i kreativitet og anderledes tænkning.

Wii'en bragte motion-sensor teknologi i stuerne, 3DS gjorde håndholdt 3D tilgængeligt til en overkommelig pris, og WiiU lagde fundamentet for den nye Switch, med konsol og tablet i én. Nintendo har altså haft nytænkning i højsædet, og forsøgt at gøre gaming sjovt på flere niveauer.
Med annonceringen af den kommende Nintendo Switch, så har Nintendo altså endnu engang vist, at de går forrest med innovation indenfor hjemmekonsol-fronten. Her er fem ting som vi ved om konsollen, baseret på informationerne der er tilgængelige.

1. Det er ikke en konsol som du kender den
Nintendo Switch består af en ladestation, skærm/konsol, to stk. "Joy-Cons" og et såkaldt Joy-Con Grip. Alle disse elementer udgør den konsol, som du umiddelbart får med i pakken, når du køber en Nintendo Switch. Ladestationen står på dit sofabord, og sættes til TV'et. I ladestationen placeres selve Switch-konsollen, som i al sin enkelthed, er en tabletskærm med hukommelse.
Nu kan du sætte dig i sofaen med din controller, som består af de to Joy-Con elementer der sidder i et grip, og nyde dit spil. Det er nok et scenarie vi alle kender, men de mange forskellige del-elementer gør, at konsollen bryder med det traditionelle konsoldesign, og dermed også den idé om, at man skal begrænses af dette. 2. Du kan tage den med overalt
De to Joy-Cons er vigtige brikker i det nye Switch-design. De kan nemlig lidt af hvert. Vil du have gaming med på farten, så kan du tage dem ud af dit Joy-Con Grip, og smide en i hver side af konsolskærmen, og voilá, du har nu en håndholdt gaming maskine.

Man fortsætter hvor man slap i spillet, og man er ikke længere bundet til sofaen, men i stedet kan det hele tages med i toget, flyet, endda på toilettet. Vil man hellere sidde lidt fjernt fra skærmen, så sætter man blot skærmen på en jævn overflade, og de to Joy-Cons tages af. Nu minder det pludselig lidt om en Wii, bare uden motion sensorer.

Bedst af alt, så kan de to controllere fungere uafhængigt af hinanden, hvilket helt basalt betyder, at lokal splitscreen foregår nemmere end nogensinde - du giver blot din kammerat en af de to Joy-Cons, og så kan der ellers køres noget Mario Kart. Der er altså tænkt over tingene, og måske ser vi begyndelsen på en helt anden form for gaming, end det, som vi er vant til.

3. Nintendo dedikerer flere ressourcer til Switch
Med annonceringen om, at Nintendo Switch bringer to platforme sammen - mobil og konsol - så formodes det også, at firmaet vil dedikere flere ressourcer til konsollen, og dermed give den fuldt fokus.

Dette betyder i praksis, at i stedet for at fokusere på WiiU og 3DS som nu, så vil vi se et fuldt-ud dedikeret Nintendo, fokusere på den bedst mulige fremadrettede udvikling af Nintendo Switch.

Som forbruger kan det kun være en god ting, da firmaet er i stand til at producere nogle ægte perler, når der koncentreres om dem. Der ganske vist langt imellem disse for tiden, men fremtiden ser lys ud.

4. Store tredjepartsselskaber er klar til at støtte op
Bethesda, Activision, From Software, Konami, Capcom, Codemasters.. det er blot en håndfuld af de firmaer, der allerede har indikeret at de vil være med på platformen.

Dette betyder et større udvalg af spil, samt en mere stabil lancering af konsollen, da Switch ikke behøver at bekymre sig om et udvandet marked som den nuværende WiiU døjer med.

I annonceringsvideoen til konsollen ser vi gameplay fra Skyrim, Mario, The Legend og Zelda og NBA 2K17 (formoder vi). Der er altså allerede lagt i ovnen fra både Nintendo, såvel som både Bethesda og Take Two Interactive. Dejligt at se, og vi kan kun håbe på, at flere vil hoppe med på vognen.
De foreløbige partnere kan findes lige her.

5. Nintendo går i en mere moden retning
Det lader til, at Nintendo har lært lidt af sine fejl og successer. I stedet for at satse på endnu en familiekonsol, så har de altså valgt at bringe et mere modent indtryk i spil (pun intended). Væk er det polerede sorte og hvide plastik. I stedet får vi lækre matte detaljer, og et minimum af "jeg-lover-dig-at-det-er-barnets-og-ikke-min" udtryk. Dejligt at se, og vigtigt hvis vi skal lokkes til at hive udstyret frem på flyveren - altså, konsollen.

Dette er altså en konsol der kan nydes af alle, men med et perspektiv der går udover stuens rammer, og helt ind i arenaen. Ja, Nintendo lader til at ville være med på eSportsbølgen, og det er ikke helt så dumt som det lyder.

I annonceringsvideoen ser vi to hold bestående af fem spillere, hvor hver især sidder med en konsol ved hånden, mens der drøftes taktikker. Når det endelig er gametime, træder de ind i en propfyldt arena, sætter sig ved deres pladser, og smider deres respektive konsoller i ladestationen foran. Det hele virker som et utopisk eSportsscenarie - i hvert fald i et Nintendo perspektiv - men det sparker en tanke i gang; kan Switch være en måde at nytænke visse eSportsdiscipliner?

Det lyder mærkeligt, men måske ser vi store turneringer med Splatoon eller andre Nintendo-producerede spil. Det må tiden vise. Indtil da, så er det mest spekulationer vi er ude i. Én ting er dog sikkert; i det store hele, så virker Switch lidt som en gamechanger.

Nintendo Switch er sat til at udkomme i marts 2017, så der er altså ikke så længe til.

Smid gerne en kommentar herunder om hvad I synes derude - jeg er meget nysgerrig!

Læs også: Anmeldelse: Heroes & Generals er en gratis fornøjelse med danske rødderPremium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.